Droogtijd van een cementdekvloer

Normaliter heeft een cementdekvloer een droogtijd van een centimeter dikte per week. Minimaal duurt dit 28 dagen. Voorbeeld: een vloer met een dikte van 8 cm duurt 8 weken. Na deze 8 weken kan er pas begonnen worden aan de afwerking. Kijk ook op https://woodstock-vloeren.nl/betonvloer/ voor meer informatie over de betonvloer als top laag.

Droogtijd versnellen met een droogtijdversneller is  geen sneldrogende cementdekvloer!

Bij iedere vloer is de droogtijd afhankelijk van meerdere factoren. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de vloer in de zomer sneller zal drogen dan in de winter. De voornaamste factoren die invloed hebben op de droogtijd zijn het temperatuur, hoeveelheid water dat toegevoegd is en de luchtvochtigheid.
Het weer is het belangrijkste, hier moet echt rekening mee gehouden worden wanneer de vloer geplaatst wordt. Wanneer het mooi en warm weer is kunt u er niet veel aan veranderen, geef de vloer de tijd om hard te worden. Echt drogen forceren werkt vaak negatief. Wanneer het koud en regenachtig weer is heeft u meer invloed. De droogtijd op een natuurlijke manier versnellen kan doormiddel van ventilatie, zorg dat er buitenlucht naar binnen komt voor een sneller resultaat of maak gebruik van een bouwdroger. Ook zijn elektrische kachels een enorme hulp, zeker in wind en waterdichte ruimtes.

Droogtijd versnellen met een droogtijdversneller

Normaliter zijn verschillende droogtijdversnellers voor verschillende droogtijden nodig. Chemsta Nederland kan u een droogtijdversneller voor cementdekvloeren aanbieden waarbij u zelf de droogtijden kunt aanpassen met 1 product, namelijk Chemsta Accelerator. Met de Chemsta Accelerator kunt u de droogtijd van uw cementdekvloer reduceren naar 21, 14 of 7 dagen. U dient een ander opstartprotocol toe te passen. Het grote voordeel is dat als de vloer droog is u direct kunt bekleden. U kunt het opstart protocol hier downloaden.

Categorieën: Dekvloeren

1 reactie

Floor Bremer - Woodstock vloeren Floor Bremer gietvloer · 15/03/2021 op 5:13 pm

[…] Sneldrogende cementdekvloer […]

Gesloten voor reacties.