Vinylvloer

Bent u op zoek naar een eigentijdse, betaalbare en trendy vloer, kies dan voor de veelzijdige vinyl vloer. Vinyl is verkrijgbaar in talloze designs, is makkelijk in onderhoud en is bovendien comfortabel, duurzaam, isolerend en geluiddempend. Als u een vinyl vloer combineert met vloerverwarming komt u thuis op een zachte, veerkrachtige en warme vloer die heerlijk aanvoelt aan uw voeten. Ondanks dat een vinyl vloer goedkoop is in aanschaf, zult u veel plezier aan deze vloer beleven. De finesse zit in de details. De vloer heeft vele voordelen en is niet alleen bij uitstek geschikt voor de woonkamer, de eetkamer en de hal, maar tevens voor vochtige ruimtes zoals de keuken, de toiletruimte en de badkamer. Vinyl is vochtbestendig doordat het gemaakt is van kunststof van zeer goede kwaliteit.

Vinylvloer

Bestel direct een vinyl vloer bij Bol.com

Vele designs

Een vinyl vloer heeft een natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in talloze variaties, waaronder een industriële betonlook, houtdessin, abstracte dessins, plavuizenmotief, steenstructuur en Terrazzo. Welke variant u ook kiest, een vinylvloer past uitstekend in een persoonlijk en eigentijds interieur. De toplaag van vinyl is van zo’n goede kwaliteit waardoor deze nauwelijks meer is te onderscheiden van laminaat of tegels. Ook kunt u een ontwerp maken waarbij figuren naadloos in elkaar overlopen, waarmee u een bijzondere vloer creëert. Er zijn weinig beperkingen, de vinyl vloer is verkrijgbaar in stroken, banen en tegels. Daarbij is een ruime keuze aan decoratieve sierranden beschikbaar, de vloer kunt u afwerken met hoeken en plinten. Een sieraad voor uw woning!

Makkelijk te onderhouden

Een vinyl vloer is praktisch en makkelijk in het onderhoud. Op de bovenlaag is een olie- en vetafstotende laag aangebracht waardoor reinigen eenvoudig is. Net als elke vloer heeft ook vinyl regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. De vloer kan uitstekend tegen een stootje, toch is het belangrijk de vloer regelmatig te stofzuigen om krassen in de vloer door zand of ander vuil te voorkomen. Vervolgens is dweilen met lauwwarm water voldoende.

Strakke ondergrond

Voor een vinylvloer is een strakke ondergrond noodzakelijk. Het verwijderen van oude vloerbedekking kan nogal een klus zijn. Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf die uw oude vloerbedekking verwijdert en uw vloer vervolgens egaliseert, waarna wij de vinylvloer voor u plaatsen. De ondergrond moet vrij zijn van beschadigingen, vuil en stof. Indien er oneffenheden in de vloer zitten, zult u dit terugzien in het vinyl, zelfs de kleinste oneffenheden worden uiteindelijk zichtbaar. Kleine oneffenheden kunnen wij ondervangen door een ondervloer te plaatsen. Als de beschadigingen echter wat groter zijn, dan is het noodzakelijk de vloer eerst te egaliseren. Na het egaliseren leggen wij de vinyl vloer voor u, Woodstock Vloeren neemt u al het werk uit handen.

De voordelen van een vinylvloer

  • Geluidsdempend
  • Makkelijk te onderhouden
  • Relatief goedkoop
  • Duurzaam

Duurzaam

Een vinyl vloer is een duurzame keuze omdat de levensduur van een goede kwaliteit vinyl vloer zo’n 10 tot 20 jaar is. De duurzaamheid is afhankelijk van de slijtlaag. Een goede kwaliteit vinyl heeft een dikte van 2 tot 3 mm waarop een slijtlaag van 0,2 tot 0,7 mm aangebracht is. Uiteraard biedt een dikkere slijtlaag een betere bescherming, wat de duurzaamheid van de vloer zal verlengen. Het goed onderhouden van de vloer zal de levensduur bevorderen.

Vochtbestendig

Een vinyl vloer van goede kwaliteit is niet alleen uitermate geschikt voor de woonkamer, keuken en hal, maar deze kan tevens uitstekend geplaatst worden in natte ruimtes, zoals de badkamer, toiletruimte of keuken. Het is een kwalitatief goed en goedkoop alternatief voor een tegelvloer in de badkamer, bovendien kunt u uit een enorme variëteit aan kleuren en dessins kiezen. Een badkamer is een natte en vochtige ruimte, maar vinyl is een materiaal dat voor 100 % bestand is tegen vocht en waterdamp, mits het op de juiste manier wordt toegepast. Een vinylvloer voelt comfortabel en warm aan en is daarom ideaal voor een badkamer waar u vaak op blote voeten loopt. De vloer is gemakkelijk te reinigen en is een hygiënisch alternatief is voor tegels. Ook voor de toiletruimte en keuken is de vinyl vloer perfect geschikt. De vinylvloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming waardoor warme voeten gegarandeerd zijn.

Geluiddempend

De vinyl vloer heeft een geluiddempende en isolerende werking waardoor geluidsoverlast tot een minimum beperkt wordt. Onder de vinyl vloer kan een geluiddempende ondervloer geplaatst worden waardoor het effect nog groter is. Op de benedenverdieping zult u minder snel de voetstappen van spelende kinderen horen. Voor bewoners van een appartement is het een ideale vloer omdat u uw buren minder snel tot last zult zijn en zult voldoen aan de eisen van de Vereniging van Eigenaren. Contact- en omgevingsgeluid zal aanzienlijk verminderd worden.

De verschillen tussen een vinylvloer en pvc-vloer

Een vinylvloer wordt ook wel eens een pvc-vloer genoemd, toch zijn er belangrijke verschillen. Een PVC-Vloer is duurder in aanschaf, maar is ook sterker en slijtvaster. Hierdoor is de ondergrond wat harder wat u goed kunt voelen als u op blote voeten loopt. Een vinylvloer is zacht en veerkrachtig. Daarbij heeft PVC een sterke beschermende PU-toplaag voor een extra lange levensduur, daarom wordt deze vloer veel gebruikt in bedrijven.

Goedkoop

In vergelijking met andere vloerbedekkingen is de aanschaf van een vinyl vloer relatief goedkoop. De prijzen zijn wel sterk afhankelijk van de kwaliteit van de vloer. Bepalend hierin zijn de dikte van het materiaal, de slijtvastheid, en het geluidsisolerende vermogen van de vloer. Vraag vrijblijvend een offerte op de Woodstock Vloeren, wij leveren een offerte voor u op maat.

Categorieën: Afwerkvloeren

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.