Vloerverwarming aanleggen

Het aanleggen van vloerverwarming van Woodstock Vloeren op netten en noppen platen is een populaire methode vanwege de goede warmteverdeling en de relatief lage installatiekosten.

Er zijn echter geen eenduidige antwoorden op de vraag wat het beste en goedkoopste is, omdat het afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de grootte en bereikbaar van het werk en ruimte, het type vloerbedekking en de beschikbare budget.

Netten zijn relatief goedkoper dan noppen platen, maar noppen platen hebben als voordeel dat de buizen beter op hun plaats blijven liggen en er minder snel problemen ontstaan met de isolatie en de afwerking van de vloer. Ook is het mogelijk om met een geïsoleerde noppenplaat heeft een hogere isolatiewaarde te bereiken dan met netten die op de grond legt zonder tacker plaat.(een tackerplaat is ook een isolatie plaat)

Het is daarom aan te raden om advies in te winnen bij Woodstock vloeren want wij zijn een specialist op het gebied van vloerverwarming. Deze kan u helpen bij het maken van de beste keuze voor uw situatie, rekening houdend met de kosten en de gewenste prestaties van het vloerverwarming systeem wat bij u past.

Terugverdientijd van vloerverwarming

De terugverdientijd van vloerverwarming is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kosten van installatie, het energieverbruik en de energieprijzen. Over het algemeen kan vloerverwarming een efficiëntere manier zijn om een huis te verwarmen dan traditionele radiatoren. Dit komt doordat vloerverwarming gelijkmatiger verwarmt en minder warmte verliest door convectie. Dit kan leiden tot lagere energierekeningen en dus een kortere terugverdientijd.

Installatiekosten vloerverwarming

De installatiekosten van vloerverwarming kunnen echter hoger zijn dan die van traditionele radiatoren. Daarom is het belangrijk om de initiële kosten af te wegen tegen de potentiële besparingen op de energierekening.

Over het algemeen wordt geschat dat de terugverdientijd van vloerverwarming op ongeveer 7.5 jaar bedraagt, afhankelijk van de omstandigheden van de isolatie van de woning en of de vloer geïsoleerd is met schuimbeton kunnen de kosten van installatie anders zijn. Het is raadzaam om een professionele installateur te raadplegen om een nauwkeurige schatting te krijgen van de terugverdientijd in uw specifieke situatie.

Hieronder vindt u een tabel met geschatte kosten voor verschillende soorten vloerverwarmingssystemen, inclusief installatiekosten. Houd er rekening mee dat de daadwerkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het te verwarmen gebied, de installatievereisten en de regionale arbeidskosten.

Soort vloerverwarming Geschatte kosten per m²
Elektrische vloerverwarming € 50 - € 100
Warmwater vloerverwarming (nat systeem) € 50 - € 100
Droogbouw vloerverwarming € 50 - € 80
Infrarood vloerverwarming € 30 - € 60

 

Houd er rekening mee dat deze kosten alleen betrekking hebben op de vloerverwarmingssystemen zelf en exclusief de kosten voor het verwarmingsapparaat, zoals een ketel of warmtepomp. Bovendien kunnen er extra kosten zijn voor het egaliseren van de ondervloer of voor het installeren van isolatiemateriaal. Het is altijd raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende installateurs om een nauwkeurige schatting te krijgen van de totale kosten voor uw specifieke situatie.

 


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.