Last van schimmel, stank, vocht, koude voeten of een hoge energierekening? Dit zijn de meest voorkomende gevolgen van een slecht geïsoleerde kruipruimte. Uw kruipruimte volstorten met schuimbeton is een uitstekende oplossing. Met een kruipruimte die geïsoleerd is met schuimbeton kunt u een warm en comfortabel gevoel verwachten en wordt de woning ook tegen vocht en verrotting van bijvoorbeeld de houten balkenvloer beschermt. Daarnaast heeft het een positief effect op de energierekening, want u bespaart direct op de energiekosten. Volgens Mileu Centraal kunt u jaarlijks tussen de €170 (tussenwoning) en €330 (vrijstaande woning) op de energierekening besparen! In dit artikel geven we u alle voor- en nadelen over schuimbeton in de kruipruimte en de kosten.

kruipruimte vullen met schuimbeton

Wilt u snel een offerte op maat? Dat kan! Wij sturen meestal binnen 2 werkdagen een offerte op maat voor particulieren en bedrijven. Bij ons kunt u offertes op maat verwachten want we mailen u geen voorgeprogrammeerde offertes omdat geen klus hetzelfde is. Wij willen onze klanten eerlijk adviseren zonder achteraf extra facturen te sturen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Schuimbeton & Woodstock Vloeren

Woodstock is marktleider als het gaat om duurzaam schuimbeton. Het schuimbetonspecie dat Woodstock gebruikt is samen met het TU Delft ontwikkelt en bestaat uit een duurzaam bindmiddel dat opgeklopt wordt met dierlijk eiwit. Dit zorgt voor een milieubewuste specie van de beste kwaliteit. Daarnaast maken we het schuimbeton zelf op de werkplek, waardoor er minder CO2-uitstoot is. Al 10+ jaar is Woodstock Vloeren dé specialist in schuimbeton.

Schuimbeton in de kruipruimte

Bij het isoleren van de kruipruimte zijn er twee methodes van isoleren. Dit is vloerisolatie en bodemisolatie. Bij vloerisolatie wordt alleen de onderkant van de vloer geïsoleerd met isolatieplaten, EPS, glaswol of bijvoorbeeld PIR platen. Op deze manier isoleren is arbeids- en tijdsintensief. Hierdoor lopen de kosten vaak op. Daarnaast moet de kruipruimte ook toegankelijk en werkbaar zijn. Daarom raden we bij Woodstock Vloeren bodemisolatie aan. Bij bodemisolatie wordt zoals de naam al aangeeft de bodem van de kruipruimte geïsoleerd. Wanneer de bodem van de kruipruimte met schuimbeton is geïsoleerd heeft u nooit meer last van koude voeten en bespaard u flink op de energierekening. De kruipruimte vullen met schuimbeton is èèn van de meest effectieve, duurzame en goedkope manieren van isolatie.

  Voordelen van de kruipruimte vullen met schuimbeton

 • Valt onder de ISDE-subsidie
 • Goedkoop
 • Erg licht, maar toch relatief sterk
 • Nooit meer last van vocht en schimmel
 • Goed bestand tegen vorst en dooi
 • Zelf-nivellerend
 • Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar
 • Duurzaam
 • Effectief
 • Goed voor de energierekening

  Nadelen van schuimbeton in de kruipruimte

 • Kruipruimte is niet meer bereikbaar

Kosten kruipruimte isoleren met schuimbeton

De kruipruimte opvullen met schuimbeton kost gemiddeld tussen de €40,- en €90,- per kuub. De prijs kan worden verminderd door subsidie en door schuimbetonisolatie met het totaalpaakket te combineren met bijvoorbeeld vloerverwarming, een dekvloer en een eindvloer. Hieronder vindt u duidelijk overzicht over de kosten van schuimbeton in de kruipruimte:

Voorrijkosten Aantal kuub Prijs per kuub Totale kosten */**
€500,- t/m €900,- 10 m3 €40,- t/m €90,- €900,- €1800,-
€500,- t/m €900,- 20 m3 €40,- t/m €90,- €1300,- t/m €2700,-
€500,- t/m €900,- 30 m3 €40,- t/m €90,- €1700,- t/m €3600
€500,- t/m €900,- 40 m3 €40,- t/m €90,- €2100,- t/m €4500,-
€500,- t/m €900,- 50 m3 €40,- t/m €90,- €2500,- t/m €5400,-
€500,- t/m €900,- 60 m3 €40,- t/m €90,- €2900,- t/m €6300,-

*Prijzen zijn exclusief het verwijderen van de oude houten vloer.
**Prijzen zijn slechts indicatief, en zijn geen definitieve aanbieding voor werkzaamheden. Voor een definitieve prijsopgave kunt u een offerte aanvragen.

Wilt u snel een offerte op maat? Dat kan! Wij sturen meestal binnen 2 werkdagen een offerte op maat voor particulieren en bedrijven.

Vloerisolatie

Vloerverwarming in de betonvloer We beginnen met het aanbrengen van het isolatiemateriaal voordat we beginnen met de vloerverwarming. Hierdoor haalt u een beter rendement uit uw verbouwing. We gebruiken meestal schuimbeton of geïsoleerde noppenplaten als isolatiemateriaal.

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Nadat het isolatiemateriaal is geplaatst brengen we de vloerverwarming aan. U kunt kiezen uit een aantal verschillende soorten vloerverwarming: CV vloerverwarming, elektrische vloerverwarming, infrarood vloerverwarming en glasverwarming.

Dekvloer

Anhydrietdekvloer Bovenop de vloerverwarming brengen wij een dekvloer aan. Meestal adviseren wij u om te kiezen voor een anhydrietvloer, omdat deze vloer een maximaal rendement biedt met vloerverwarming. Als een anhydrietvloer geen optie is, kunt u ook kiezen voor een zandcement- of magnesietvloer.

Afwerkvloer

Eindvloer

Ten slotte leggen we de eindvloer aan. Dit is bijvoorbeeld laminaat, parket, PVC of iets anders dat u leuk vindt. In plaats van laminaat en parket kunt u ook kiezen voor een woonbetonvloer. In dit laatste geval heeft u geen dekvloer nodig en storten we het woonbeton direct over de verwarming heen.

Krijg subsidie voor het isoleren van de kruipruimte

Sinds 4 januari 2021 is er een nieuwe subsidie voor isolatie van uw huis genaamd ISDE. Dit betekend Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Hiervoor komt u in aanmerking na het uitvoeren van minimaal twee isolatiemaatregelen. Sinds 1 januari 2021 is de subsidieregeling SEEH (Subsidie energiebesparing eigen huis) voor eigenaar én bewoner gesloten. Hier is de ISDE dus voor in de plaats gekomen. Isoleren van de woning kent vele voordelen zoals een lagere energiekosten en CO2-uitstoot, en daarnaast wordt uw huis voorbereid op aardgasvrij en energieneutraal wonen. Van een slechte naar goede isolatie kan €1.900,- per jaar schelen aan energiekosten. Alle reden dus om u goed te laten informeren over subsidie isolatie. De subsidie is bedoeld om meer mensen te laten investeren in isolerende maatregelen en zo bij te dragen aan een beter milieu. Hier kunt u meer lezen over de ISDE-subsidie.

Vragen? Neem contact op!

Heeft u vragen die niet beatwoord zijn in dit artikel? Met onze jarenlange ervaring geven we vrijblijvend en eerlijk advies op maat. Liever persoonlijk advies? Kom dan een keer langs in onze showroom in Obdam. De koffie staat klaar!


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.