De Anhydrietvloer

Vraag naar de woodstock snel droger en verkort u bouwtijd en binnen 15 dagen droog!

Een anhydrietvloer kunnen wij op korte termijn maken in combinatie met vloerverwarming.  Een anhydrietvloer is een gipsgebonden gietvloer en kan uitstekend worden toegepast in een droge ruimte. Als basis kunt u bijvoorbeeld een ondergrond van schuimbeton plaatsen, waarin de vloerverwarming geïntegreerd kan worden.

Wij leveren nu ook de sneldrogende zandcement dekvloer! Net als de anhydrietvloer kan ook deze vloer op korte termijn geplaatst worden. Anhydriet is niet geschikt voor natte ruimtes, wanneer u een vloer zoekt voor de natte ruimte is onze sneldrogende cementgietvloer het meest geschikt.

Waarom anhydriet i.p.v. zand-cement? Anhydriet is een gietvloer deze werkt veel beter met vloerverwarming.

Eerst wordt de cementdekvloer, net als anhydriet, in vloeibare vorm over het stortoppervlakte verdeeld, vervolgens loopt de vloer vanzelf waterpas. Een anhydrietvloer is dan ook een bijzonder vlakke vloer. Let op: een anhydrietvloer is géén eindvloer, nadat de vloer gelegd is wordt er een vorm van vloerbedekking op geplaatst zoals parket, laminaat, PVC, tegels of een van de andere mogelijkheden die wij bieden.

De anhydrietvloer is net als onze zandcementgietvloer na 24 uur beloopbaar, vervolgens moet de vloer (afhankelijk van de dikte) nog wel goed drogen. De droogtijd van anhydriet bedraagt ongeveer 1 week per centimeter dikte, dat houdt in dat de volledige droogtijd van een gemiddelde anhydrietvloer van 6 cm dik, 6 weken is. Als een anhydrietvloer te zwaar is voor de ondergrond, kunt u ook kiezen voor een Magnesietvloer of voor een mooie woonbetonvloer van Woodstock Vloeren als dekvloer.

De Anhydrietvloer kan binnen 1 week geleverd worden

Anhydrietvloer

De voordelen van een anhydrietvloer

 • Door goede warmtegeleiding perfect in combinatie met vloerverwarming
 • Zelf-nivellerend: het loopt vanzelf waterpas
 • Het productieproces is niet arbeidsintensief en relatief goedkoop
 • Geschikt voor grote oppervlakten
 • Geschikt voor afwerking met alle soorten eindvloeren
 • Weinig kans op scheurvorming
 • Extreem vlak
 • Overal even sterk
 • Beloopbaar na 24 uur

Droogtijd

Een anhydrietvloer moet 2 à 3 dagen drogen voor de vloer beloopbaar is. De vloer heeft per centimeter dikte een week nodig om te drogen. Een vloer van 6 cm dik is dus na 6 weken helemaal droog. Ook de temperatuur en luchtvochtigheid hebben invloed op de droogtijd.

Dikte

Een anhydrietvloer heeft meestal een dikte van 3 tot 6 centimeter. De anhydrietvloer is vrij dun waardoor de materiaalkosten laag blijven. In combinatie met vloerverwarming raden wij doorgaans een anhydrietvloer aan met een dikte van zo'n 6 centimeter.

Verven

Het is mogelijk een anhydrietvloer te verven met behulp van speciale producten. Wij raden u dit echter af omdat een anhydrietdekvloer in principe geen eindvloer is. De vloer moet afgewerkt worden met een eindvloer zoals parket, laminaat of PVC.

Stappenplan anhydrietvloer

1. De ondergrond moet vlak en vuilvrij zijn. Minimaal hoogteverschil 1cm.
2. De noppenplaten voor de vloerverwarming moet goed aangesloten zijn, zodat het anhydriet niet onder de noppenplaten kan lopen.
3. De vloerverwarming moet op de juist manier in de noppenplaat geklikt worden, en moet in meerdere zones verdeeld worden afhankelijk van het vloeroppervlak en afgeperst met water.
4. De afvalresten moeten goed opgeruimd zijn, en de zijkanten moeten met randfoam afgeplakt zijn, zodat de vloer kan "werken".
5. De anhydrietvloer wordt op de juiste hoogte door onze mensen gegoten over het vloeroppervlak. Niet te hoog, en niet te laag, maar op de juiste hoogte met een laser.
6. De anhydrietvloer moet afgewerkt worden met een laserstok en een debber, zodat er geen oneffenheden in het vloeroppervlak zitten.
7. De vloer kan na 2 dagen worden belopen. Zware puntbelasting raden wij af.
8. Als de anhydrietvloer voldoende is uitgehard circa twee á drie weken moet de vloer worden opengeschuurd door een professionele schuurmachine. Deze machine kan alleen door een vakman bestuurd worden.
9. Als de vloer voldoende is uitgehard kan de eindvloer worden gelegd. Dat kan zijn laminaat, pvc en in sommige gevallen zelfs parket.

Graag leggen wij u persoonlijk uit hoe de verbouwing in zijn werk gaat.

Video anhydrietvloer storten

In de bovenstaande video is goed te zien dat een anhydrietvloer makkelijk kan uitvloeien, waardoor het aanbrengen van deze vloer makkelijk en snel verloopt. Hierdoor is een deze vloer vaak een betere keus dan een zandcementvloer.

Afwerking

Een anhydrietvloer is een vlakke vloer en kan worden afgewerkt met de meeste soorten vloerbedekking, om die reden leveren wij de vloer op met een marge van ongeveer 10 millimeter. De anhydrietvloer kan eventueel nog vlakker worden gemaakt met egaline, wanneer u dit overweegt raden wij aan deze mogelijkheid te overleggen met de partij die de vloerbedekking levert. Woodstock Vloeren kan de vloerbedekking voor u leveren, in dat geval ontvangt u van ons een offerte met een totaalprijs.

Anhydrietvloer schuren

Als u een anhydrietvloer wilt betegelen is het verstandig uw vloer eerst te schuren, daardoor hecht de tegellijm zich beter aan het vloeroppervlak. Daarnaast egaliseert u de vloer op deze manier nog extra. Bent u handig en wilt u geld besparen? Dan kunt u de anhydrietvloer misschien zelf schuren. Verschillende verhuurbedrijven, bijvoorbeeld Bo-rent, hebben een betonschuurmachine in hun assortiment.

Anhydrietvloer schuren

Alternatieven voor anhydriet

Anhydriet heeft bijna geen nadelen. Als u op zoek bent naar een dekvloer raden we doorgaans anhydriet aan, een enkele uitzondering daargelaten. Zo is de anhydrietvloer minder geschikt voor vochtige ruimten, om die reden kunt u voor uw badkamer beter voor een zandcementdekvloer kiezen. Zandcement kan, in tegenstelling tot anhydriet, ook makkelijker op afschot worden gelegd. Een badkamervloer moet deels op afschot worden gelegd om de waterafvoer goed te kunnen regelen. Ook voor oudere panden waar de vloeren niet veel gewicht mogen dragen is de anhydrietvloer minder geschikt. In dit geval raden wij een magnesietvloer aan als dekvloer; dit is de lichtste dekvloer in ons assortiment.

Betonvloer in plaats van anhydrietvloer?

De betonvloer is een zeer geschikt alternatief voor een anhydriet vloer, niet alleen vanwege de eigenschappen van de betonvloer maar ook vanwege de prijs en de manier waarop de vloer wordt aangebracht.

Betonvloer: zwaar en duur

Een zandcementvloer is een dekvloer. Een dekvloer moet altijd nog worden afgewerkt met een eindvloer en is dus geen woonvloer. De woonbetonvloer is een combinatie van een isolatielaag van schuimbeton met een dekvloer van woonbeton en is daarom een compleet en aantrekkelijk alternatief voor de oude zandcementvloer.

Waarom een zandcementvloer

Het leggen van een zandcementvloer is fysiek dermate zwaar werk dat de arbeidsinspectie adviseert een alternatief te kiezen voor het gebruik van zandcement. Om deze reden zijn de zandcementgietvloer en woonbetonvloer bijvoorbeeld uitstekende alternatieven voor de zandcementvloer. Zandcement moet ‘gesmeerd’ worden, maar de zandcementgietvloer en woonbetonvloer worden ‘gegoten’ via slangen waardoor het werk een stuk minder zwaar is. Daarnaast kunt u de anhydriet en woonbetonvloer sneller betreden wat tot uiting komt in de bouwplanning en de beoogde kosten.

De schuimbetonvloer

Als u een schuimbetonvloer aan wilt schaffen heeft u twee opties. Als isolatielaag gebruiken we altijd schuimbeton maar de afwerking is afhankelijk van de eindvloer van uw keuze. De vloerverwarming wordt in beide gevallen verwerkt in de vloer van schuimbeton. Indien u kiest voor een woonbetonvloer dan gieten we deze direct over het schuimbeton. Als u liever een andere eindvloer wilt, zoals parket, laminaat, PVC, tegels of tapijt, dan gieten we over het schuimbeton een laag anhydriet of zandcement. In dat geval kunt u op het anhydriet en de zandcementgietvloer vervolgens de eindvloer van uw keuze leggen.

Zandcement in vochtige ruimtes

Ook al heeft zandcement diverse nadelen, desondanks is het nog steeds de beste optie als dekvloer in vochtige ruimtes. Als eindvloer is anhydriet minder geschikt omdat deze niet goed bestand is tegen vocht. Daarentegen zijn de zandcementgietvloer en de woonbetonvloer voor natte ruimtes uitstekend geschikt.

Nadelen van anhydrietvloeren

 • Relatief zwaar
 • Niet geschikt voor vochtige ruimtes
 • Lastig op afschot te leggen

Totaalpakket: schuimbeton, vloerverwarming en eindvloer

U kunt een anhydrietvloer ook combineren met vloerverwarming, schuimbeton en een eindvloer van uw keuze. Door onze samenwerking met verschillende specialistische bedrijven kunnen wij u een uniek totaalpakket aanbieden. In dit Totaalpakket zit een isolatielaag van schuimbeton, een dekvloer van anhydriet met vloerverwarming en een eindvloer van Woodstock Vloeren naar keuze. Als eindvloer hebben wij diverse prachtige laminaat- en parketvloeren in ons assortiment. Gaat uw voorkeur uit naar de betonlook, dan is de woonbetonvloer wellicht iets voor u. Als u kiest voor een woonbetonvloer dan heeft u geen dekvloer van anhydriet nodig.

Door diverse producten te combineren kunnen we u een betere en aantrekkelijkere prijs aanbieden. Er ontstaat nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, wij zijn uw enige aanspreekpunt en wij nemen u al het werk uit handen.

Vloerverwarming

Anhydrietvloer

Anhydriet is zo'n goede combinatie met vloerverwarming, omdat het warmte perfect geleidt. Doordat anhydriet zeer vloeibaar is, omhult het de verwarmingsbuizen totaal. Hierdoor heeft u bijzonder weinig warmteverlies en bespaart u flink op uw energiekosten. Wel is het belangrijk dat u zich aan het opstartprotocol van de vloerverwarming houdt. Als u dit niet doet, bestaat kans op scheurvorming.

De eindvloer

Eindvloer

Op de anhydrietvloer moet nog een traditionele vorm van vloerbedekking gelegd worden: de eindvloer. Woodstock Vloeren heeft prachtige laminaat- en parketvloeren in ons assortiment. Wij raden niet aan anhydriet als eindvloer te gebruiken, maar als u dit toch wilt, kunt u de anhydriet eventueel verven. Daar heeft u speciale verf voor nodig. Wij adviseren u graag, neem contact met ons op voor een advies op maat omtrent de speciale producten die u hiervoor kunt gebruiken.

De prijs van een anhydrietvloer

Het leggen van een anhydrietvloer is niet heel arbeidsintensief (zeker in vergelijking met een zandcementdekvloer) waardoor anhydriet relatief goedkoop in aanschaf is. U moet er wel rekening mee houden dat de uiteindelijke prijs afhankelijk is van nog een aantal factoren. Van belang is bijvoorbeeld of de stortplek makkelijk te bereiken is en wat de oppervlakte van de te storten vloer is. Wilt u exact weten wat de exacte prijs voor u zal worden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen anhydrietvloer

Wat is een anhydrietvloer?

Een anhydrietvloer is een gips gebonden gietvloer, die een hoog rendement geeft in combinatie met vloerverwarming.

Wat kost een anhydrietvloer per m2?

De prijzen van een anhydrietvloer kunnen sterk variëren. U kunt uitgaan van een prijs tussen de €15 en de €45 per vierkante meter.

Wat zijn de nadelen van een anhydrietvloer?

Het belangrijkste nadeel van een anhydrietvloer is het hoge gewicht. Ook kan een anhydrietvloer niet op afschot worden aangelegd.

Kan ik een anhydrietvloer combineren met vloerverwarming?

Jazeker. Een anhydrietvloer bied een goed rendement in combinatie met vloerverwarming.

Kan ik een anhydrietvloer verven?

Het is mogelijk om een anhydrietvloer te verven met speciale verfproducten. Een anhydrietvloer is in principe echter bedoelt als bouwvloer en niet als woonvloer.

Wanneer is een anhydrietvloer beloopbaar?

Een anhydrietvloer is na twee á drie dagen beloopbaar.

Wat is de droogtijd van een anhydrietvloer?

Een anhydrietvloer heeft ongeveer een week nodig om te drogen per centimeter dikte.

Hoe dik moet een anhydrietvloer zijn?

Een anhydrietvloer is meestal 50mm dik. Wij adviseren een minimale dikte van 30mm om de kans op scheurvorming te verkleinen.

Kan ik op een anhydrietvloer wonen?

Een anhydrietvloer is in principe niet bedoelt als woonvloer. Het is echter niet onmogelijk, en er bestaan mensen die een anhydrietvloer wel gebruiken als woonvloer.