De Anhydrietvloer

Een anhydrietvloer is een gipsgebonden gietvloer. Doordat we anhydriet in vloeibare vorm over het stortoppervlakte verdelen, loopt het vanzelf waterpas. Een anhydrietvloer is dan ook een hele vlakke vloer. Het is wel van belang te vermelden dat het geen eindvloer is: er moet nog een vorm van vloerbedekking (parket, laminaat, PVC, tegels, etc.) op. De anhydrietvloer is na 24 uur beloopbaar, maar moet (afhankelijk van de dikte) nog wel een tijd goed drogen. De droogtijd van anhydriet bedraagt ongeveer 1 week per centimeter dikte.

De eindvloer

Op de anhydrietvloer moet nog een traditionele vorm van vloerbedekking gelegd worden: de eindvloer. Zelf hebben wij prachtige laminaat- en parketvloeren in ons assortiment. Neem gerust een kijkje. Ook bieden wij een gecombineerd pakket aan van vloerisolatie, vloerverwarming, anhydriet en een eindvloer naar keuze. Elders op deze pagina leest u daar meer over.
Wij raden dus aan om anhydriet niet als eindvloer te gebruiken. Wilt u dit toch, kunt u anhydriet eventueel verven. Dit doet u met een speciale verf. Neem contact met ons op voor een advies op maat hierover.

Vloerverwarming

Anhydriet is perfect te combineren met vloerverwarming, omdat het warmte erg goed geleid. Doordat anhydriet zeer vloeibaar is, omhult het de verwarmingsbuizen voor de volledige 100%. Hierdoor heeft u bijzonder weinig warmteverlies, en bespaart u flink op de energiekosten. Wel is het belangrijk dat u zich aan het opstartprotocol van de vloerverwarming houdt. Doet u dit niet, is er kans op scheurvorming. Uiteraard bespreken we dit van tevoren met u.

Totaalpakket met schuimbeton, vloerverwarming en eindvloer

Anhydrietvloer

U kunt een anhydrietvloer ook combineren met schuimbeton, vloerverwarming en een eindvloer. Doordat wij samenwerken met verschillende specialistische bedrijven kunnen wij u een uniek totaalpakket aanbieden. In dit pakket zit een isolatielaag van schuimbeton, een dekvloer van anhydriet met vloerverwarming, en een eindvloer van Woodstock naar keuze. Als eindvloer hebben wij diverse prachtige laminaat- en parketvloeren in ons assortiment. En bent u toch meer van de betonlook, dan is de woonbetonvloer misschien wel iets voor u. Kiest u voor een woonbetonvloer heeft u echter geen dekvloer van anhydriet nodig. Door diverse producten te combineren kunnen we u een betere prijs aanbieden. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

De kosten van een anhydrietvloer

Het leggen van een anhydrietvloer is niet heel arbeidsintensief (zeker vergeleken met een zandcementdekvloer). Hierdoor is anhydriet relatief goedkoop: de kosten van een anhydrietvloer liggen rond de .. euro per vierkante meter. U moet er wel rekening mee houden dat de uiteindelijke prijs afhankelijk is van een aantal factoren. Bijvoorbeeld of de stortplek makkelijk te bereiken is, en wat de oppervlakte van de te storten vloer is. Wilt u weten wat uw precieze prijs is? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Alternatieven voor anhydriet

Nadelen van anhydriet zijn er bijna niet. Bent u op zoek naar een dekvloer dan raden we eigenlijk altijd anhydriet aan, een enkele uitzondering daargelaten. Een zo'n uitzondering is een vochtige ruimte; hier is anhydriet minder voor geschikt. Voor badkamers kunt u dan ook beter voor een zandcementdekvloer kiezen. Zandcement kan, in tegenstelling tot anhydriet, ook makkelijker op afschot worden gelegd. En badkamervloeren moeten deels op afschot worden gelegd om de waterafvoer in goede banen te leiden. De tweede uitzondering vinden we terug bij oudere panden waarvan de vloeren niet veel gewicht mogen dragen. In dat geval raden wij een magnesietvloer aan als dekvloer; dit is de lichtste dekvloer die er bestaat.


De voordelen van een anhydrietvloer

  • Door goede warmtegeleiding perfect te combineren met vloerverwarming
  • Zelf-nivellerend: het loopt vanzelf waterpas
  • Productieproces is niet arbeidsintensief, en dus relatief goedkoop
  • Geschikt voor grote oppervlaktes
  • Geschikt voor afwerking met alle soorten eindvloeren
  • Weinig kans op scheurvorming
  • Heel erg vlak
  • Overal even sterk
  • Al beloopbaar na 24 uur

Meer informatie

Wilt u meer informatie over anhydriet, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina, en laat daar uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt onze vloeren ook altijd zelf in onze showroom in Obdam komen bekijken. Het adres is Meiland 17, en de koffie staat er altijd klaar.

shares