Vloerverwarming

Vloerverwarming

Het aanleggen van vloerverwarming

Vloerverwarming is uitstekend te combineren met onze eindvloeren. Of u nu kiest voor onze industriële woonbetonvloer of een traditionele houten vloer, met vloerverwarming heeft u nooit meer last van koude voeten. Ook al onze dekvloeren (die onder de eindvloer liggen) zijn te combineren met vloerverwarming.
Een vloerverwarmingssysteem bestaat uit speciale matten waarin verwarmingsbuizen verwerkt zitten. Deze buizen met warm water geven geleidelijk hun stralingswarmte af aan de vloer, en zorgen voor een hele gelijkmatige warmteverdeling. Zeker als de ruimte eenmaal op temperatuur is, hoeft u een stuk minder bij te verwarmen dan bij een traditioneel verwarmingssysteem. Een vloerverwarmingssysteem kunt u in de zomer ook gebruiken om uw woning af te koelen met koud water.

In combinatie met magnesiet

De magnesietvloer, een dekvloer die vaak wordt gebruikt bij vloerconstructies die weinig gewicht mogen dragen, is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Met magnesiet kiest u voor een dekvloer die erg licht, brandwerend en geluidsisolerend is. En een vloer die dus prima te combineren is met vloerverwarming. We brengen hierbij het magnesiet, dat warmte goed geleidt, aan rondom en over de verwarmingsbuizen. Het water dat door de verwarmingsbuizen loopt, geeft de warmte geleidelijk af aan het magnesiet, waardoor er bijna geen temperatuurschommelingen ontstaan.
Ook onze andere dekvloeren (van anhydriet en zandcement) zijn goed te combineren met vloerverwarming.

Hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan als hoofdverwarming of bijverwarming dienen. Als u kiest voor hoofdverwarming liggen de verwarmingsbuizen dichter bij elkaar, en heeft u geen radiatoren meer nodig. Hierdoor heeft u een stuk meer ruimte om uw woning of pand in te richten, en ook een stuk minder last van stof. Kiest u voor bijverwarming liggen de verwarmingsbuizen verder uit elkaar, en heeft u (afhankelijk van de grootte van de ruimte) nog wel een aantal radiatoren erbij nodig.

Vloerverwarming in de badkamer

Vloerverwarming kan ook prima in de badkamer worden aangelegd. In de badkamer raden wij in de meeste gevallen een dekvloer van zandcement aan, omdat deze het beste bestand is tegen vocht en makkelijk op afschot kan worden gelegd.

Het instellen van de vloerverwarming

Na het installeren van de vloerverwarming en het storten van de vloer, dient u uw vloer goed in te stellen. De verdeler van de vloerverwarming regelt hierbij met de CV-ketel wat de warmteafgifte per ruimte is. Deze stellen wij na plaatsing van de verwarming voor u in. Vervolgens moet bij het eerste gebruik van de verwarming het zogenaamde opstartprotocol gevolgd worden; doet u dit niet bestaat er een kans dat er beschadigingen aan de vloer ontstaan. Na plaatsing van de vloerverwarming nemen wij dit protocol altijd met u door.

schuimbeton en betonstorten

Anhydrietvloer met vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming

We zouden u graag een prijsindicatie geven, maar onze prijzen zijn echt afhankelijk van uw persoonlijke woonsituatie. Wilt u uw prijs weten, vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via onze contactpagina.

Totaalpakket: isolatie, vloerverwarming en eindvloer

Vloerverwarming combineren met één van onze vloeren? Kies dan voor ons totaalpakket! We isoleren dan de vloeroppervlakte eerst met schuimbeton. Hier bovenop brengen we de verwarming aan met de dekvloer (magnesiet, anhydriet of zandcement). Ten slotte leggen we de eindvloer aan: laminaat of parket. In plaats van laminaat en parket kunt u bij ons ook kiezen voor een woonbetonvloer. In dit laatste geval heeft u geen dekvloer nodig, en storten we het woonbeton direct over de verwarming heen.
Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

De voordelen

  • Op termijn een lagere energierekening
  • Hele winter warme voeten
  • In de zomer te gebruiken als koeling
  • Meer ruimte door ontbreken radiatoren
  • Goed te combineren met diverse vloeren
  • Gelijkmatig verdeelde warmte

Meer informatie

Wilt u meer informatie, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina, en laat daar uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Op zoek naar een persoonlijk advies? Kom een keer langs in onze showroom in Obdam, of bel naar 0226 427 785! U vindt er verschillende van onze producten en ontdekt er wat er allemaal mogelijk is in úw interieur. Wij zijn te vinden aan de Meiland 17 in Obdam.

shares