Wat is PIF isolatie?

PIF staat kort voor Power Insulation Foil oftewel PIF isolatie folie. De folie zorgt voor terugkaatsing van de warmte, terwijl de luchtkussens zorgen voor een geleidelijke afname van temperatuur per laag. Ideaal als dakisolatie en vloerisolatie, al wordt het in nieuwbouwhuizen ook toegepast als gevelisolatie. Met PIF isolatie kunt u flink besparen op uw energiekosten en door het ISSO-kwaliteitscertificaat is de isolatiewaarde gegarandeerd voor de levensduur van uw huis.

Waaruit bestaat PIF isolatie?

PIF is een stevig gebouwde isolatiedeken dat bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie afgewisseld met luchtkussens dat is gevuld met stilstaande lucht. Het kan worden toegepast in vloeren, muren en daken.

PIF vloerisolatie aanbrengen

De isolatiedeken wordt direct onderaan uw vloer aangebracht. De aluminium folie is bedoelt om de stralingswarmte te weerkaatsen dat via de vloer ontsnapt. Dit wordt ook wel thermisch reflectie genoemd. Met PIF isolatie voorkomt u ook warmte-uitwisselingen. Door de stilstaande lucht in de luchtkussens kan er geen warmteafgifte via de vloer plaatsvinden. Door de afwisselende lagen heeft het een zeer hoge isolatie waarde. Hierdoor heeft u een hoger wooncomfort en bespaart u op de energierekening.

U kunt PIF isolatie ook vergelijken met de werking van een thermosfles of thermoskan dat het water warm houdt.

Hoe goed is PIF isolatie?

PIF isolatie is opgebouwd uit afwisselende lagen aluminium folie en luchtkussens. Door het combineren van reflectie en stilstaande lucht word er optimaal geïsoleerd. Naast dat het een optimale isolatie heeft is het ook een duurzame oplossing om het huis te isoleren. De materialen zijn namelijk ook recyclebaar. Het is makkelijk aan te brengen en licht in gewicht. Maar wat is de Rc-waarde? Met PIF isolatie kunt u rekenen op een Rc-waard van 5. Dit is natuurlijk afhankelijk met de dikte van uw PIF isolatie. Vergeleken met de minimale waarde die een vloer van een nieuwbouw woningen nodig heeft (minimale Rc-waard van 3,5) is dit een vrij hoge isolatie waarde.

Welke Rc-waarde heeft uw dak nodig

Als u van plan bent om het dak te gaan isoleren moet de minimale Rc-waarde 4 zijn. Door het isoleren van het dak ontsnapt er minder warmte via het dak en krijgt u een betere woonsfeer in de zolder. Hierdoor blijft het koeler in de zomer en warmer in de winter.

Kruipruimte en de kosten

De kosten van PIF isolatie word bepaald door verschillende factoren. Het is namelijk afhankelijk of u van plan bent om het zelf te doen of het te laten uitbesteden en wat voor werkzaamheden er vooraf moet gebeuren. De toegankelijkheid van uw kruipruimte speelt een rol bij de werkzaamheden dat van te voren moet gebeuren. Uw kruipruimte moet een kruipluik hebben. Heeft u geen kruipluik tot beschikking? Dan moet de kruipruimte toegankelijk worden gemaakt om de PIF isolatie te plaatsen. De kruipruimte moet ook een minimaal hoogte van 50 cm of hoger hebben. Zo niet, kunt u ook besluiten om een bodemisolatie toe te passen in plaats van PIF vloerisolatie. We kunnen ook kiezen om de kruipruimte te ontgraven. In dat geval wordt er zoveel mogelijk zand uit de kruipruimte gegraven tot de gewenste hoogte. Ook deze werkzaamheden behoren tot de totale kosten om uw kruipruimte te isoleren met PIF isolatie.

Tot slot zijn de totale kosten voor het isoleren van uw kruipruimte inclusief benodigde aanvullende werkzaamheden. De prijs varieert ergens tussen de € 15,- en € 50,- per m2.

 

Waarom PIF isolatie?

Word u wakker met een koude en vochtige vloer in de ochtend? Of heeft u hoge energiekosten en wilt u dat de warmte van uw verwarming in de woning blijft en niet naar de koude kruipruimte intrekt? Dan is het kiezen van PIF isolatie de oplossing. Een vochtige en koude vloer komt door de tocht in uw koude kruipruimte en dat veroorzaakt een koude vochtige vloer. Door uw vloer goed te isoleren met PIF isolatie kunt dat snel oplossen. PIF isolatie is namelijk snel en makkelijk toe te passen en licht van gewicht. Hierdoor bespaar u op de energierekening en heeft u nooit meer last van koude voeten.

 

Vloeren totaalpakket

Wilt u de oude vloer vervangen of past het niet meer bij uw (nieuwe) interieur? Bij Woodstock kunt u een totale vloer renovatie doen inclusief vloer isolatie.

U kunt ook kiezen voor een volledige kruipruimte isolatie met schuimbeton, dekvloer, vloerverwarming en afwerkvloer naar keuze.

Door jarenlange samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een zeer scherpe prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

 

Adviesgesprek

Zijn er nog onduidelijkheden? Wij zijn elke zaterdag open voor een adviesgesprek op maat. Wij denken graag met u mee voor kansen en mogelijkheden, zodat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan!


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.