Kruipruimte isoleren

Als u veel last heeft van vocht en tocht in uw huis, dan is de kruipruimte isoleren een goede optie. Veel vocht- en tochtproblemen in huis ontstaan namelijk door een te vochtige kruipruimte. Hieronder leggen we uit wat de voordelen zijn van het isoleren van de kruipruimte en hoe u dit het beste kunt aanpakken.

De kruipruimte

Tegenwoordig worden kruipruimtes in de nieuwbouw steeds minder toegepast, maar vroeger zaten ze bijna in elke woning. Een kruipruimte is een ruimte van zo’n 50 tot 80 centimeter hoog tussen de fundering en de begane grond van een huis. De functie ervan was om leidingen weg te werken en de veelal houten vloeren in woningen te beschermen. Om vocht en stank te laten ontsnappen moet een kruipruimte licht geventileerd worden. Ondanks deze voorzorgsmaatregelen kan het zo zijn dat een kruipruimte toch te vochtig blijft.

Vochtproblemen

Een hele vochtige kruipruimte kan tot veel problemen leiden. Als er constant water in de kruipruimte staat condenseert dit tegen de onderkant van de vloer. Zo bent u meer kwijt aan stookkosten. Daarnaast groeien er meer schimmels in een vochtige ruimte, waardoor u last kunt krijgen van vervelende luchtjes in huis. Ook houten steunbalken onder de vloer kunnen aangetast worden door het vocht. Door de kruipruimte met schuimbeton te isoleren bent u in één klap verlost van al deze problemen.

Kruipruimte isoleren met schuimbeton

Schuimbeton is een lichtgewicht, goedkoop en duurzaam bouwproduct dat gemakkelijk is aan te brengen. Het is een mengsel van cement, zand, water en schuim. Doordat schuimbeton vloeibaar is, bereikt schuimbeton gemakkelijk alle gaten en kieren, en kunnen we moeilijk bereikbare plekken als een kruipruimte gemakkelijk opvullen.

Met schuimbeton zijn vocht en schimmel voorgoed verleden tijd. De vochtwerende kwaliteit van schuimbeton zorgt er voor dat het vocht onder de woning blijft. Isolatie met schuimbeton is ook nog eens goed voor de portemonnee. U bespaart namelijk veel energie met een goed geïsoleerde kruipruimte. Dit komt doordat uw woning beter warm blijft, en u dus minder snel de verwarming weer aan hoeft te zetten.

Prijzen schuimbeton

We kunnen u vooraf geen vaste prijs per kubieke meter schuimbeton geven. Dit heeft onder meer te maken met de voorrijkosten van de betonpomp. Het is natuurlijk wel zo dat hoe meer kubieke meter u afneemt, hoe lager de prijs per kubieke meter wordt. Als u interesse heeft om uw kruipruimte met schuimbeton te isoleren dan kunt u het beste even contact met ons opnemen. Een van onze deskundige medewerkers voorziet u graag vrijblijvend van advies.

Categorieën: Isolatie

shares