Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een vloeibaar betonmortel dat bestaat uit zand, cement, water en schuim; het schuim bevat een duurzaam bindmiddel dat opgeklopt wordt met dierlijk eiwit. Woodstock vloeren maakt zijn schuimbeton zelf op de werkplek, waardoor er minder CO2 uitstoot is. Schuimbeton is de ideale isolerende ondervloer, welke een perfecte basis is voor bv. vloerverwarming en een eindvloer. Woodstock vloeren informeert en adviseert u graag!

Schuimbeton

  De voordelen

 • Goede isolerende werking
 • Relatief goedkoop
 • Erg licht, maar toch relatief sterk
 • Gaat vocht en schimmel tegen
 • Goed bestand tegen vorst en dooi
 • Zelf-nivellerend
 • Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar
 • Lange levensduur
 • Al beloopbaar na 48 uur

Waarom kiezen voor schuimbeton?

Allereerst is schuimbeton erg licht, goedkoop, gaat lang mee en is eenvoudig aan te brengen. Door de nieuwe technieken en betere, nog kleinere, pompen kunnen wij op vrijwel alle locaties leveren. Woodstock vloeren heeft biologische schuimvormers ontwikkelt, waardoor ons schuimbeton zeer goed inzetbaar is voor het isoleren van de kruipruimte.

Daarnaast is schuimbeton een duurzaam product, en volledig recyclebaar!

Bij Woodstock Vloeren is alles mogelijk. Is het tijd voor een volledige vloerrenovatie? Wij kunnen de oude vloer verwijderen en de vloeroppervlakte isoleren met schuimbeton. Hier bovenop kunnen wij vloerverwarming aanbrengen met een dekvloer (magnesiet, anhydriet of zandcement). Ten slotte kunt u kiezen voor een eindvloer uit ons assortiment zoals woonbeton, PVC, laminaat of parket.

Bij Woodstock hoeft u zich geen zorgen te maken over het werk van verschillende bedrijven. Wij verzorgen het hele proces met één vast aanspreekpunt en deskundig advies op maat.

Wilt u snel een offerte op maat? Dat kan! Wij sturen meestal binnen 2 werkdagen een offerte op maat voor particulieren en bedrijven. Wij mailen u geen voorgeprogrammeerde offertes omdat geen klus hetzelfde is. Wij willen onze klanten eerlijk adviseren zonder achteraf extra facturen te sturen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Kosten schuimbeton

Schuimbeton is relatief goedkoop. U moet er wel rekening mee houden dat de prijs iets kan variëren. De uiteindelijke prijs is namelijk afhankelijk van onder meer de bereikbaarheid van de stortplek en de afmetingen van de ruimte. Wilt u een precieze prijs van ons? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of lees ons schuimbeton prijs artikel over de gemiddelde kosten van schuimbeton.

Subsidie isolatie

Sinds 4 januari 2021 is er een nieuwe subsidie voor isolatie van uw huis genaamd ISDE. Dit betekend Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Hiervoor komt u in aanmerking na het uitvoeren van minimaal twee isolatiemaatregelen. Sinds 1 januari 2021 is de subsidieregeling SEEH (Subsidie energiebesparing eigen huis) voor eigenaar én bewoner gesloten. Hier is de ISDE dus voor in de plaats gekomen. Isoleren van de woning kent vele voordelen zoals een lagere energiekosten en CO2-uitstoot, en daarnaast wordt uw huis voorbereid op aardgasvrij en energieneutraal wonen. Van een slechte naar goede isolatie kan €1.900,- per jaar schelen aan energiekosten. Alle reden dus om u goed te laten informeren over subsidie isolatie. De subsidie is bedoeld om meer mensen te laten investeren in isolerende maatregelen en zo bij te dragen aan een beter milieu. Hier kunt u meer lezen over de ISDE-subsidie.

Houten vloer vervangen door schuimbeton

Veel oude woning in Nederland hebben nog een houten balkenvloer met daaronder een kruipruimte. Deze vloeren isoleren slecht, en door het vocht dat zich in de kruipruimte ophoopt gaan de houten balken vaak rotten. U lost beide probleem makkelijk op door de vloer te vervangen met schuimbeton. Ook verbetert u hiermee uw wooncomfort. Een schuimbeton is echter geen woonvloer/eindvloer, en moet altijd worden afgewerkt met een dekvloer zoals bijvoorbeeld een anhydrietvloer of een zandcementvloer.

Kruipruimte isolatie

Vochtige kruipruimte

In kruipruimtes onder huizen zit vaak teveel vocht. Koude voeten, schimmel en waterschade zijn enkele van de vervelende vervolgen hiervan. Door de kruipruimte te isoleren met schuimbeton heeft u hier nooit meer last van. De vochtwerende kwaliteit van schuimbeton zorgt ervoor dat het vocht onder de woning blijft. Uw woning blijft ook beter warm, waardoor u ook nog eens op uw energiekosten bespaart.

Schuimbeton als fundering

Schuimbeton stortenSchuimbeton is in sommige gevallen ook goed te gebruikten als fundering. Het is relatief vlak en daardoor zeer geschikt om op verder te bouwen. Zo kan het een goed alternatief zijn voor een fundering op palen. Wel moeten we altijd rekening houden met wat erop gebouwd gaat worden: het kan alleen lichte constructies dragen.

Vloerisolatie

VloerisolatieSchuimbeton is ook uitstekend geschikt om te gebruiken als vloerisolatie. Door vloeren met schuimbeton te isoleren slaat u verschillende vliegen in één klap. U bespaart energie, houdt vocht beter weg uit uw huis en zorgt voor een aangenamere binnentemperatuur.

Andere toepassingen schuimbeton

Schuimbeton van Woodstock wordt voor diverse doeleinden ingezet, zoals:

 1. Een isolerende funderingsvloer.
 2. Opvullen van kruipruimtes in verband met vochtproblemen of schimmels.
 3. Renovatievloer bij vervanging van houten balkenvloer.
 4. Uitvulmateriaal voor bestaande vloeren.
 5. Vulling rondom zwembaden.
 6. Onderlaag voor vloerverwarming.
 7. Dak afschotlaag.
 8. Basis voor het aanbrengen van een Anhydriet gietvloer of Woonbeton.

Schuimbeton storten

Schuimbeton is een vloeibare specie die verpompt wordt met een speciale betonpomp. Omdat dit materiaal vloeibaar is egaliseert het zichzelf makkelijk uit, en kunnen wij snel werken. Voordat het beton wordt gestort brengen wij bouwfolie aan, zodat het vocht uit het beton niet in uw woning trekt. Bekijk ook de pagina over werkvoorbereiding. Hebben wij een apart pagina gemaakt. U kunt eventueel bespreken op uw rekening door dit zelf te doen. Indien nodig plaatsen we ook randfoam om koudebrug te voorkomen.

Wilt u snel een offerte op maat? Dat kan! Wij sturen meestal binnen 2 werkdagen een offerte op maat voor particulieren en bedrijven.

Producteigenschappen van schuimbeton

Rc waarde

Schuimbeton is een degelijk isolatiemiddel met een Rc waarde van 3,5 m2K/W bij een dikte van 35cm. Wist u dat u in aanmerking kan komen voor subsidie als u energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren in/aan uw woning?

Droogtijd

Schuimbeton is meestal na twee of drie dagen beloopbaar. Dit kan echter sterk variëren afhankelijke van de dikte van het schuimbeton. Hoe dikker de laag, hoe langer de droogtijd. De droogtijd is echter afhankelijk van meerdere facturen, zoals de luchtvochtigheid en de temperatuur van de kamer. Het is verstandig om hierover altijd te overleggen met uw projectbegeleider.

Dikte

Meestal brengen wij een schuimbetonlaag van 25 tot 50 centimeter aan, afhankelijke van de dikte van de vloer. Dit materiaal kan in bijna elke laagdikte worden aangebracht. Vanaf de 50 centimeter is het wel noodzakelijk om het beton in twee fases aan te brengen. Heeft u twijfels over de benodigde laagdikte? Wij kunnen de maten van uw woning/bedrijfsruimte voor u inmeten.

Nadelen van schuimbeton

 • Een ruimte is een week lang niet meer te gebruiken als er schuimbeton is gestort
 • Een kruipruimte is niet meer toegankelijk nadat deze is volgestort met schuimbeton

Renovatievloer totaalpakket

Bent u de vloer van uw woning helemaal zat en wilt u besparen op uw stookkosten? Bij ons kunt u een isolatielaag van schuimbeton combineren met vloerverwarming, een dekvloer en een eindvloer voor een volledige renovatievloer.

Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Nadat het schuimbeton is uitgehard brengen we bij dit speciale totaalpakket de vloerverwarming hierboven aan.

Dekvloer

Anhydrietvloer

Schuimbeton kan worden gecombineerd met diverse soorten dekvloeren. Zoals een magnesietvloer, cementdekvloer of anhydrietvloer.

Eindvloer

Eindvloer

Als eindvloer heeft u de keuze uit een laminaat of parket. Bent u meer van de betonlook, kunt u ook kiezen voor een woonbetonvloer.

Meer informatie

Wilt u meer informatie, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina, en laat daar uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Op zoek naar een persoonlijk advies? Kom een keer langs in onze showroom in Obdam! U vindt er verschillende van onze producten en ontdekt er wat er allemaal mogelijk is in úw interieur. Wij zijn te vinden aan de Meiland 17 in Obdam.

Veelgestelde vragen schuimbeton

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een zelf nivellerende betonspecie van cement, zand, water en schuim.

Wat zijn de voordelen van schuimbeton?

Schuimbeton is een lichtgewicht, goedkoop en duurzaam materiaal.

Kan schuimbeton gebruikt worden als fundering?

Ja, schuimbeton is uitstekend geschikt als fundering.

Wat is de droogtijd van schuimbeton?

Schuimbeton is na twee á drie dagen beloopbaar.

Kan ik subsidie aanvragen voor schuimbeton isolatie?

U kunt subsidie aanvragen voor schuimbeton als u een laag van 30cm laat aanbrengen in uw woning, en u dit combineert met een tweede isolerende maatregel.

Kan ik op schuimbeton wonen?

Een schuimbetonvloer is niet bedoelt als woonvloer.

Ik heb last van vocht/schimmels in de kruipruimte. Kan ik dit probleem oplossen met schuimbeton?

Dat klopt. Als u, uw kruipruimte opvult met schuimbeton heeft u geen last meer van vocht of schimmels.

Kan ik op een schuimbetonvloer bouwen?

Schuimbeton is geen constructie beton, naar kan lichte constructies zoals een scheidingswand wel dragen.

Kan schuimbeton gaan scheuren?

Schuimbeton heeft een hoge kans op scheurvorming. Deze scheuren zijn echter geen probleem voor het functioneren van het product.

Wat is de isolatie waarde van schuimbeton?

Schuimbeton heeft een RD-waarde van 3,5.