Wat is egaline?

Egaline kan als een dunne laag aangebracht worden over de vloer. Egaline bestaat onder meer uit cement en eventueel kunsthars en is zelf nivellerend: Als het aangebracht wordt vloeit het vanzelf als een mooie egale laag over de vloer heen. Met egaline kunt u bijvoorbeeld een schuimbetonvloer, of een magnesietvloer egaliseren, zodat u de vloer goed kunt afwerken. Egaline word aangebracht in een dunne laag, zodat alle onevenheden verdwijnen. Vervolgens kan de cementgebonden egaline die dient als afwerklaag worden voorzien zelf van een PU-coating of een impregneer laag.

Een egaline vloer van Woodstock is vlak en strak en is nu ook vloer verkrijgbaar om gelijk op te wonen! Bent u op zoek naar egaline als woonvloer? Overweeg dan ook andere opties zoals woonbeton of microcement.

 

Egaline

Vloer egaliseren

Heeft u last van hoogteverschillen in uw vloer of heeft deze een grove structuur? Met egaline vlakt u de vloer perfect uit. Als u een nieuwe eindvloer wilt laten leggen is het nodig dat de ondervloer egaal is, zeker als u de eindvloer gaat verlijmen op de ondervloer. Bij verlijmen blijven onregelmatigheden in de ondervloer zichtbaar.

Wij zorgen voor een perfect geëgaliseerde ondervloer, waardoor uw uiteindelijke afwerkvloer mooier tot zijn recht zal komen. Een egale ondervloer zorgt ervoor dat het materiaal dat als eindvloer wordt aangebracht goed hecht aan de ondergrond, bovendien worden eventuele hoogteverschillen in de vloer opgeheven. Door egalisatie van de bestaande ondervloer worden alle bestaande problemen verholpen en bent u zeker van een goede en vlakke basis voor uw eindvloer. Woodstock Vloeren realiseert vloeregalisatie op bestaande of verouderde betonvloeren, tegelvloeren maar ook ondervloeren van andere materialen, voor het plaatsen van de eindvloer. Wij verzorgen het egaliseren van vloeren zowel voor zakelijke, alsook voor particuliere doeleinden, waarbij u kunt denken aan vloerverwarming systemen, utiliteitsbouw en woningbouw; magazijnen, fabrieken, ziekenhuizen en openbare gebouwen.

    Voordelen egaline

  • Egale ondergrond voor een strakke afwerking
  • Egaline is flexibel en zal niet snel scheuren

Egaline aanbrengen

De egalinevloer moet nauwkeurig aangebracht worden volgens bepaalde normen, uiteraard verzorgen wij dit graag voor u. Als u handig bent kunt u de vloer ook zelf aanbrengen, dit is niet moeilijk. Hieronder vindt u informatie die u zal helpen als u zelf aan de slag wilt.

Egalisatiemortel

De basis van egaline is egalisatiemortel. Dit kunt u in bouwmarkten aanschaffen. Voordat u de egaline kunt aanbrengen, dient u het met water aan te maken. Egaline is dan ook heel vloeibaar bij het aanbrengen, daardoor vloeit het makkelijk over de vloer uit. Met behulp van een spaan of spatel verdeelt u de egaline vlak over de vloer.

Egaline vloer dikte

Een egalinelaag kan vrij dun aangebracht worden, meestal is een dikte tussen de 1 en 6 mm voldoende om de ondervloer te egaliseren. Een egalinelaag van enkele centimeters raden wij af. Als de ondervloer ernstige beschadigingen heeft of als er veel verloop in de vloer zit, is magnesiet een betere optie. Met magnesiet kunnen we vloeren uitvlakken met een verschil in hoogte tot 10 centimeter.

Droogtijd egaline

De droogtijd van egaline is van meerdere factoren afhankelijk. Ten eerste is dikte van de egalinelaag bepalend. Daarnaast speelt de temparatuur in de ruimte een rol, maar ook het soort egaline is van belang. Als u zelf de vloer aan wilt brengen, laat u dan op deskundige wijze informeren over de droogtijd van de egaline die u gebruikt.

Egaline vloer schuren

In principe is de egalinevloer na het drogen helemaal vlak. Mocht u toch nog kleine oneffenheden zien, dan kunt u de vloer licht opschuren. Als u de egalinelaag als eindvloer wilt gebruiken raden wij ook aan deze op te schuren en te lakken.

Egaline vloer

Er bestaan verschillende soorten egaline. Als u de egaline aanbrengt op hout gebruikt u een ander soort egaline dan op beton of tegels. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u deskundig adviseren welke soort egaline geschikt is voor uw ondervloer. Als u zelf aan de slag gaat is het belangrijk u goed te laten informeren welke egaline u nodig heeft.

De juiste dekvloer

Anhydrietvloer

Niet voor elke eindvloer is het nodig egaline aan te brengen. Als uw vloer zwevend gelegd wordt zijn wat onregelmatigheden in de ondervloer vaak geen probleem. Wilt u weten of het aanbrengen van egaline nodig is in uw situatie? Neem dan contact met ons op, wij informeren u graag en onze adviseur is beschikbaar voor het beantwoorden van uw vragen.

Egaline met vloerverwarming

Vloerverwarming

Egaline wordt veelal gebruikt in combinatie met vloerverwarming. Zeker als u leidingen in de bestaande vloer laat frezen is het belangrijk de vloer hierna te egaliseren. Egaline is hier uitstekend geschikt voor. Door de flexibiliteit van egaline is het bovendien goed te combineren met vloerverwarming.

Vloerafwerking

Eindvloer

Als egaline eenmaal is uitgehard, is de vloer klaar voor de afwerking. Eventueel kunt u de vloer nog licht opschuren, maar daarna heeft u een prachtige vlakke vloer. U kunt nu met een gerust hart de eindvloer van uw keuze (laten) leggen.

Egaline prijs

Als u de egaline door Woodstock Vloeren wilt laten aanbrengen dan verzorgen wij dit graag voor u. De prijs is van verschillende factoren afhankelijk, waaronder de locatie waar de vloer gestort moet worden en de oppervlakte van de vloer. Als u meer informatie wilt over de kosten dan adviseren wij u een offerte op maat aan te vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend over egaline

Overzicht veelgestelde vragen

Hoe lang moet egaline drogen?

Egaline heeft ongeveer twaalf uur nodig om te drogen per millimeter dikte.

Wat is egaline?

Egaline bestaat hoofdzakelijk uit cement en kunsthars. Egaline vloeren worden vaak gebruikt om bestaande ondergronden uit te vlakken zodat ze een dekvloer kan worden afgewerkt met een afwerkvloer.

Wat kost egaline?

Het egaliseren van een vloer is maatwerk, en afhankelijk van veel factoren. Meestal ligt de prijs tussen de €10,- en de €75,- per meter.

Heeft u meer vragen? Neem dan contact op of kijk op onze kennisbank.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.