Linoleum vloeren

Linoleum is een meer dan 100 jaar oude vloerbedekking van een paar millimeter dik. Het materiaal bestaat uit 97% natuurlijke grondstoffen en 70% hernieuwbare grondstoffen zoals: lijnolie, hars, jute, kurkmeel, kalksteen, houtmeel en andere ecologisch verantwoorde pigmenten. Linoleum is dus een milieuvriendelijk product omdat het na gebruik biologisch afbreekbaar is. Wie duurzaam leeft of zijn woning duurzaam wil inrichten kan deze vloer zeker overwegen. De diverse innovaties in samenstelling van het product en de constante vernieuwing op het gebied van design maakt de vloer één van de meest geschikte vloerbedekkingen voor projecten.

Linoleum

Wat is het verschil tussen Linoleum en Marmoleum?

Bij het zoeken naar linoleum bent u vast en zeker marmoleum tegen gekomen en andersom ook. Het antwoord is dat er eigenlijk geen verschil is tussen marmoleum en linoleum. Marmoleum word door een fabrikant gebruikt als merknaam omdat het linoleum daar op iets andere wijze word geproduceerd. Het eindproduct komt uiteindelijk op hetzelfde neer.

Sportzaal vloer

Of u nu beheerder bent van een sportzaal of u bent facilitairmanager van een organisatie, in beide gevallen is linoleum uitstekend toe te passen in uw project. Er zijn een brede range linoleum vloeren met speciale samenstellingen. Deze “vlak elastische sportvloerconstructies” zijn NEN 19404 goedgekeurd en voldoen aan de normen van NOC/NSF. De vloer gaat met goed onderhoud probleemloos twintig jaar mee. Er zijn een groot aantal kleuren beschikbaar, van speels voor scholen tot rustgevend voor verzorgingstehuizen of ziekenhuizen. De vloer kan ook op maat worden gemaakt, bijvoorbeeld voor uw logo in de vloer. Maar ook voor de gezondheidszorg, scholen of winkelketens is linoleum een hygiënische, onderhoudsarme vloerbedekking. Indien gewenst zelfs antistatisch of geluiddempend.

Betonlook vloer

De Linoleum betonlook vloeren zijn enorm populair. Het is een goed alternatief voor een echte betonvloer of een gietvloer. Ze hebben veel voordelen ten opzichte van een betonvloer. Zo is een deze vloer zachter, voelen warmer aan en zijn natuurlijk volledig duurzaam geproduceerd. De betonlook vloeren zijn bij ons beschikbaar in verschillende tinten. Van diep grijs, tot warm beige. In kamerbreed of in tegels als click variant.

Linoleum vloer
linoleum betonlook vloer

Linoleum met vloerverwarming

Is linoleum geschikt voor vloerverwarming? Ja, Linoleum neemt snel kamertemperatuur omdat het een warmte- geleidend materiaal is. De vloer kan daarom ook zeker gecombineerd worden met vloerverwarming. De warmte overdracht op de vloer zal ongeveer hetzelfde zijn als het effect op plavuizen.
Wat als de vloerverwarming moet dienen als hoofdverwarming? Ook dan is linoleum of marmoleum een goede keuze.

Voordelen linoleum vloer

 • Milieuvriendelijk
 • Lange levensduur
 • Zeer duurzaam
 • Hygiënisch
 • Geluiddempend en aangename loopgeluiden
 • Geschikt voor gebruik van vloerverwarming
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Beschikbaar in alle kleuren (volledig personaliseerbaar)
 • Krasbestendig
 • Antistatisch

Nadelen linoleum vloer

 • Niet voor alle basisvloeren geschikt
 • Niet waterdicht
 • Kan alleen worden gelegd door experts
 • Hogere aanschafprijs

Zie hier een uitgebreid artikel over alle voordelen en nadelen van de linoleum vloer.

Alternatieven voor Linoleum

Als u niet overtuigd bent van een linoleum vloer, dan kunt u ook kijken bij de vinylvloer of de PU-gietvloer. Dit zijn soortgelijke vloeren qua uitstraling, maar met andere eigenschappen.

Prijs van Linoleum vloeren

De prijs van een Linoleum vloer is van verschillende factoren afhankelijk, zoals de locatie waar de vloer moet komen en de oppervlakte van de vloer. Als u meer informatie wilt over de kosten, dan adviseren wij u een offerte aan te vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.