De Woonbetonvloer

Indien u op zoek bent naar een stoere, strakke, vlakke en slijtvaste industriële betonvloer met een natuurlijke uitstraling,  dan is woonbeton zeker een doordachte en duurzame keuze. Welke uitstraling u ook wenst, alles is mogelijk omdat de vloer in talloze kleuren afgewerkt kan worden. Woonbeton is een tussen 7 en 12 centimeter dikke cementgebonden vloer die een authentieke uitstraling heeft en bovendien op elke ondergrond kan worden aangebracht. Een woonbetonvloer is een milieuvriendelijk en duurzaam product omdat het ten eerste bestaat uit een mix van cement, pigmenten en water en er ten tweede geen chemische oplosmiddelen in zijn verwerkt.

Designcombinaties

Woonbetonvloeren zijn te combineren met verschillende interieurproducten. Natuurproducten als bijvoorbeeld hout en roestvrijstaal passen uitstekend in een interieur met een betonvloer, maar ook betonnen aanrechtbladen, wasbakken en tafels dragen bij aan de industriële uitstraling. Onze partner Decocrete maakt niet alleen betonnen meubels op maat, maar ook accessoires zoals schalen en lampenkappen. Voor meer informatie over deze interieurproducten kunt een kijkje nemen op de website van Decocrete.

Video woonbetonvloer


Ons partner bedrijf Schuimbeton West verteld over de mogelijkheden van woonbeton.

De voordelen van de woonbetonvloer

  • Betonlook: strak en robuust
  • Diverse kleuren
  • Perfect te combineren met vloerverwarming
  • Uitstekende isolatie in combinatie met schuimbeton
  • Makkelijk te onderhouden
  • Vriendelijk voor mensen met een stofallergie

Nadelen van woonbeton

Beton blijft een natuurproduct. Zo heeft beton de eigenschap dat het krimpt en weer uitzet waardoor scheuren kunnen ontstaan, dit is inherent aan het product. Ook vlekvorming is op een woonbetonvloer nooit helemaal te voorkomen, daarom moeten vlekken altijd direct worden schoongemaakt. Ondanks dat wij diverse beschermlagen op de de vloer aanbrengen kunnen vlekken toch ontstaan. Het is belangrijk deze factoren mee te nemen in uw keuze. Als uw voorkeur toch uitgaat naar een andere vloer dan hebben wij ook prachtige laminaat- en parketvloeren in ons assortiment.

Een nadeel van woonbeton is dat er scheurtjes kunnen ontstaan in de vloer

Stappenplan

  1. De ondergrond moet waterpas en vuilvrij zijn. Indien nodig, plaats randfoam om koudebrug te voorkomen
  2. De noppenplaten voor de vloerverwarming moet goed aangesloten zijn, zodat het beton er niet onder kan lopen.
  3. De vloerverwarming moet op de juist manier in de noppenplaat geklikt worden, en in meerder zones afhankelijk van het vloeroppervlak.
  4. De afvalresten moeten goed opgeruimd zijn, en de zijkanten moeten met randfoam afgeplakt zijn, zodat de vloer kan "werken".
  5. De woonbetonvloer moet op de juiste hoogte door vakmensen gegoten worden over het vloeroppervlak. Niet te hoog, en niet te laag.
  6. De woonbetonvloer moet afgewerkt worden met afwerkspaan of debber, zodat er geen oneffenheden vloeroppervlak zitten.
  7. Als de woonbetonvloer voldoende is uitgehard, zodat de vloer beloopbaar is met gladde zolen, kan de vloer worden afgewerkt met een vlindermachine. Deze machine kan alleen door een vakman bestuurd worden.
  8. Als de vloer voldoende is uitgehard en gevlinderd, kan de vloer worden behandeld. Dit betekent dat wij een beschermlaag aanbrengen zodat er geen vuil in de vloer kan trekken. Dit word na drie of vier weken herhaald, om de kwaliteit te kunnen garanderen.

Totaalpakket met isolatie en vloerverwarming

Woodstock Vloeren biedt u een uniek en bovendien zeer aantrekkelijk Totaalpakket aan. In dit pakket maakt u een combinatie van onze woonbetonvloer met isolatie en vloerverwarming. Door onze samenwerking met verschillende specialistische bedrijven kan dit totaalpakket bijzonder voordelig voor u zijn. Onze vakmensen plaatsen niet alleen de woonbetonvloer, maar isoleren ook uw vloer door middel van isolatie met schuimbeton waar bovendien een vloerverwarming al in verwerkt kan worden. Doordat u diverse producten combineert, kunnen wij u een aantrekkelijkere prijs aanbieden. Wij zijn uw vaste aanspreekpunt waardoor u niet geconfronteerd wordt met diverse leveranciers. Dit maakt uw verbouwing een stuk eenvoudiger, wij nemen u al het werk uit handen.

Verschil tussen woonbeton en een gietvloer

Wat betreft uitstraling en slijtvastheid komen de woonbetonvloer en de gietvloer vrijwel overeen, toch zijn er ook belangrijke verschillen. Ten eerste zijn de materialen anders. Zo is een woonbetonvloer een cementgebonden vloer, terwijl een gietvloer bestaat uit een compleet synthetisch mengsel van diverse componenten. Daarnaast is woonbeton ook een stuk dikker (7 à 8 cm) dan een gietvloer (enkele millimeters). Dit maakt dat de woonbetonvloer het voordeel heeft dat de vloerverwarming direct in de vloer verwerkt kan worden, wat ook de warmtegeleiding ten goede komt. Als u uw nieuwe vloer in combinatie met vloerverwarming wilt aanschaffen dan is woonbeton een betere keuze dan een gietvloer.

Schuimbeton onder woonbeton

Met schuimbeton onder de vloer zorgen we voor de perfecte vloer- en bodemisolatie. Zo heeft u nooit meer last van vocht-, tocht- en schimmelproblemen. Vervolgens brengen we over het schuimbetonvloer een dekvloer aan. In de meeste gevallen is dit een dekvloer van anhydriet, magnesiet of woonbeton. Anhydriet is geen eindvloer, maar vormt wel de perfecte basis voor het aanleggen van een traditionele vloerbedekking. Bijvoorbeeld parket, laminaat, PVC of een PU-vloer. Ook magnesiet is geen eindvloer, en gebruiken we vooral in panden waar de vloerconstructie niet veel gewicht mag dragen. Een woonbetonvloer is wél een eindvloer: u kunt er direct op wonen. Desgewenst leggen we ook nog vloerverwarming voor u aan. Deze is uitstekend te combineren met uw nieuwe vloer.

Kosten van woonbeton

De kosten van woonbetonvloeren variëren tussen de € 50,00 tot € 120,00 per m2 en is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de bereikbaarheid van de stortplek en de oppervlakte van de ruimte. Als u exact wilt weten wat de kosten zijn voor uw project vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Ondanks dat het mogelijk is zelf een woonbetonvloer te plaatsen, raden wij dit niet aan. Het leggen van een woonbetonvloer is een ingewikkeld proces waar vakmanschap bij komt kijken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over woonbeton of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Vul dan uw gegevens in op onze contactpagina, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Ook kunt u de diverse vloeren in onze showroom aan de Meiland 17 in Obdam komen bekijken, onze vakkundige adviseurs maken graag tijd voor u vrij, de koffie staat voor u klaar.

Veelgestelde vragen woonbeton

Wat is de prijs van woonbeton?

De prijs van woonbeton is afhankelijk van veel verschillende factoren. Meestal ligt de prijs tussen de €60 en de €100 per vierkante meter.

Wat zijn de nadelen van woonbeton?

Beton is en blijft een natuurproduct, waardoor u geen volledige controle heeft over het eindresultaat. Ook is een woonbetonvloer gevoelig voor vlek en scheurvorming. lees hier een uitgebreid artikel over de nadelen van beton.

Kan ik woonbeton verven?

Het is mogelijk om een betonvloer te verven met en betonverf, ook is het mogelijk kleurstof toe te voegen aan de betonspecie om de kleur te benaderen wat de klant wenst.. Omdat beton een natuurproduct is heeft u en wij bij het aanbrangen niet de volledige controle over de uiteindelijke kleur.

Kan woonbeton scheuren?

Ja. Woonbeton en een betonlook gietvloer is gevoelig voor scheurvorming. Deze schuren kunnen gereduceerd, maar kan niet altijd voorkomen worden. Door het aanbrengen van dilataties (zagen van de vloer) kunnen we de vloer gecontoleerd laten scheuren ( proberen de scheuren op plekken te krijgen wat de kant graag wilt)

Hoe kan ik vlekken in woonbeton/gietvloer voorkomen?

Onze woonbetonvloer wordt standaard geïmpregneerd met een vlekstopper. Hierdoor is de kans op vlekvorming kleiner. Hoe sneller u vuilresten verwijderd hoe lager de kans is dat er een vlek ontstaat.

Hoe wordt woonbeton afgewerkt?

Een woonbetonvloer wordt door ons gepolijst en geïmpregneerd met een vlekstopper.

Wat is de droogtijd van een woonbetonvloer?

Een woonbetonvloer heeft ongeveer 5 tot 8 weken nodig om volledig te drogen.

Kan ik woonbeton combineren met vloerverwarming?

Een woonbetonvloer kan zonder problemen worden gecombineerd met woonbeton.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.