Dikte schuimbeton

Klaar met koude voeten en vocht in huis? Laat dan je vloer isoleren met schuimbeton van ongeveer 50 cm dik als dat niet lukt doe dan een plaat tempex erbovenop om je isolatiewaarde te halen. Dat voelt prettig aan en je energierekening gaat omlaag. Maar hoe kan je jouw vloer het beste isoleren? Vraag het Woodstock! Als je een kruipruimte hebt, kan het makkelijk met schuimbeton. Maar er zijn ook andere manieren. Wat kost het en wat levert het op!

Waarom is vloerisolatie met schuimbeton extra belangrijk ?

Vloeren met schuimbeton door op vloerverwarming met de juiste dekvloer.

Vloerverwarming wordt met goede reden steeds gebuikt. Een warme vloer is immers belangrijk voor het wooncomfort en bovendien kan je er energie mee besparen vaak. Dat is altijd helemaal waar. Als er onvoldoende isolatie aanwezig is kunnen de energiekosten nadelig uitvallen, . Daarom is vloerisolatie schuimbeton extra belangrijk bij vloerverwarming. Iedere verdubbeling van de warmteweerstand (R-waarde) betekent een halvering van het warmteverlies naar beneden.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.