Schuimbeton is een vloeibaar mortel dat bestaat uit: cement (eventueel verschillende soorten), fijn zand, water, schuimmiddel en soms eventuele vulmiddelen (poederkoolvliegas - steenmeel).

Het is licht, goedkoop, gaat lang mee en is makkelijk aan te brengen.
Door de jaren heen is schuimbeton flink ontwikkeld tot het product dat het nu is. Met nieuwe technieken, betere en kleinere pompen, en het ontwikkelen van chemische en biologische schuimvormers blijft schuimbeton continue in ontwikkeling.

Schuimbeton wordt voor diverse doeleinden ingezet, zoals:

 1. Een isolerende funderingsvloer
 2. Opvullen van kruipruimtes in verband met vochtproblemen of schimmels
 3. Renovatievloer bij vervanging van houten balkenvloer
 4. Uitvulmateriaal voor bestaande vloeren
 5. Vulling rondom zwembaden
 6. Onderlaag voor vloerverwarming
 7. Dak afschotlaag
 8. Basis voor het aanbrengen van een Anhydriet gietvloer of Woonbeton
Schuimbeton

Voordelen schuimbeton

 • Goede isolerende werking
 • Relatief goedkoop
 • Erg licht, maar toch relatief sterk
 • Gaat vocht en schimmel tegen
 • Goed bestand tegen vorst en dooi
 • Zelf-nivellerend
 • Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar
 • Lange levensduur
 • Al beloopbaar na 48 uur

Vloerverwarming

Een vloerverwarmingssysteem kan bestaan uit speciale slangen of matten waarin warmte doorheen gaat. De buizen met warm water geven geleidelijk hun stralingswarmte af aan de vloer, en de vloer zorgt voor een hele gelijkmatige warmteverdeling. Zeker als de ruimte eenmaal op temperatuur is, hoeft u een stuk minder bij te verwarmen dan bij een traditioneel verwarmingssysteem. Onze vloerverwarmingssysteem kunt u in de zomer ook gebruiken om uw woning af te koelen met koud water.

Voordelen van vloerverwarming

 • Op termijn een lagere energierekening
 • Hele winter warme voeten
 • In de zomer te gebruiken als koeling
 • Meer ruimte door ontbreken radiatoren
 • Goed te combineren met diverse vloeren
 • Gelijkmatig verdeelde warmte

Schuimbeton met vloerverwarming

Vloer of kruipruimte isoleren?

Wilt u gaan isoleren dan is het aanpakken van de onderkant van de begane grondvloer niet de meest efficiënte stap. Hoe goed dit ook gebeurt, u blijft altijd last houden van wat vocht en tocht. Een betere oplossing is om de hele kruipruimte met schuimbeton op te vullen. Schuimbeton is beter dan bijvoorbeeld wol of kunststof isolatieplaten (tempex), folie-isolatie of met gespoten isolatieschuim.

Bij een houten vloer op schuimisolatie brengen we het isolatiemateriaal tussen de vloerbalken aan. Bij een betonvloer- of steenachtige vloer kan schuimbeton gecombineerd worden met vloerverwarming. Schuimbeton heeft een uitstekende isolatiewaarde. Gaat u isoleren met schuimbeton, los dan eerst eventuele gebreken op. Als isolatiemateriaal vochtig wordt, verliest het een groot deel van zijn isolatiewaarde. Leg daarom eerst folie neer.

Schuimbeton met vloerverwarming

Een schuimbetonvloer met vloerverwarming kent eigenlijk alleen maar voordelen. U bespaart energie, verhoogt uw wooncomfort en bent verlost van de hinder van ongedierte uit de kruipruimte in uw woning. Ook de vorming van schimmel behoort met een goed geïsoleerde schuimbetonvloer eindelijk tot het verleden!

Voordelen van schuimbeton met vloerverwarming

 • Een schuimbetonvloer is energiebesparend. Goed voor uw portemonnee en voor het milieu!
 • Altijd warme voeten en een prettig binnenklimaat (zeker in combinatie met de door ons
 • Een einde aan alle vochtproblemen uit de kruipruimte
 • Een schuimbetonvloer heeft een hoge sterkte en is goed bestand tegen dooi en vorst
 • Geen tocht meer vanuit de kruipruimte van uw huis
 • Uw woning wordt meer waard
 • Al met al verhoogt een goed geïsoleerde schuimbetonvloer uw wooncomfort!

Totaalpakket: isolatie, vloerverwarming en eindvloer

Vloerverwarming combineren met één van onze vloeren? Kies voor ons totaalpakket! We isoleren dan de vloeroppervlakte eerst met schuimbeton. Hier bovenop brengen we de verwarming aan met de dekvloer (magnesiet, anhydriet of zandcement). Ten slotte leggen we de eindvloer aan: woonbeton, laminaat of parket. Bij woonbeton heeft u geen dekvloer nodig en storten we het woonbeton direct over de verwarming heen.

Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

Vloerisolatie

Vloerisolatie
We beginnen met het aanbrengen van het isolatiemateriaal voordat we beginnen met de vloerverwarming. Hierdoor haalt u een beter rendement uit uw verbouwing. We gebruiken meestal schuimbeton of geïsoleerde noppenplaten als isolatiemateriaal.

Een goede dekvloer

Anhydrietdekvloer
Bovenop de vloerverwarming brengen wij een dekvloer aan. Meestal adviseren wij u om te kiezen voor een anhydrietvloer, omdat deze vloer een maximaal rendement biedt met vloerverwarming. Als een anhydrietvloer geen optie is, kunt u ook kiezen voor een zandcement- of magnesietvloer.

Een strakke afwerkvloer

Eindvloer

Ten slotte leggen we de eindvloer aan. Dit is bijvoorbeeld laminaat, parket, PVC of iets anders dat u leuk vindt. In plaats van laminaat en parket kunt u ook kiezen voor een woonbetonvloer. In dit laatste geval heeft u geen dekvloer nodig en storten we het woonbeton direct over de verwarming heen.

Kosten schuimbeton met vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming

Meestal betaalt u ongeveer €25,- tot €30,- per vierkante meter. De kosten van vloerverwarming zijn echter afhankelijk van meerdere factoren, waardoor een prijsindicatie eigenlijk altijd maatwerk is. Vloerverwarming als hoofdverwarming is duurder dan vloerverwarming als bijverwarming. Het legsysteem dat u gebruikt heeft ook invloed op de prijsindicatie. Bij grotere opdrachten of een combinatieopdracht kunnen wij eventueel kwantumkorting aanbieden. Voor een langere uitleg over de kosten van vloerverwarming klik dan op deze pagina.

Kosten van schuimbeton

Schuimbeton is relatief goedkoop. U moet er wel rekening mee houden dat de prijs iets kan variëren. De uiteindelijke prijs is namelijk afhankelijk van onder meer de bereikbaarheid van de stortplek en de afmetingen van de ruimte. Wilt u een precieze prijs van ons? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

 


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.