Kan ik subsidie aanvragen, voor schuimbeton isolatie?

Ja, u kunt subsidie aanvragen voor schuimbeton als u minimaal een laag van 35 cm laat aanbrengen in uw kruipruimte. Elke 10 cm schuimbeton levert een Rc-waarde van 1 m²K/W. Als u dit combineert met een tweede isolerende maatregel kunt u tot wel 30% van de kosten terugkrijgen. Tegenwoordig moet een nieuwbouwhuis een minimale Rc-waarde van 3,5 hebben. Het wordt sterk aangeraden om net boven het minimum te zitten en dus een Rc-waarde van 3,7 te nemen. Heeft u vloerverwarming of gaat u vloerverwarming nemen? Dan is het aangeraden om een Rc-waarde van 5 te hebben.

 

 

Schuimbeton als bodemisolatie

Schuimbeton aanbrengen om de  kruipruimte te isoleren valt onder bodemisolatie. Kies je bij Woodstock-vloeren voor schuimbeton, dan kun je dus subsidie aanvragen. Vloer- of bodemisolatie is een van de 5 typen isolatiemaatregelen. Let op dat je voor ofwel bodemisolatie ofwel vloerisolatie subsidie kan aanvragen en niet voor allebei.

Instructies voor het aanvragen van subsidie voor een combinatievloer.

Let op: deze aanvraag kan alleen gedaan worden door de woningeigenaar.

Doorloop de volgende stappen als u een subsidieaanvraag doet voor een vloer die uit 2 verschillende isolatiematerialen bestaat.

  1. Bij de aanvraag vult u in het formulier de meldcode in van het isolatiemateriaal met de meeste centimeters dikte.
  2. Bij het kopje overige voegt u een bestand als bijlage toe. In dat bestand legt u uit dat u zoveel centimeter heeft van het isolatiemateriaal met die isolatiewaarde en dat u zoveel centimeter heeft van het andere isolatiemateriaal met die isolatiewaarde.
  3. Als u de meldcode van het tweede isolatiemateriaal ook heeft, vermeld deze dan in de bijlage.
  4. Heeft u isolatiemateriaal gebruikt zonder meldcode, bijvoorbeeld een PIR-plaat van 2 cm, dan vermeldt u de naam en het type isolatiemateriaal, de isolatiewaarde en hoeveel centimeter is aangebracht in de bijlage.
  5. Vermeld in de bijlage dat u twee verschillende soorten vloerisolatie heeft gecombineerd tot een combinatievloer om de vereiste isolatiewaarde te behalen.
  6. Het is belangrijk dat u duidelijk aangeeft hoeveel centimeter en welke isolatiewaarde elk materiaal heeft en hoe de materialen zijn gecombineerd.
  7. De beoordelaar kan aan de hand van de informatie in het bestand zien dat de gebruikte materialen samen, bij elkaar voldoen aan de isolatiewaarden die gesteld worden.

Als het formulier volledig is ingevuld en ook de bijlage met de aanvullende informatie gereed is, kan het formulier verstuurd worden.

Meldcodes

Hier ziet u de codes voor die u kan toepassen voor isoleren met schuimbeton en een indicatie van het bijbehorende subsidiebedrag.

 

Meld-code Producttype Indicatief
subsidiebedrag / m² bij
2 of meer maatregelen
Indicatief
subsidiebedrag / m² bij
1 maatregel
KA18861 Schuimbeton inclusief
dampremmende laag
€11,00 €5,50
KA18862 Schuimbeton inclusief
dampremmende laag
€11,00 €5,50
KA21409 IB 400 met dampremmende folie -vloerisolatie €11,00 €5,50
KA21410 IB 500 met dampremmende
folie -vloerisolatie
€11,00 €5,50
KA19327 Schuimbeton T500 €11,00 €5,50
KA21369 Schuimbeton inclusief
dampremmende laag
€11,00 €5,50
KA21370 Schuimbeton exclusief
dampremmende laag
€11,00 €5,50
KA18297 Belbeton (Schuimbeton) exclusief
dampremmende laag
€11,00 €5,50

*Let op! Dit zijn de codes op 22 februari 2023. Deze informatie kan worden aangepast. Voor actuele codes kijkt u op de pagina van het rvo.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.