Wat is Linoleum?

Linoleum is een meer dan 100 jaar vloerbedekking van een paarmillimeter dik. Het materiaal bestaat uit 97% natuurlijke grondstoffen en 70% hernieuwbare grondstoffen zoals: lijnolie, hars, jute, kurkmeel, kalksteen, houtmeel en andere ecologisch verantwoorde pigmenten. Linoleum is dus een milieuvriendelijk product omdat het na gebruik biologisch afbreekbaar is. Wie duurzaam leeft of zijn woning duurzaam wil inrichten kan linoleum zeker overwegen. De diverse innovaties in samenstelling van linoleum en de constante vernieuwing op het gebied van design maakt de vloer één van de meest geschikte vloerbedekkingen voor projecten.

Linoleum

Linoleumvloer Rotterdam Airportoude vloer met slijtvaste  

Marmoleum

Wat is het verschil tussen marmoleum en linoleum? Bij het zoeken naar linoleum bent u vast en zeker marmoleum tegen gekomen en andersom ook. Het antwoord is dat er eigenlijk geen verschil is tussen marmoleum en linoleum. Marmoleum word door een fabrikant gebruikt als merknaam omdat het linoleum daar op iets andere wijze word geproduceerd. Het eindproduct komt uiteindelijk op hetzelfde neer.

Marmoleum betonlook

De Marmoleum betonlook vloeren zijn enorm populair. Het is een goed alternatief voor een echte betonvloer of een gietvloer. Ze hebben veel voordelen ten opzichte van een betonvloer. Zo is een marmoleum vloer zachter, voelen warmer aan en zijn natuurlijk volledig duurzaam geproduceerd. De betonlook marmoleum vloeren zijn bij ons beschikbaar in verschillende tinten. Van diep grijs, tot warm beige. In kamerbreed of in tegels als click variant.

Linoleum vloer

Of u nu beheerder bent van een sportzaal of u bent facilitairmanager van een organisatie, in beide gevallen is linoleum uitstekend toe te passen in uw project. Er zijn een brede range linoleum vloeren met speciale samenstellingen. Deze “vlak elastische sportvloerconstructies” zijn NEN 19404 goedgekeurd en voldoen aan de normen van NOC/NSF. De vloer gaat met goed onderhoud probleemloos twintig jaar mee. Er zijn een groot aantal kleuren beschikbaar, van speels voor scholen tot rustgevend voor verzorgingstehuizen of ziekenhuizen. De vloer kan ook op maat worden gemaakt, bijvoorbeeld voor uw logo in de vloer. Maar ook voor de gezondheidszorg, scholen of winkelketens is linoleum een hygiënische, onderhoudsarme vloerbedekking. Indien gewenst zelfs antistatisch of geluiddempend.

Linoleum met vloerverwarming

Is linoleum geschikt voor vloerverwarming? Ja, Linoleum neemt snel kamertemperatuur omdat het een warmte- geleidend materiaal is. De vloer kan daarom ook zeker gecombineerd worden met vloerverwarming. De warmte overdracht op de vloer zal ongeveer hetzelfde zijn als het effect op plavuizen.
Wat als de vloerverwarming moet dienen als hoofdverwarming? Ook dan is linoleum of marmoleum een goede keuze.

Voordelen

 • Milieuvriendelijk
 • Lange levensduur
 • Zeer duurzaam
 • Zeer hygiënisch
 • Geluiddempend en aangename loopgeluiden
 • Geschikt voor gebruik van vloerverwarming
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Beschikbaar in alle kleuren (volledig personaliseerbaar)
 • Krasbestendig

Nadelen

 • Niet geschikt voor natte ruimtes
 • Niet voor iedere basisvloer is geschikt

Een linoleumvloer is niet geschikt voor elke basisvloer. De basisvloer moet volledig vrij zijn van oneffenheden want anders trekken deze door.

Alternatief Linoleum

Als u niet overtuigd bent van deze vloer kunt u ook kijken bij de vinylvloer of de PU-gietvloer. Dit zijn soortgelijke vloeren die een goed alternatief bieden voor Linoleum.

Prijs Linoleum

Als u de vloer door Woodstock Vloeren wilt laten aanbrengen dan verzorgen wij dit graag voor u. De prijs is van verschillende factoren afhankelijk, waaronder de locatie waar de vloer gestort moet worden en de oppervlakte van de vloer. Als u meer informatie wilt over de kosten dan adviseren wij u een offerte op maat aan te vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.