Woonbeton | Wordt ambachtelijk aangebracht, waardoor elke vloer uniek is

De Woonbetonvloer

Zoekt u een stoer, slijtvaste industiele en natuurlijk ogende betonvloer die in kleur en strak en vlak oppervlak is aan te brengen? Dan is woonbeton zeker een doordachte en duurzame keuze. Woonbeton is een tussen de 7 en 12 cm dikke cementgebonden vloer die op elke ondergrond kan worden aangebracht en een zeer authentieke uitstraling heeft. Het bestaat uit een mix van cement, pigmenten, water en het is ook een milieuvriendelijk product, vooral ook omdat er geen chemische oplosmiddelen in verwerkt zijn. Vraag direct een offerte aan.

Woonbeton

Bekijk de woonbetonvloer in onze showroom

Designcombinaties

Woonbetonvloeren zijn namelijk te combineren met heel veel verschillende interieurproducten. Zo passen natuurproducten als hout en roestvrijstaal uitstekend in een interieur met een betonvloer. Maar ook betonnen producten passen uiteraard goed in zo'n interieur. Onze partner Decocrete maakt bijvoorbeeld prachtige betonnen keukenbladen, tafels, wasbakken, schalen en lampenkappen. Voor meer informatie over deze interieurproducten kunt een kijkje nemen op de website van Decocrete.

De voordelen van de woonbetonvloer

 • Betonlook: strak en robuust
 • Diverse kleuren
 • Goed te combineren met voerverwarming
 • Uitstekende isolatie in combinatie met schuimbeton
 • Met een vochtwerende laag ook geschikt voor vochtige ruimtes
 • Kleurvast en UV-stabiel
 • Makkelijk te onderhouden
 • Goed voor mensen met een stofallergie
 • Slijtvast en vloeistofdicht
 • Brandveilig en geluidsisolerend
 • Behoudt tot 20 jaar zijn uiterlijk

Totaalpakket met isolatie en vloerverwarming

U kunt onze woonbetonvloer ook combineren met schuimbeton en vloerverwarming. Doordat wij samenwerken met verschillende specialistische bedrijven kunnen wij u een uniek totaalpakket aanbieden. In dit pakket zit de woonbetonvloer, isolatie met schuimbeton en een vloerverwarming. Door diverse producten te combineren kunnen we u een betere prijs aanbieden. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

Verschil tussen woonbeton en een gietvloer

Wat betreft uitstraling en slijtvastheid verschillen een woonbetonvloer en een gietvloer weinig van elkaar. Maar er zijn wel degelijk verschillen. Ten eerste het materiaal. Woonbeton is een cementgebonden vloer, terwijl een gietvloer een compleet synthetisch mengsel van diverse componenten is. Woonbeton is ook een stuk dikker (7 à 8 cm) dan een gietvloer (enkele millimeters). Dit heeft als voordeel dat de vloerverwarming direct in de woonbetonvloer verwerkt kan worden. Dit komt de warmtegeleiding ten goede. Wilt u ook vloerverwarming, dan is woonbeton dus een betere keuze dan een gietvloer.

Video woonbetonvloer


Ons partner bedrijf Schuimbeton West verteld over de mogelijkheden van woonbeton.

Nadelen van woonbeton

Beton blijft een natuurproduct. Een van de eigenschappen van beton is dat het krimpt en weer uitzet. Hierdoor kunnen scheuren ontstaan. Deze zijn nooit helemaal te voorkomen, dat is inherent aan het product. Ook vlekvorming is op een woonbetonvloer niet voor de volle 100% te voorkomen. Vlekken moeten altijd direct worden schoongemaakt. We beschermen de vloer wel met diverse beschermlagen, maar dat betekent niet dat er helemaal geen vlekken in kunnen komen. Neem dit mee in uw keuze. Toch liever iets anders? We hebben ook prachtige laminaat- en parketvloeren in ons assortiment.

Kosten van woonbeton

De kosten van woonbetonvloeren liggen rond de €50-120 euro per vierkante meter. U moet er wel rekening mee houden dat die prijs iets kan variëren. De uiteindelijke prijs is namelijk afhankelijk van onder meer de bereikbaarheid van de stortplek en de oppervlakte van de ruimte. Wilt u een precieze prijs van ons? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Een woonbetonvloer zelf maken kan ook, maar raden wij niet aan. Het is een ingewikkeld proces, waar echt vakmanschap bij komt kijken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over woonbeton, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina toe, en laat uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt onze vloeren ook altijd zelf in onze showroom in Obdam komen bekijken. Het adres is Meiland 17, en de koffie staat er altijd klaar.

shares