Kruipruimte isoleren - Woodstock vloeren

Kruipruimte woning isoleren

Het isoleren van de kruipruimte met schuimbeton is een klus waar u nooit spijt van krijgt. Laat u dit doen dan heeft u binnen nooit meer koude voeten en gaat uw energierekening een stuk omlaag. Hoe pakt u het isoleren van uw vloer en van de kruipruimte precies aan? Wat kost schuimbeton? En wat levert het op? Op deze vragen geven we graag antwoord.

Vloer of kruipruimte isoleren?

Wilt u gaan isoleren dan is het aanpakken van de onderkant van de begane grondvloer niet de meest efficiënte stap. Hoe goed dit ook gebeurt, u blijft altijd last houden van wat vocht en tocht. Een betere oplossing is om de hele kruipruimte met schuimbeton op te vullen. Schuimbeton is beter dan bijvoorbeeld wol of kunststof isolatieplaten (tempex), folie-isolatie of met gespoten isolatieschuim.

Bij een houten vloer brengen we het isolatiemateriaal tussen de vloerbalken aan. Bij een betonvloer- of steenachtige vloer kan schuimbeton gecombineerd worden met vloerverwarming. Schuimbeton heeft een uitstekende isolatiewaarde. Gaat u isoleren met schuimbeton, los dan eerst eventuele gebreken op. Als isolatiemateriaal vochtig wordt, verliest het een groot deel van zijn isolatiewaarde. Leg daarom eerst folie neer.

Bovenzijde vloer isoleren hoeft niet meer

Hebt u geen kruipruimte of is deze niet bereikbaar, dan kunt u de bovenzijde van de vloer wel laten isoleren, bijvoorbeeld met voldoende drukvast pur laat of noppenplaat van isolatiemateriaal. Dit is wel ingrijpend omdat de vloer hierdoor enkele centimeters hoger wordt (afhankelijk van de isolatiedikte). Je moet daarom deuren inkorten en het toilet en de keuken aanpassen.

Bodem van de kruipruimte isoleren

U kunt ook kiezen voor isolatie van alleen de bodem van de kruipruimte met schuimbeton. Hierbij wordt een laag isolatiemateriaal van schuimbeton op folie gespoten. Dit is een zeer goed aternatief voor bijvoorbeeld schelpen, isolatiechips of bodemparels. In de kruipruimte gespoten schuimbeton kent ook een nadeel: de kruipruimte is niet meer toegankelijk en de warmte gaat via de wanden nog steeds verloren. Daarom raden we aan om ook altijd de wanden te isoleren. Het grote voordeel van schuimbeton is minder vocht in huis.

Oude vloer vervangen door geïsoleerde vloer met schuimbeton In sommige situaties is vervanging van de oude vloer een goede optie, bijvoorbeeld als u een houten vloer heeft met houtrot of als de bestaande vloer niet geschikt is voor vloerverwarming. U kunt de vloer vervangen door een geïsoleerde schuimbetonvloer in plaats van balkenbroodjesvloer.

Wat kost vloerisolatie van schuimbeton?

De kosten van vloerisolatie zijn onder meer afhankelijk van de de diepte van de kruipruimte, de bereikbaarheid van de stortlocatie en het soort schuimbeton.

Heeft u onvoldoende eigen geld om de vloer van schuimbeton te isoleren, dan kunt u mogelijk subsidie krijgen of een lening afsluiten. Isoleren kan ook met onze korting 447. Vraag het na bij een van onze medewerkers. Ben je lid van Vereniging Eigen Huis, dan kun je ook isoleren met korting.

Wat levert vloerisolatie op van schuimbeton?

Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal scheelt vloerisolatie tussen de € 170 (tussenwoning) en € 330 (vrijstaande woning) op de jaarlijkse energierekening.

Categorieën: Isolatie

shares