Wat is schuimbeton?

Wij kunnen op korte termijn schuimbeton leveren, eventueel met vloerverwarming en de dekvloer voor onder de eindvloer!  Schuimbeton gebruiken wij als opvullaag bijvoorbeeld in de kruipruimte, Schuimbeton is een heel goed isolatie middel voor onder andere onder een betonvloer maar ook een anhydrietvloer of sneldrogende cementgietvloer. Een anhydrietvloer is een gipsgebonden gietvloer en een zandcementgietvloer is een cementgebonden gietvloer. Een anhydrietvloer kan alleen toegepast worden in een droge ruimte en de zandcementgietvloer kunnen ook in natte ruimte,s !. Wilt u een offerte Schuimbeton eventueel met gietvloer/vloerverwarming, wij kunnen snel een prijs voor u maken. Bent u op zoek alleen naar een snel drogende vloer voor een natte ruimte als badkamer dan kan u kiezen voor een betonvloer of de zandcementdekvloer.

Zet in u aanvraag welke vloer u gaat nemen bijvoorbeeld PVC of tegels, De anhydrietvloer kan zeer geschikt onder PVC maar bijvoorbeeld parket,tegels of hout dan is de zandcementgietvloer een veel betere optie.

Anhydriet is niet geschikt voor natte ruimte,s voor de natte ruimte gebruiken wij onze snel drogende cementvloer. Doordat deze dekvloer net als anhydriet in vloeibare vorm over het stortoppervlakte verdeelt, loopt het vanzelf waterpas. Anhydriet is dan ook een hele vlakke vloer. Let op: een anhydrietvloer is géén eindvloer! Er moet dus nog een vorm van vloerbedekking (parket, laminaat, PVC, tegels, etc.) op. Anhydriet is net als onze cementgietvloer na 24 uur beloopbaar, maar moet (afhankelijk van de dikte) nog wel goed drogen. De droogtijd van anhydriet bedraagt ongeveer 1 week per centimeter dikte. Bij een gemiddelde anhydriet van 6 cm dik is dat dus een volledige droogtijd van 6 weken. Als een anhydrietvloer te zwaar is kunt u ook kiezen voor een Magnesietvloer van Woodstock of u kunt kiezen voor een mooie woonbetonvloer als eindvloer.
De Schuimbetonvloer kan binnen 1 week geleverd worden

Bovenop de schuimbetonvloer kan een betonvloer, anhydrietvloer of een magnesietvloer aangebracht worden.

Door een unieke samenwerking kunnen wij u een totaalpakket aanbieden in vloeren.

Informatie schuimbeton

Schuimbeton

De voordelen

 • Goede isolerende werking
 • Relatief goedkoop
 • Erg licht, maar toch relatief sterk
 • Gaat vocht en schimmel tegen
 • Goed bestand tegen vorst en dooi
 • Zelf-nivellerend
 • Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar
 • Lange levensduur
 • Al beloopbaar na 48 uur

Houten vloer vervangen door schuimbeton

Veel oude woning in Nederland hebben nog een houten balkenvloer met daaronder een kruipruimte. Deze vloeren isoleren slecht, en door het vocht dat zich in de kruipruimte ophoopt gaan de houten balken vaak rotten. U lost beide probleem makkelijk op door de vloer te vervangen met schuimbeton. Ook verbetert u hiermee uw wooncomfort.

Kruipruimte isolatie

Vochtige kruipruimte

In kruipruimtes onder huizen zit vaak teveel vocht. Koude voeten, schimmel en waterschade zijn enkele van de vervelende vervolgen hiervan. Door de kruipruimte op te vullen met schuimbeton heeft u hier nooit meer last van. De vochtwerende kwaliteit van schuimbeton zorgt ervoor dat het vocht onder de woning blijft. Uw woning blijft ook beter warm, waardoor u ook nog eens op uw energiekosten bespaart.

Schuimbeton als fundering

Schuimbeton stortenSchuimbeton is in sommige gevallen ook goed te gebruikten als fundering. Het is relatief vlak, en daardoor zeer geschikt om op verder te bouwen. Zo kan het een goed alternatief zijn voor een fundering op palen. Wel moeten we altijd rekening houden met wat erop gebouwd gaat worden: het kan alleen lichte constructies dragen.

Vloerisolatie

VloerisolatieSchuimbeton is ook uitstekend geschikt om te gebruiken als vloerisolatie. Door vloeren met schuimbeton te isoleren slaat u verschillende vliegen in één klap. U bespaart energie, houdt vocht beter weg uit uw huis en zorgt voor een aangenamere binnentemperatuur.

Advies

Bent u geïnteresseerd in een gratis advies gesprek over de mogelijkheden van isoleren van uw kruipruimte met schuimbeton? Bel dan naar: 06-11748787
Kijk op op https://woodstock-vloeren.nl/gratis-en-vrijblijvend-schuimbeton-advies/ voor meer informatie.

Schuimbeton storten

Schuimbeton is een vloeibare specie die verpompt wordt met een speciale betonpomp. Omdat dit materiaal vloeibaar is egaliseert het zichzelf makkelijk uit, en kunnen wij snel werken. Voordat het beton wordt gestort brengen wij bouwfolie aan, zodat het vocht uit het beton niet in uw woning trekt. Bekijk ook de pagina over werkvoorbereiding. hebben wij een apart pagina gemaakt. U kunt eventueel bespreken op uw rekening door dit zelf te doen.

Producteigenschappen

Isolatiewaarde

Schuimbeton is een degelijk isolatiemiddel met een rc waarde van 3,5 m2K/W bij een dikte van 35cm. Wist u dat u in aanmerking kan komen voor subsidie als u energiebesparende isolatiemaatregelen laat uitvoeren in/aan uw woning? Lees hierover meer in ons artikel, of kijk direct op de website van de Rijksoverheid.

Droogtijd

Schuimbeton is meestal na twee of drie dagen beloopbaar. Dit kan echter sterk variëren afhankelijke van de dikte van het schuimbeton. Hoe dikker de laag, hoe langer de droogtijd. De droogtijd is echter afhankelijk van meerdere facturen, zoals de luchtvochtigheid en de temperatuur van de kamer. Het is verstandig om hierover altijd te overleggen met uw projectbegeleider.

Dikte

Meestal brengen wij schuimbeton aan als laag van 25 tot 50 centimeter, afhankelijke van de dikte van de vloer. Dit materiaal kan in bijna elke laagdikte worden aangebracht. Vanaf de 50 centimeter is het wel noodzakkelijk om het beton in twee fases aan te brengen. Heeft u twijfels over de benodigde laagdikte? Wij kunnen de maten van uw woning/bedrijfsruimte voor u inmeten.

Nadelen van schuimbeton

 • Een ruimte is een week lang niet meer te gebruiken als er schuimbeton is gestort
 • Een kruipruimte is niet meer toegankelijk nadat deze is volgestort met schuimbeton

Renovatievloer totaalpakket

Bent u de vloer van uw woning helemaal zat, en wilt u besparen op uw stookkosten. Bij ons kunt u een isolatielaag van schuimbeton combineren met vloerverwarming, een dekvloer en een eindvloer voor een volledige renovatievloer.

Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

Vloerverwarming

Vloerverwarming
Nadat het schuimbeton is uitgehard brengen we bij dit speciale totaalpakket de vloerverwarming hierboven aan.

Dekvloer

Anhydrietvloer
Schuimbeton kan worden gecombineerd met diverse soorten dekvloeren. Zoals bijvoorbeeld een magnesietvloeren, cementdekvloeren of anhydrietvloeren.

Bremat help ons met een schuimbetonpomp

Eindvloer

Eindvloer
Als eindvloer heeft u de keuze uit een laminaat of parket. Bent u meer van de betonlook, kunt u ook kiezen voor een woonbetonvloer.

Kosten schuimbeton

Schuimbeton is relatief goedkoop. U moet er wel rekening mee houden dat de prijs iets kan variëren. De uiteindelijke prijs is namelijk afhankelijk van onder meer de bereikbaarheid van de stortplek en de afmetingen van de ruimte. Wilt u een precieze prijs van ons? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Subsidie isolatie

Wist u dat u misschien subsidie kan aanvraag voor schuimbeton isolatie? Vanaf 15 augustus bestaat er een nieuwe subsidieregeling voor het isoleren van uw huis. De regeling heet Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). De subsidie is bedoeld om meer mensen te laten investeren in isolerende maatregelen en zo bij te dragen aan een beter milieu. U komt is aanmerking als u minimaal twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren aan uw woning. Hoe meer isolatiemaatregelen u neemt, hoe meer subsidie u kunt krijgen. U vraagt de subsidie pas aan nadat de isolatiemaatregelen zijn afgerond en betaald.

Meer informatie

Wilt u meer informatie, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina, en laat daar uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Op zoek naar een persoonlijk advies? Kom een keer langs in onze showroom in Obdam! U vindt er verschillende van onze producten en ontdekt er wat er allemaal mogelijk is in úw interieur. Wij zijn te vinden aan de Meiland 17 in Obdam.

shares