Wat is een warp system?

Er zijn veel aanbieders en vloerverwarming systemen, ieder met hun voor en nadelen. Hoe maak nu de juiste keuze voor uw (nieuwe) situatie? Wij leggen u uit hoe het WARP systeem verschild van traditionele verwarming, en wat de beste manier is om uw woning te verwarming. Het WARP systeem lijkt vooral op een een traditioneel vloerverwarming systeem met waterbuizen en (vloer)matten waar de buizen in kunnen worden "geclickt". Het WARP systeem kan echter ook gebruikt worden als wandverwarming of worden geïntegreerd in een plafond, en de matten zijn erg dun. Dit kan een voordeel zijn als u te weinig ruimte heeft voor een dikkere vloer.

Warp systems

Voordelen Warp Systems

  • Lage opbouwhoogte
  • Lange levensduur
  • Aansluitbaar op alle verwarmings- en koelbronnen
  • Licht in gewicht
  • Onderhoudsvrij
  • Makkelijk te plaatsen
  • Geen koude plekken
  • Snelle reactietijd
  • Energiebesparend

Hoe werkt het systeem?

Warp systems is een vloerverwarming systeem dat werkt op warm water wat afkomstig is van een warmtebron. Deze warmtebron kan een cv ketel op gas zijn maar ook een warmte pomp. In het buitenland bv. Zweden stoken ze hout en warmen daarmee het water op zodat je de vloer kan verwarmen.
In Nederland wordt steeds vaker vloerverwarming toegepast die werkt op een warmte wisselaar. Een warmte wisselaar is een machine die van een koude en warme temperatuur (het verschil) de energie haalt. Met het verschil, bijvoorbeeld overdag 20 graden en nachts 7 graden is het verschil 13 graden. Als je deze vermenigvuldigd bijvoorbeeld keer 2 krijg je 26 graden Celsius. Dit kan genoeg zijn om een vloer te verwarmen.

Totaalpakket: vloerverwarming met isolatie en dekvloer

Wist u dat u het warp system, of andere vloerverwarmingssystemen, ook goed kunt combineren met isolatie producten en de andere vloeren van Woodstock?
Wij kunnen een volledige "bespaar vloer" aanbieden met schuimbeton isolatie en een anhydriet- of zandcementvloer. Het is verstandig om uw vloerrenovatie direct goed en volledig aan te pakken, en het maximale uit uw investering te halen. Ook kunt u de vloer direct netjes afwerken met bijvoorbeeld een parket of pvc vloer. Zelfs woonbeton- of gietvloeren zijn een mogelijkheid.

Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

WARP systems verdeler

De kosten van WARP systems

De kosten van vloerverwarming zijn afhankelijk van meerdere factoren, waardoor een prijsindicatie eigenlijk altijd maatwerk is. Vloerverwarming als hoofdverwarming is over het algemeen duurder dan vloerverwarming als bijverwarming. Het legsysteem dat u gebruikt heeft ook invloed op de prijsindicatie. Bij grotere opdrachten of een combinatieopdracht kunnen wij eventueel kwantumkorting aanbieden.

Terugverdientijd

Vloerverwarming systemen zijn tegenwoordig efficiënter dan vroeger. De systemen zijn energiezuiniger, waardoor uw terugverdientijd een stuk korter is dan voorheen. Net als de kosten van vloerverwarming is ook te terugverdientijd tegenwoordig korter dan eerder het geval was. U bespaart meestal ongeveer €155,- tot €140,- per jaar indien uw woning goed is geïsoleerd. De terugverdientijd ligt dan vaak rond de 5 tot 15 jaar.