Volledige egaline vloer | Geen zorgen over oneffenheden snel gemaakt

Heeft u snel een egaline vloer nodig? Binnen 1 week kunnen wij leveren !

Wat is egaline?

Egaline is een heel dun laagje dat we over de ondervloer aanbrengen. Het bestaat onder meer uit cement en kunsthars. Egaline is zelf-nivellerend: als we het aanbrengen vloeit het als vanzelf over de vloer heen.

Vloer egaliseren

Heeft u een scheve of grove ondervloer? Met egaline vlakt u de vloer weer mooi uit. Als u een nieuwe eindvloer wilt laten leggen is het handig als de ondervloer helemaal egaal is. Want zeker als u de eindvloer gaat verlijmen op de ondervloer blijven onregelmatigheden in de ondervloer zichtbaar.

Wij zorgen ervoor dat de vloer ge egaliseerd is, zodat u een geschikte ondervloer krijgt voor uw uiteindelijke afwerkvloer. Denk bijvoorbeeld aan goede hechting van het materiaal dat daarna wordt aangebracht, opheffen van hoogte verschillen en andere verbeteringen om een geschikte ondervloer te verkrijgen. Woodstock vloeren realiseert vloeregalisatie op een bestaande verouderde betovloeren, tegelvloeren en vele andere ondervloeren voordat de uiteindelijke vloerafwerking wordt aangebracht. Egaliseren vloer gebeurt zowel voor zakelijke- als particuliere doeleinden. Denk daarbij aan vloerverwarmingssystemen, utiliteitsbouw en woningbouw; magazijnen, fabrieken, ziekenhuizen, openbare gebouwen, e.a.

Meer informatie Egaline ?

Egaline

Voordelen egaline

  • Egale ondergrond voor een strakke afwerking
  • Egaline is flexibel en zal niet snel scheuren

Egaline aanbrengen

Het aanbrengen van egaline is niet heel lastig. Uiteraard kunnen wij dat voor u verzorgen, maar veel mensen doen het ook zelf. Hieronder wat informatie voor als u zelf aan de slag wilt.

Egalisatiemortel

De basis van egaline is de egalisatiemortel. Dit is gewoon in bouwmarkten te koop. Voordat u de egaline kunt aanbrengen, dient u het met water aan te maken. Egaline is dan ook heel vloeibaar bij het aanbrengen. Op die manier vloeit het makkelijk over de vloer uit. Met behulp van een spaan of spatel verdeelt u de egaline netjes over de vloer.

Egaline vloer dikte

Een egalinelaag hoeft normaal niet heel dik te zijn. Meestal is een dikte tussen de 1 en 6 mm al voldoende om de ondervloer te egaliseren. Een laag egaline van enkele centimeters raden we af. Als er echt beschadigingen in de ondervloer zitten of als er veel verloop in de vloer zit is magnesiet ook een betere optie. Hiermee vlakken we vloeren uit de een verloop hebben van soms wel 10 cm.

Droogtijd egaline

De droogtijd van egaline is van meerdere factoren afhankelijk. In de eerste plaats speelt de dikte van de egalinelaag een rol. Ook de temperatuur in de ruimte en het soort egaline speelt mee. Als u zelf aan de slag gaat laat u dan goed informeren over de droogtijd van de egaline die u gebruikt.

Egaline vloer schuren

In principe is de egalinevloer na opdrogen helemaal vlak. Mocht u toch nog wat kleine oneffenheden zien kunt u de vloer licht opschuren. Als u de egalinelaag als eindvloer wilt gebruiken raden we ook aan om hem te schuren en te lakken.

Egaline vloer

Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten egaline. Voor op hout gebruikt u een andere egaline dan voor op bijvoorbeeld beton of tegels. Wij weten precies welke egaline voor welke ondervloer geschikt is. En als u zelf aan de slag gaat, let dan goed op welke egaline u nodig heeft.

De juiste dekvloer

Magnesietvloer

Niet elke eindvloer heeft egaline nodig. Als u een vloer zwevend gaat leggen, maakt het vaak niet uit als de ondervloer wat onregelmatigheden vertoont. Wilt u weten of u egaline nodig heeft in uw situatie? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag uw vragen.

Egaline met vloerverwarming

Vloerverwarming
Egaline wordt ook vaak gebruikt in combinatie met vloerverwarming. Vooral als u de leidingen in de bestaande vloer laat infrezen moet u de vloer hierna laten egaliseren. Dit kan prima met egaline. Door de flexibiliteit van egaline is het bovendien goed met vloerverwarming te combineren.

Vloerafwerking

Eindvloer
Als de egaline eenmaal is uitgehard, is de vloer klaar voor afwerking. Misschien nog licht opschuren, maar daarna heeft u een prachtig vlakke vloer. U kunt nu met een gerust hart de eindvloer van uw keuze (laten) leggen.

Egaline prijs

Als u door ons egaline wilt laten aanbrengen dan is de prijs hiervan van verschillende factoren afhankelijk. De stortlocatie, de oppervlakte, enz. Als u een prijs van ons wilt hebben dan kunt u het beste een offerte op maat aanvragen. Uiteraard geheel vrijblijvend over egaline

shares