Badkamervloer

Op deze pagina geven we u zoveel mogelijk informatie over een gietvloer in de badkamer. Welke soorten gietvloeren zijn geschikt voor de badkamer? Is het geschikt in combinatie met vloerverwarming? Waarom in de gietvloer een geschikte optie als badkamervloer? Lees hieronder verder.

Een gietvloer is zeer geschikt als badkamervloer en is daarnaast ook nog eens stijlvol en voelt warm aan uw voeten. De vloer is waterdicht en wordt naadloos aangebracht. Het voordeel hiervan is dat de vloer makkelijk in onderhoud is. Er zijn immers geen naden waar vuil of kalk in terecht kan komen. De meeste gietvloeren kunt u perfect combineren met vloerverwarming, dit maakt de vloer extra comfortabel. Dit komt vooral in de winterperiode goed van pas. Daarnaast geeft de vloer een zeer moderne uitstraling. Gietvloeren worden ook veel gebruikt bij het vormgegeven van moderne badkamers. Mede door het naadloze karakter van de vloer zijn er eindeloze stijlvolle combinaties mogelijk.

Lees ook: Magnesietvloer badkamer 

Welke soort gietvloer voor in de badkamer?

Er zijn meerdere soorten gietvloeren geschikt voor toepassing in de badkamer. Een gietvloer in beton  is niet aan te raden in de badkamer, omdat het niet waterdicht is. U kunt beter kiezen voor polyurethaan , epoxy of een cementgebonden gietvloer. Een cementgebonden gietvloer van Woodstock Vloeren is vergelijkbaar met een betonvloer qua uiterlijk.
Geschikte gietvloeren voor in de badkamer zijn:

  • Polyurethaan gietvloer (PU vloer)
  • Epoxy gietvloer
  • Cementgebonden gietvloer

 

1) PU gietvloer

De PU-vloer is een echte design betonvloer. Het is een kunststof gietvloer die naadloos over een bestaande ondervloer kan worden aangebracht. De PU betonlook vloer is elastisch en scheurt daardoor minder snel. Ook is deze gietvloer vloeistofdicht, makkelijk te onderhouden en is hij goed te combineren met vloerverwarming. Het is een zeer geschikte vloer bij gebruik in natte ruimtes.

2) Epoxy gietvloer

 

Een Epoxyvloer is een naadloze gietvloer met een hoge hardheid die wordt aangebracht bovenop een bestaande draagvloer. De toplaag beschermt de Epoxyvloer tegen zuren en oliën, vermijdt het slippen en maakt de vloer bestendig tegen slijtage. De gietvloer bestaat uit verschillende lagen van 2 tot 3 millimeter dikte, die op een stabiele manier zelfs op verschillende draagvloeren kan worden aangebracht.

3) Cementgebonden gietvloer in de badkamer

centgebonden gietvloer badkamer

Een cementgebonden gietvloer, kan in een badkamer toegepast worden maar is vanwege de open structuur van het beton minder geschikt voor toepassing in de natte gedeeltes van de badkamer, tenzij het beton is afgewerkt met een epoxy coating. Beton is immers van zichzelf niet vloeistofdicht en wanneer er te lang water op zou staan, kan dit leiden tot lekkages of vlekvorming.

Gietvloer in de badkamer met vloerverwarming

In een badkamer is een wat hogere temperatuur over het algemeen erg aangenaam en vooral in de winter is het prettig als de vloer warm aanvoelt aan je voeten. De meeste gietvloeren zijn geschikt in combinatie met vloerverwarming (epoxy is minder geschikt). Bij cementgebonden gietvloeren zijn er wel wat aandachtspunten omdat deze vloeren gevoelig zijn voor krimpspanningen. Haarscheurtjes treden snel op en het is niet de bedoeling dat hier langdurig water in blijft staan. Vloerverwarming is dus mogelijk maar vraag eerst bij ons advies.

Gietvloer badkamer prijs

De prijs van een gietvloer wordt voor een deel bepaald door de factor arbeid. Een gietvloer is een hele arbeidsintensieve vloer, omdat er meerdere lagen worden aangebracht die allemaal apart moeten drogen. Hoe groter het vloeroppervlak hoe lager de prijs per vierkante meter wordt. Verschillende factoren zijn van invloed op de prijs van een gietvloer. De uiteindelijke gietvloer kosten zijn afhankelijk van o.a. het aantal vierkante meters, de staat van de ondervloer, de locatie, de kleur en het gebruikte materiaal.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.