Wat is microcement?

Microcement heeft een uniek karakter en lijkt wel een beetje op een betonlook vloer, door de veelzijdighied en meerdere toepassing is het een zeer populaire vloer in woningen, winkels, showrooms en kantoren. De bijzondere uitstraling kan heel stoer en robuust ogen of juist nét heel elegant zijn. Het mooie karakter springt er echter altijd uit en bovendien is er door de wijze van aanbrengen sprake van een unieke vloer. De tekening die te zien is, zal namelijk nergens hetzelfde zijn. Zo heeft u altijd een bijzondere mooie vloer! Microcement kan ook gebruikt worden voor muren of badkamers, en is in elke ralkleur verkrijgbaar.

microcement

Voordelen microcement:

 • Ruime keuzes in microcement
 • Unieke vloer die past bij uw ruimte
 • Gehele project één vast aanspreekpunt
 • Jarenlange ervaring in het aanbrengen van microcement
 • Ruime showroom met groot assortiment gietvloeren
 • Ons aanbod microcementvloeren
 • Heel erg vlak
 • Overal even sterk
 • Al beloopbaar na 24 uur
 • Naadloze levende vloer met uniek karakter
 • Onderhoudsvriendelijk

De vloer van microcement is origineel, robuust maar toch ook elegant. De vloer wordt met de hand aangebracht waardoor er bepaalde tekeningen te zien zijn. Elke vloer is daarom uniek! Het is een strakke vloer met een natuurlijke uitstraling. Daarom past de mooie vloer goed bij diverse stoere interieurstijlen en wordt de vloer zowel toegepast in woningen als winkels, showrooms en kantoren.

Geef uw huis en interieur een uniek karakter met een betonlook microcement vloer

Onze cementgebonden vloer bestaat uit een cementlaagje met wat polymeren en één of meerdere beschermlagen ). De betonlook uitstraling vloer wordt verkregen door het het in een dunne laag aan te brengen. De betonlook vloer wordt naadloos gegoten en met de hand uitgevlakt waardoor elke vloer zijn uniek karakter krijgt. Ook meerdere met gemêleerde kleuren, kleine krimpscheurtjes en de structuur van de ondergrond zorgen voor een unieke uitstraling.

De vloer past heel goed in een industrieel interieur

Een aantal jaar geleden is beton in het interieur hip geworden, dus nu wordt er niet meer raar tegen aangekeken. Inmiddels is beton niet meer weg te denken uit huis, kantoor- en woonomgevingen. We rusten onze omgeving ook uit met betonlook wanden, accessoires van beton producten en betonlook vloeren. Het is duidelijk: de industriële look is enorm populair en bovendien zijn de toepassingsmogelijkheden van betonvloeren eindeloos.

Ga je voor een industriële look? Combineer jouw betonvloer met meubilair van staal en onbewerkt hout.
Liever wat meer sfeer? Met zachte industriële meubelen, stoere tinten en vloerkleden creëer je een zachtere look.
Een betonlook vloer past in ieder interieur. Van strak modern tot romantisch huis.

Woodstock is ook specialist in het aanbrengen van stoere, slijtvaste betonvloeren. Zo is onze cementgebonden gietvloer niet van een authentieke betonvloer te onderscheiden. Hoewel… onze betonlook vloer is zoals gezegd slijtvast en is bovendien in diverse kleuren verkrijgbaar én geschikt voor toepassing in combinatie met vloerverwarming. De foto's op de website geeft een goed beeld van de mogelijkheden in betonlook vloeren. Aan inspiratie geen gebrek!

Eigenschappen van een betonvloer

 • unieke en natuurlijke look
 • kleur- en slijtvast
 • naadloos
 • onderhoudsvriendelijk
 • toepasbaar i.c.m. vloerverwarming
 • de perfecte vloer in een industrieel interieur
 • Het aanbrengen van de helle vloer
 • Overal even sterk
 • Al beloopbaar na 24 uur

Wanneer de ondergrond vlak en vormvast is, denk aan zandcementvloeren en tegelvloeren, wordt de cementgebonden betonlook vloer in één dag aangebracht. Indien goed geventileerd is de vloer al na zo’n zes uur minimaal belastbaar. Het geniet echter de voorkeur om de vloer pas te belasten na het aanbrengen van de beschermlagen.

Bescherming van de betonlook vloer

Afhankelijk van de aanwezigheid van restvocht in de ondergrond brengen we na één á twee dagen het impregneermiddel aan. Dit impregneermiddel versterkt de toplaag van de betonlook vloer en maakt de vloer minder gevoelig voor krassen. Vervolgens brengen we een waterafstotende laag aan. Deze lak is na een week volledig uitgehard, dus wees de eerste dagen extra voorzichtig met het belasten van de vloer. Als vilt raden we aan om Scratch no More te gebruiken

Betonlook vloer schoonhouden

Om de vloer te reinigen is stofzuigen of wissen voldoende. Wanneer je de vloer ook vochtig wilt reinigen, gebruik dan bij voorkeur water met een milde polish. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen!

Over de Betonlook

Het team van Woodstock is ruim ervaren in het toepassen van betonlook vloeren voor zakelijke en particuliere klanten. We realiseren betonlook vloeren in woonkamers, slaapkamers, keukens en kantoren. En het klinkt wellicht vanzelf, maar bij ons hebben we een totaal vloeren pakket en de wens van de klant kunnen wij vervullen. Afhankelijk van wensen op het gebied van duurzaamheid, slijtvastheid, uitstraling en budget realiseren wij de vloer die perfect bij u past.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.