De magnesietvloer

Bent u aannemer en u heeft snel een magnesietvloer nodig? Binnen 1 week kunnen wij een magnesietvloer maken met eventueel vloerverwarming!

Een magnesietvloer van Woodstock is een duurzame dekvloer op basis van houtvezels. De Woodstock magnesietvloer moet worden afgewerkt met een eindvloer. Het bijzondere aan magnesiet is dat het ontzettend licht is. Een stuk lichter dan anhydriet bijvoorbeeld. Daarmee is het een goed alternatief voor anhydriet voor toepassing in (oudere) huizen met vloeren die niet veel gewicht mogen dragen. De vloer is ook goed te combineren met vloerverwarming.

Wilt u een gietvloer over de magnesietvloer aanbrengen, dan moet de magnesietvloer altijd behandelen met primer.

magnesietvloer

Het proces

Magnesiet bestaat uit onder andere magnesium en zaagsel, en maken we op de stortplek zelf. Met behulp van slangen verpompen we het vervolgens naar de stortplek. Hier verdelen en egaliseren we het magnesiet met een rei. Een magnesietvloer is in normale omstandigheden na twee a drie dagen weer beloopbaar. Dan kan de vloer echter nog geen puntbelasting aan. De totale uithardingsperiode van de vloer is 1 week per cm vloerdikte. Dus als een vloer 5 cm dik is, is de totale droogtijd 5 weken. Zorg tijdens het drogingsproces altijd voor voldoende ventilatie.

Geen woonvloer

Een magnesietvloer is geen woonvloer; er moet dus nog een eindvloer overheen. In de meeste gevallen moet daarvoor op de magnesietvloer eerst nog een laag egaline worden aangebracht. Voor een passend advies in uw situatie neemt u contact met ons op.

Extra vocht

Pas op met het inbrengen van extra vocht in de woning; dit komt het drogingsproces niet ten goede. Bij sommige werkzaamheden, zoals stuken of het storten van egaline of zandcement, komt er extra vocht in de woning terecht. Omdat er in magnesiet onder meer zout zit, trekt al dit vocht in de vloer. En dit kan er voor zorgen dat het een stuk langer duurt voordat de magnesietvloer helemaal is uitgehard. Vermijd dus bovenstaande werkzaamheden tijdens het drogingsproces!

Video magnesietvloer

Anhydriet, magnesiet of zandcement?

Wij hebben drie verschillende dekvloeren in ons assortiment: magnesiet, anhydriet en zandcement. Een magnesietvloer is dus vooral een goede optie in oudere panden of etagewoningen. Hier zitten vaak oude vloeren in die niet teveel belast kunnen worden. Een dekvloer in dit soort gebouwen mag uiteraard niet te zwaar zijn. En magnesiet past perfect in dit paatje: een magnesietvloer heeft een gewicht van slechts 3,5 kg per m2. We raden wel af om een magnesietvloer te laten leggen in de badkamer. Magnesiet kan namelijk slecht tegen vocht. In de badkamer is de beste optie om voor een zandcementdekvloer te gaan. Een bijkomend voordeel is dat een cemenddekvloer sneller droogt.
Buiten badkamers en vloeren die niet teveel mogen worden belast, raden wij aan om altijd voor een dekvloer van anhydriet te kiezen.

Totaalpakket: schuimbeton, magnesiet, vloerverwarming én een eindvloer

U kunt ook een totaalpakket bij ons aanschaffen: een magnesietvloer met schuimbeton, vloerverwarming én een eindvloer. Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we dit pakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.Voor de eindvloer in het pakket heeft u de keuze uit ons assortiment van laminaat- en parketvloeren.

Welke betonpomp gebruiken wij?

Bent u toch meer van de betonlook? Dan is de woonbetonvloer meer iets voor u. Kiest u voor een woonbetonvloer heeft u echter geen dekvloer van magnesiet nodig – woonbeton wordt direct op het schuimbeton en de vloerverwarming gestort.

 

    Voordelen

  • Erg lichte dekvloer
  • Goede ondergrond voor de eindvloer
  • Ligt er in tot 70-75 m2 in één dag in
  • Goed op afschot te leggen
  • Te combineren met vloerverwarming
  • Brandveilig
  • Naadloos
  • Geluidsisolerend (20 dB)

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de magnesietvloer, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina, en laat daar uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt onze vloeren ook altijd zelf in onze showroom in Obdam komen bekijken. Het adres is Meiland 17, en de koffie staat er altijd klaar.