Het lijkt te mooi om waar te zijn, een terras, oprit, patio of keukenvloer met de uitstraling van een natuurlijk materiaal zoals natuursteen of hout, maar dan onderhoudsarm. Printbeton maakt het mogelijk, door de hoge kwaliteit van de bovenlaag is de vloer haast niet van echte sierbestrating of hout te onderscheiden. Bovendien zijn de paden en terrassen in uw tuin onkruidvrij en onderhoudsvriendelijk doordat de vloer uit één geheel bestaat. U heeft geen last van spoorvorming en houdt tijd over om van uw unieke en stijlvolle terras te genieten.

Zowel binnen- als buitenshuis

De printbetonvloer kan zowel binnen- als buitenshuis geplaatst worden, u heeft geen last meer van losliggende tegels, ruimte tussen de planken door de werking van het hout of verzakking van uw vloer en de vloer is vorstvrij. Deze betonvloer wordt ook veel geplaatst voor bijvoorbeeld terrassen, tuinpaden of voetpaden waarvan de onderlaag zakt. Een binnenvloer van beton is onderhoudsvrij en ziet er prachtig uit. De structuur wordt aangebracht door het maken van afdrukken, de ‘prints’. Printbeton heeft een lange levensduur en ziet er na jaren nog steeds uit alsof het pas aangelegd is.

Eindeloos veel mogelijkheden

De mogelijkheden zijn eindeloos, u kunt de vloer in elk gewenst patroon of kleur verkrijgen. Wilt u een kasteelvloer, een terras met de uitstraling van natuursteen of houten planken, een tuinpad met klinkers? Alles is mogelijk, van een designvloer tot een vloer met een natuurlijke uitstraling. Het is zelfs mogelijk zelf uw eigen print te ontwerpen. Het kleuren van het beton met hoogwaardige kleurpigmenten zorgt voor een kleurvast resultaat. Uw printbetonvloer kan bovendien afgewerkt worden door printbeton randen als finishing touch voor uw vloer. Wij kijken graag samen met u naar uw plannen en de mogelijkheden.

Ideale vloer bij zwembaden

Een printbetonvloer is de ideale vloer bij uw zwembad, omdat de vloer niet glad is als deze nat wordt, zoals bij hout en natuursteen wel het geval is. De vloer is voorzien van een antislip topcoating, deze is vuilafstotend, vorstbestendig en duurzaam. Het voorkomt uitglijden en vergroot het plezier en het gebruiksgemak van uw zwembad.

Geschikt voor winkels, kantoren en musea

Door het gebruik van een betonvloer creëert u een rustige basis, die ook uitermate geschikt is voor winkels, kantoren en musea. Deze vloeren worden doorgaans intensief gebruikt, daarom is het slijtvaste karakter belangrijk. In een openbare ruimte is de printbetonvloer ideaal, u kiest de uitstraling die bij uw bedrijf past.

Printbeton is de bestrating van de toekomst, het brengt de beste eigenschappen van twee werelden samen. U heeft de uitstraling van een Italiaanse natuurstenen terras die vorstvrij is, waar onkruid geen kans krijgt en die niet te onderscheiden is van een originele tegelvloer. Een printbetonvloer is slijtvast, een terras of oprit van printbeton heeft alleen maar voordelen.

Veel mensen in Nederland kiezen voor een terras of oprit van tegels en/of klinkers, dit ziet er vaak mooi uit als de straat pas gelegd is. Het onderhouden en onkruidvrij maken vergt veel tijd, na enige tijd ligt de bestrating vaak ongelijk en is deze niet vlak meer. Dit komt de schoonheid én de veiligheid niet ten goede.

Wat als Printbeton verzakt?

Het verzakken van bestaande printbetonvloeren is een steeds vaker voorkomend probleem, dat makkelijk op te lossen is door het aanbrengen van een onderlaag van schuimbeton. Op deze manier kunt u uw bestaande vloer behouden en hoeft deze niet opnieuw aangelegd te worden.

In de vloer worden gaten geboord van circa vijf centimeter, waarop een injectiesysteem met kogelkraan wordt aangebracht. Op deze manier wordt het schuimbeton onder de verzakte vloer geïnjecteerd, de vloer wordt in zijn geheel gelift.

Geen onkruidbestrijding meer

Nooit meer last van onkruid en veel minder last van alg op uw terrassen en paden. De printbetonvloer wordt in een geheel gestort wordt en heeft geen voegen waardoor onkruid geen kans krijgt. Printbeton lost ook het probleem van alg, groene waas en ander vuil grotendeels op door de hoge kwaliteit van de topcoating. Dit scheelt u veel ergernis, het onderhoud wordt een fluitje van een cent en u bespaart tijd waardoor u nog meer kunt genieten van uw tuin. Het industriële karakter van beton leent zich ook goed voor een minimalistisch in- of exterieur.

Duurzaam

Duurzaamheid en verantwoorde keuzes staan hoog op onze agenda. Natuurlijk is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw huis, tuin of bedrijf, maar ook de wereld waarin wij leven is van belang. Een printbetonvloer die op de juiste manier aangebracht is, gaat langer dan 75 jaar mee. Dit maakt de keuze voor een printbetonvloer een duurzame keuze ten opzichte van bijvoorbeeld sierstraatwerk of straatklinkers, terwijl het er net zo spectaculair uit kan zien. Bovendien kunt u uw vloer kiezen in elke kleur, elk patroon of elk motief dat u wenst.

Woodstock Vloeren is gespecialiseerd in het aanleggen van betonnen terrassen en opritten in kleur en print. Het aanleggen van de printbetonvloer en het aanbrengen van de prints is handwerk, ons personeel is hier speciaal voor opgeleid. Heeft u speciale wensen of ideeën of wilt u een uniek design? Wij gaan de uitdaging graag aan, dankzij onze jarenlange ervaring kun u rekenen op ons vakmanschap. Kom bij ons langs en informeer naar de mogelijkheden of vraag via onderstaand formulier een vrijblijvende offerte aan.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.