Droogbouw vloerverwarming

Wanneer u vloerverwarming in uw woning wilt kunt u kiezen uit 2 verschillende soorten vloerverwarming. De Elektrische vloerverwarming en de Water gedragen vloerverwarming. De water gedragen variant heeft verwarmingsbuizen en maakt gebruik van de centrale verwarming, de verwarmingsbuizen kunnen dan op verschillende manier bevestigd worden. Als je de buizen op noppenplaten en krimpnetten vast zet kun je gebruik maken van een Thinmat of Tracker systeem. Deze systemen worden afgewerkt met een cementdekvloer, reparatiemortel of isolatieplaten.

Het is ook mogelijk om de verwarmingsbuizen in te frezen in o.a. Fermacell platen.

Fermacell

Infrezen van vloerverwarmingsbuizen

Gipsvezelplaten, cementgebonden platen en vloerelementen, hier is Fermacell producent van. De gipsvezelplaten zijn stootvast, brandwerend, vochtbestendig en ook geluidswerend. Heel fijn: je kunt ze uitstekend gebruiken voor het in te frezen van de vloerverwarming buizen. Hoe we dit doen? Easy, de Fermacell vloerplaten worden over de ondervloer geplaatst, ze zijn 25 mm hoog. Vervolgens worden er sleuven in de platen gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De sleuven zullen op 17 mm diepte geplaatst worden. Als alles is in gefreesd en geplaatst gaan we de sleuven met een speciaal reparatiemortel dicht zetten.

Het voordeel van Fermacell

De buizen liggen erg vlak onder het oppervlak, hierdoor is de ruimte erg snel warm. Op deze manier haalt u alles uit uw vloer. Ook kunnen ze op (bijna) alle ondervloeren worden ingezet, beton, tegels, cement en hout, geen enkel probleem.

Waar moet u op letten?

Omdat de platen zelf 25mm dik zijn en sleuven van 17 mm krijgen is het belangrijk dat er een opbouwhoogte is van maximaal 40 mm hoogte.

Mijn nieuwe vloer is voor aanleg 'droog gemeten', maar er zijn toch blaasjes ontstaan.."

Dit kan verschillende oorzaken hebben. We lichten er een paar uit:

1. De dekvloer ligt op het zand en is niet geïsoleerd. Dan heb je te maken met optrekkend grondwater wat uiteindelijk voor problemen zorgt.
2. Er zit een lekkende leiding in de dekvloer. Ook als er maar een piepkleine lekkage in een afvoer/waterleiding of verwarmingsbuis zit, heeft dit na verloop van tijd grote gevolgen voor je vloer.
3. De dekvloer is aan de onderkant niet geïsoleerd en heeft een kruipruimte. Tussen de isolatie en de betonvloer moet een dampfolie zitten. Als dat er niet zit, ontstaat er door condensatie vocht aan de onderzijde van de dekvloer. Het vocht wil omhoog vanwege de capillaire werking en heeft grote gevolgen voor de gietvloer.

Categorieën: Vloerverwarming