De laminaatvloer

Een laminaatvloer is een goed en goedkoper alternatief voor een parketvloer. Waar parket van echt hout is gemaakt, is laminaat een kunststofproduct met een 'houtlook'. Net als parket is ook laminaat een uitstekende eindvloer voor op onze dekvloeren van anhydriet, magnesiet of zandcement.

Laminaat

Onze laminaatvloeren

U heeft bij ons de keuze uit veel verschillende patronen en kleuren. Laminaat is een stuk makkelijker om te leggen door het handige kliksysteem. U kunt er bij ons voor kiezen om de vloer zelf te leggen, maar u kunt hem ook door ons laten leggen. In dat laatste geval krijgt u er een uitstekende afwerking van de vloer bij; zo plaatsen wij ook de plinten voor u. En bij het leggen van de laminaatvloer letten wij uiteraard op de allerkleinste details. Zo past de vloer altijd perfect in uw woning, kantoor of bedrijfsruimte. De prijzen van onze laminaatvloeren variëren, en zijn terug te vinden op onze website.

Parket of laminaat?

Wij hebben zowel laminaat als parket in ons assortiment. Parket bestaat uit echt hout, en is moeilijker om te leggen; laminaat is een kunststofproduct, maar wel een stuk goedkoper dan een houten vloer. Beschadigingen van een houten vloer zijn vaak beter te repareren dan beschadigingen in laminaat. De keuze is aan u. Vraag direct een offerte aan.

Het onderhoud van een laminaatvloer

Een laminaatvloer is een hele onderhoudsvriendelijke vloer. Zeker in vergelijking met een houten vloer. U hoeft laminaat voor dagelijks onderhoud eigenlijk alleen te stofzuigen. Voor hardnekkiger vuil gebruikt u een laminaatreiniger en neemt u de vloer af met een vochtige dweil. Neem wel altijd overtollig vocht snel op, want teveel vocht leidt tot beschadiging van de toplaag.

Ondervloeren

Een laminaatvloer is natuurlijk een eindvloer. Om een eindvloer goed te kunnen leggen moet er een goede dekvloer onder liggen. Wij hebben drie verschillende ondervloeren, ook wel dekvloeren genoemd, in ons assortiment: anhydriet, magnesiet en zandcement. De dekvloer van anhydriet plaatsen wij het vaakst; het is een hele vlakke ondervloer die warmte erg goed geleidt. Magnesiet gebruiken we vooral in oudere gebouwen en etagewoningen. Een magnesietvloer is erg licht, en daardoor geschikt voor vloerconstructies die niet veel gewicht mogen dragen. Zandcement kan het beste tegen vocht, en gebruiken we daarom vooral in badkamers.

Totaalpakket: schuimbeton, vloerverwarming, dekvloer én een laminaatvloer

Wilt u uw laminaatvloer combineren met vloerverwarming? Dat kan! Met ons speciale totaalpakket isoleren wij uw vloer eerst met schuimbeton, leggen we vloerverwarming aan, plaatsen een vlakke dekvloer van anhydriet, magnesiet of zandcement, en leggen ten slotte uw laminaatvloer neer. Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we dit pakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

De voordelen van een laminaatvloer

  • Goedkoper dan een parketvloer
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Heeft de uitstraling van echt hout
  • Makkelijk te leggen met het kliksysteem
  • Geen lijm nodig bij het plaatsen
  • Geluidsreducerend
  • Goed te combineren met vloerverwarming
  • Veel keuze in patronen en kleuren

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze laminaatvloeren, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina, en laat daar uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Op zoek naar een persoonlijk advies? Kom een keer langs in onze showroom in Obdam! U vindt er voorbeelden van onze producten en ontdekt er wat er allemaal mogelijk is in úw interieur. Wij zijn te vinden aan de Meiland 17 in Obdam.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.