Wat is linoleum?

Linoleum is een meer dan 100 jaar oude vloerbedekking van een paar millimeter dik. Het materiaal bestaat uit 97% natuurlijke grondstoffen en 70% hernieuwbare grondstoffen zoals: lijnolie, hars, jute, kurkmeel, kalksteen, houtmeel en andere ecologisch verantwoorde pigmenten. Linoleum is dus een milieuvriendelijk product omdat het na gebruik biologisch afbreekbaar is. Wie duurzaam leeft of zijn woning duurzaam wil inrichten kan deze vloer zeker overwegen. De diverse innovaties in samenstelling van het product en de constante vernieuwing op het gebied van design maakt de vloer één van de meest geschikte vloerbedekkingen voor projecten.

Bel snel voor meer informatie +31 6 19432082

Kijk ook welke vloer is het beste op vloerverwarming

Linoleum

Wat is het verschil tussen Linoleum en Marmoleum?

Bij het zoeken naar linoleum bent u vast en zeker marmoleum tegen gekomen en andersom ook. Het antwoord is dat er eigenlijk geen verschil is tussen marmoleum en linoleum. Marmoleum word door een fabrikant gebruikt als merknaam omdat het linoleum daar op iets andere wijze word geproduceerd. Het eindproduct komt uiteindelijk op hetzelfde neer.

Linoleum vloer

Of u nu beheerder bent van een sportzaal of u bent facilitairmanager van een organisatie, in beide gevallen is linoleum uitstekend toe te passen in uw project. Er zijn een brede range linoleum vloeren met speciale samenstellingen. Deze “vlak elastische sportvloerconstructies” zijn NEN 19404 goedgekeurd en voldoen aan de normen van NOC/NSF. De vloer gaat met goed onderhoud probleemloos twintig jaar mee. Er zijn een groot aantal kleuren beschikbaar, van speels voor scholen tot rustgevend voor verzorgingstehuizen of ziekenhuizen. De vloer kan ook op maat worden gemaakt, bijvoorbeeld voor uw logo in de vloer. Maar ook voor de gezondheidszorg, scholen of winkelketens is linoleum een hygiënische, onderhoudsarme vloerbedekking. Indien gewenst zelfs antistatisch of geluiddempend.

Linoleum vloer

Linoleum betonlook vloer

De Linoleum betonlook vloeren zijn enorm populair. Het is een goed alternatief voor een echte betonvloer of een gietvloer. Ze hebben veel voordelen ten opzichte van een betonvloer. Zo is een deze vloer zachter, voelen warmer aan en zijn natuurlijk volledig duurzaam geproduceerd. De betonlook vloeren zijn bij ons beschikbaar in verschillende tinten. Van diep grijs, tot warm beige. In kamerbreed of in tegels als click variant.

linoleum betonlook vloer

Linoleum met vloerverwarming

Is linoleum geschikt voor vloerverwarming? Ja, Linoleum neemt snel kamertemperatuur omdat het een warmte- geleidend materiaal is. De vloer kan daarom ook zeker gecombineerd worden met vloerverwarming. De warmte overdracht op de vloer zal ongeveer hetzelfde zijn als het effect op plavuizen.
Wat als de vloerverwarming moet dienen als hoofdverwarming? Ook dan is linoleum of marmoleum een goede keuze.

Voordelen linoleum vloer

 • Milieuvriendelijk
 • Lange levensduur
 • Zeer duurzaam
 • Zeer hygiënisch
 • Geluiddempend en aangename loopgeluiden
 • Geschikt voor gebruik van vloerverwarming
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Beschikbaar in alle kleuren (volledig personaliseerbaar)
 • Krasbestendig
 • Antistatisch

Nadelen linoleum vloer

 • Niet voor alle basisvloeren geschikt
 • Niet waterdicht
 • Kan alleen worden gelegd door experts
 • Prijs is duur

Zie hier een uitgebreid artikel over alle voordelen en nadelen van de linoleum vloer.

Alternatief

Als u niet overtuigd bent van deze vloer kunt u ook kijken bij de vinylvloer of de PU-gietvloer. Dit zijn soortgelijke vloeren die een goed alternatief bieden voor Linoleum.

Vinyl vloer

De vinyl vloer is een eigentijdse, betaalbare en trendy vloer. Vinyl is verkrijgbaar in talloze designs, is makkelijk in onderhoud en is bovendien comfortabel, duurzaam, isolerend en geluiddempend. De vloer heeft vele voordelen en is niet alleen bij uitstek geschikt voor de woonkamer, de eetkamer en de hal, maar tevens voor vochtige ruimtes zoals de keuken, de toiletruimte en de badkamer. Vinyl is vochtbestendig doordat het gemaakt is van kunststof van zeer goede kwaliteit.

PU-gietvloer

Een PU-vloer is een kunststof gietvloer zonder naden. Hij past perfect in een modern en strak interieur. We brengende vloer in verschillende lagen op de ondervloer aan en werken hem af met een lak of coating.

Prijs

Als u de vloer door Woodstock Vloeren wilt laten aanbrengen dan verzorgen wij dit graag voor u. De prijs is van verschillende factoren afhankelijk, waaronder de locatie waar de vloer moet komen en de oppervlakte van de vloer. Als u meer informatie wilt over de kosten dan adviseren wij u een offerte op maat aan te vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.