Woodstock gietvloeren
Een Woodstock gietvloer is een hoge kwaliteit vloer zonder naden. Deze industriële vloer werd vroeger veel gebruikt in winkel- en bedrijfspanden, maar is tegenwoordig ook populair in woningen. De vloer past als design betonvloer perfect in een modern, strak en industrieel interieur. Wij leveren meerdere soorten gietvloeren zoals de cementgebonden gietvloer, een polyurethaan gietvloer (ook wel PU gietvloer) en onder andere de epoxy gietvloer. Zie verder voor een overzicht voor elk type gietvloer.
Egaline gietvloer
Egaline wordt in een dunne laag aangebracht over de ondervloer. Het bestaat onder meer uit cement en kunsthars en is zelf-nivellerend. Eenmaal aangebracht vloeit het vanzelf uit als een mooie vlakke laag over de vloer. Heeft u last van hoogteverschillen in uw vloer of heeft deze een grove structuur? Met egaline vlakt u de vloer perfect uit. Als u een nieuwe eindvloer, bijvoorbeeld een houten vloer, vloerbedekking of een PVC vloer wilt laten leggen is het nodig dat de ondervloer egaal is, zeker als u de eindvloer gaat verlijmen op de ondervloer. Wij zorgen voor een perfect geëgaliseerde ondervloer, waardoor uw uiteindelijke afwerkvloer mooier tot zijn recht zal komen.
Betonlook gietvloer
Een gietvloer met betonlook is al jaren een gewilde vloer in voor mensen die houden van een modern en strakke interieur. De industriële uitstraling van een woonbeton vloer spreekt veel mensen aan. En met goede redenen. De vloer is in elke gewenste kleur leverbaar. Diverse kleuren zijn populair, zoals grijs, donkergrijs, zandkleur en diverse natuurkleuren. En natuurlijk ook de betonlook gietvloer. Maar design gietvloeren zijn in alle kleuren leverbaar. Of u nu in een moderne loft, jarendertigwoning of een nieuwbouwhuis woont, de industriële uitstraling van een nieuwe gietvloer is tijdloos en wint aan populariteit in menig woning of bedrijf.
Anhydriet gietvloer
Een anhydrietvloer is een bijzonder vlakke vloer. Een anhydrietvloer is géén eindvloer, nadat de vloer gelegd is wordt er een vorm van vloerbedekking op geplaatst zoals een houten vloer, laminaat, PVC vloer, tegels of één van de andere mogelijkheden die wij bieden.
De anhydrietvloer is goed te combineren met vloerverwarming en kunnen wij op korte termijn plaatsen. Daarnaast is de anhydrietvloer een gipsgebonden gietvloer en kan uitstekend worden toegepast in een droge ruimte. Als basis kunt u bijvoorbeeld een ondergrond van schuimbeton plaatsen, waarin de vloerverwarming geïntegreerd kan worden.
Cementgebonden gietvloer
Een cementgebonden gietvloer bestaat uit twee of meer lagen. De hoofdbestanddelen van deze vloer zijn cement, toeslagstoffen en bindmiddelen. Een cementgebonden vloer krijgt na drogen een beschermende toplak die vocht en vuil zo veel mogelijk afstoten. Deze toplak is mat of glanzend verkrijgbaar.
Er bestaan diverse soorten kleuren voor een cementgebonden gietvloer. Er is voor ieder wat wils, maar de grijstinten die lijken op een woonbetonvloer zijn vaak populair. Het aanbrengen van de cementgietvloer duurt vaak enkele dagen. Dit omdat de vloer redelijk lang nodig heeft om echt goed te drogen.
Een belangrijk voordeel van deze vloeren is dat ze vloeistofdicht zijn. Hierdoor is deze vloer ook redelijk goed toe te passen in vochtige ruimtes. Dit in tegenstellingen tot vele andere vloeren.
Polyurethaan gietvloeren (PU gietvloeren)
De PU-vloer is een echte design betonvloer. Hij is een stukje zachter en veerkrachtiger dan de epoxy gietvloer. Zoals gezegd is het een kunststof gietvloer die naadloos over een bestaande ondervloer kan worden aangebracht. De PU betonlook vloer is elastisch en scheurt daardoor minder snel dan epoxy. Ook is deze gietvloer makkelijk te onderhouden en is hij goed te combineren met vloerverwarming.
De PU gietvloer is geschikt voor elke woning of bedrijf en is leverbaar in vele kleuren. Ook kan er een afbeelding of patroon in de vloer worden verwerkt. Kijk ook eens op https://woodstock-vloeren.nl/vinylvloer/
De PU-vloer is zachter en flexibeler dan een epoxy gietvloer. Hierdoor ontstaan er minder scheuren en is ook de kans op krasvorming een stuk lager. Daardoor is deze vloer meer geschikt voor vloerverwarming. De PU gietvloer is daarmee bij uitstek geschikt voor toepassing in woningen. Een ander verschil is dat bij de PU gietvloer vaak als laatste laag een matte lak wordt aangebracht, terwijl dat bij epoxy niet nodig is.
De polyurethaan gietvloeren worden in de praktijk onder verschillende benamingen aangeboden. De design betonvloer en gietvloer met betonlook zijn PU gietvloeren met een fraaie industriële uitstraling en bestaan uit circa 10% PU en 90% cementgebonden gietvloer. De beton ciré vloer is een vloer met tot 20% PU met rijke schakeringen, is een vloeistofdichte vloer en dus vooral geschikt als gietvloer in de badkamer.
Epoxy gietvloer
Een epoxy gietvloer heeft een mooie uitstraling, is hard en kan goed tegen een stootje. Daarom zijn deze kunststof vloeren vaak terug te vinden in fabriekshallen en bedrijfsloodsen. Deze industriële vloer is goed schoon te houden, duurzaam en slijtvast is en leverbaar is in vele kleuren. De vloer is minder geschikt voor vloerverwarming. Dit komt omdat een epoxy vloercoating minder goed bestand is tegen het krimpen en uitzetten van de vloer door verschillen in temperatuur.
Een epoxy gietvloer is keihard, geschikt voor zware belasting en verkleurt sneller dan een PU-vloer. De epoxyvloer prijs is vaak ook relatief een stukje lager. Vandaar dat deze kunststof vloeren vooral als industriële vloer in fabriekshallen en loodsen zijn terug te vinden.
Woodstock gietvloeren voor elke woning of bedrijf
De voordelen van een Woodstock cementgebonden gietvloer zijn groot. De vloeistofdichte vloer is naadloos en makkelijk schoon te maken. Bovendien is deze vloer goed te combineren met vloerverwarming. Ons systeem voor het leggen van een gietvloer is oplosmiddelvrij en emissiearm. Dankzij de geringe laagdikte van het vloersysteem (4 – 5 cm) kan de Woodstock gietvloer ook goed worden toegepast bij renovatieprojecten. Afhankelijk van de ondergrond is aanbrengen op bestaande vloeren ook mogelijk. Samengevat zijn de voordelen:
De voordelen van een PU-vloer
- makkelijk schoon te maken
- slijtvast
- stofvrij
- naadloos
- geschikt voor zware belasting
- vloeistofdichte vloer
- chemisch belastbaar
- ook als antislip vloer
- leverbaar in vele kleuren
Opbouw van de Woodstock cementgebonden gietvloer
Woodstock heeft een vloersysteem dat in meerdere lagen wordt aangebracht. Iedere laag in het vloersysteem is cruciaal voor een goed eindresultaat. De laagdikte van het Woodstock vloersysteem is 4 - 5 mm maar kan in speciale situaties tot 12 cm dik zijn. Ook speelt daarbij de ondergrond een belangrijke rol. Om deze goed voor te bereiden wordt eerst isolatie en/of een primer aangebracht. De cementgebonden gietvloer kan daarna worden aangebracht. Om de vloer af te werken wordt een impregneermiddel aangebracht en kunnen, afhankelijk van het type gietvloer, ook één of meerdere lagen toplak ter bescherming aangebracht worden. De impregneerlaag zorgt ook voor een goede hechting van de toplak op de cementgebonden gietvloer. Daarnaast vergemakkelijkt het de verwerking van de toplak. De toplak beschermt de gietvloer en geeft deze een extra matte look. De toplaag kan ook als antislip vloer aangemaakt worden.
Leggen van een gietvloer
Bij de epoxy gietvloer, PU gietvloer en de cementgebonden gietvloer moet u er rekening mee houden dat het even duurt voordat de gietvloer gebruiksklaar is. We brengen de vloer soms in verschillende lagen op een geïsoleerde ondervloer aan en werken hem dan af met een lak of coating, bijvoorbeeld pu strong topcoat voor de slijtvastheid. Deze gietvloeren bestaan dan uit meerdere lagen en elke laag moet drogen. Daardoor duurt het gietvloer leggen even. Gemiddeld moet u bij het gietvloer aanbrengen rekenen op één dag droogtijd per millimeter dikte. Maar het resultaat is het wachten zeker meer dan waard. U hebt een prachtige vlakke, strakke en naadloze vloer.
Uw vloer onderhouden
Goed en regelmatig onderhoud zorgen voor een blijvend mooie vloer waar u lang plezier van heeft. Uw gietvloer onderhouden is niet moeilijk, u kunt uw vloer makkelijk schoon houden door regelmatig stofzuigen en dweilen. Zorg verder voor goede deurmatten en krasbescherming onder meubels. Als de toplak op den duur toch beschadigd raakt, kan de toplak door renovatie opnieuw worden aangebracht.
Woodstock totaalpakket
Woodstock kan niet alleen een gietvloer voor u leggen, maar kan u ook ontzorgen met de verbouwing van de rest van de vloer. wij zijn één van de weinige partijen die u van voor tot achter helpt met uw vloeren totaalpakket.
Dekvloer
Als de basis van uw woning staat en de ruwbouwfase is afgerond, dan kunnen wij beginnen met het leggen van de dekvloer. Het is belangrijk om al bij deze fase goed na te denken want niet elke dekvloer kunt u goed combineren met elke eindvloer. Ook kan niet elke dekvloer is elk soort ruimte geplaatst worden. Een anhydrietvloer geeft bijvoorbeeld een goed rendement in combinatie met vloerverwarming, maar kan niet worden geplaatst in vochtige ruimte zoals een badkamer.
Vloerverwarming
Bespaar ook meteen op uw energierekening door uw vloer te combineren met vloerverwarming. Vloerverwarming kan met bijna elke vloer worden gecombineerd, dus dat is lekker makkelijk. De terugverdientijd van vloerverwarming is korten dan vroeger het geval was. Dit komt doordat de huidige vloerverwarmingspompen minder energie nodig hebben dan de oude modellen. Indien u een goed geïsoleerde woning heeft dan kunt u de vloerverwarming in 5 tot 15 jaar tijd terug verdienen.
Eindvloer
En dan heeft u natuurlijk een mooie eindvloer nodig. Hierin heeft u diverse keuzes, zoals een parketvloer, een visgraat laminaatvloer of een woonbetonvloer. Bedankt wel dat het soms noodzakelijk is om een dekvloer te egaliseren voordat u elke eindvloer zomaar kunt plaatsen. Een dekvloer heeft een zogeheten vlakheidsklasse, en verschillende vloeren hebben een verschillende vlakheidsklasse nodig. Een dekvloer kunt u eventueel uit egaliseren met egaline.
Gietvloer badkamer
Een gietvloer in de badkamer is zeer geschikt als badkamervloer en is daarnaast ook nog eens stijlvol en voelt warm aan uw voeten. De vloer is waterdicht en wordt naadloos aangebracht. Het voordeel hiervan is dat de vloer makkelijk in onderhoud is. Er zijn immers geen naden waar vuil of kalk in terecht kan komen. De meeste gietvloeren kunt u perfect combineren met vloerverwarming, dit maakt de vloer extra comfortabel. Dit komt vooral in de winterperiode goed van pas. Daarnaast geeft de vloer een zeer moderne uitstraling. Gietvloeren worden ook veel gebruikt bij het vormgegeven van moderne badkamers. Mede door het naadloze karakter van de vloer zijn er eindeloze stijlvolle combinaties mogelijk.
Welke soort gietvloer voor in de badkamer?
Er zijn meerdere soorten gietvloeren geschikt voor toepassing in de badkamer. Een gietvloer in beton is niet aangeraden in de badkamer omdat het niet waterdicht is. U kunt beter kiezen voor polyurethaan , epoxy of een cementgebonden gietvloer. Een cementgebonden gietvloer van Woodstock Vloeren is vergelijkbaar met een betonvloer qua uiterlijk. Bekijk hier ons volledige artikel van gietvloer badkamer en lees welke vloer het best bij uw badkamer past.
Gietvloer prijzen
De prijs van een gietvloer wordt voor een deel bepaald door de factor arbeid. Een gietvloer is een hele arbeidsintensieve vloer, omdat er meerdere lagen worden aangebracht die allemaal apart moeten drogen. Hierdoor is een gietvloer eigenlijk pas interessant wordt bij een oppervlakte van meer dan 30 vierkante meter. Hoe groter het vloeroppervlak hoe lager de prijs per vierkante meter wordt. Verschillende factoren zijn van invloed op de prijs van een gietvloer. De uiteindelijke gietvloer kosten zijn afhankelijk van o.a. het aantal vierkante meters, de staat van de ondervloer, de locatie, de kleur en het gebruikte materiaal.
Een gietvloer kopen
Een gietvloer kopen is een verstandige keuze maar doet u uiteraard niet over één nacht ijs. Vraag bij Woodstock om onze gietvloer informatie. Wij hebben al duizenden gietvloer projecten met succes afgerond en helpen u graag bij de keuze van het juiste type gietvloer.
Nadelen Gietvloer
Een gietvloer heeft veel voordelen, maar ook een aantal nadelen. Lees oom meer over de nadelen van gietvloeren op: schuimbetonvloer.nl
Veelgestelde vragen gietvloer
Wat kost ongeveer een gietvloer?
De prijs van een gietvloer legt ongeveer rond de 100 euro per m2. Om een goede prijsindicatie te maken is het altijd beter om een deskundige uw vloer te laten beoordelen. Dan kunnen we goed kunnen kijken welke gietvloer voor u het beste is en hoeveel deze gietvloer dan gaat kosten. Bij ons in de showroom geven we u graag advies.
Daarnaast is helemaal afhankelijk wat voor soort gietvloer u heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld een PU-gietvloer, anhydrietvloer of cementgebonden gietvloer nemen. Er zijn heel veel soorten gietvloeren. Ook is de prijs afhankelijk van de ondervloer. Zo moet de vloer soms eerst geëgaliseerd worden of er moet een primer gebruikt worden.
Kun je zelf een gietvloer leggen?
Ja, ervaren doe-het-zelvers kunnen een gietvloer zelf leggen. Maar de keuze om te besparen op het zelf doen van de gietvloer hoeft niet altijd de beste te zijn. Want het resultaat is afhankelijk van de nauwkeurigheid waarmee de gietvloer wordt aangebracht. Natuurlijk kun je de gietvloer ook aan laten brengen door ons dat scheelt u een hoop tijd en problemen.
Welke gietvloer in huis?
Het kan lastig zijn om te kiezen welke vloer het meest geschikt is bij uw woonsituatie. Daarom hebben wij hieronder de belangrijkste eigenschappen van de gietvloeren op een rij gezet. Als u nog steeds aan het twijfelen bent kunt u het best contact met ons opnemen voor een adviesgesprek in de showroom.
Gietvloeren | Functie | Dikte | Vloerverwarming | Badkamer |
---|---|---|---|---|
Woonbeton | Design woonvloer | 5 - 10 mm | Geschikt | Geschikt |
PU-gietvloeren | Design woonvloer | 3 - 4 mm | Geschikt | Geschikt |
Epoxy gietvloer | Design woonvloer | 2 - 3 mm | Ongeschikt | Geschikt |
Cementgebonden gietvloer | Woonvloer | 4 - 6 mm | Geschikt | Afhankelijk |
Anhydriet | Dekvloer | 5 - 6 mm | Geschikt | Geschikt |
Egaline | Egalisatiemiddel | 1 - 6 mm | Geschikt | Afhankelijk |