Cementdekvloer van Woodstock

Heeft u snel een dekvloer nodig van Zandcement of Anhydriet met eventueel vloerverwarming?

Wij van Woodstock kunnen binnen 1 week de vloer met vloerverwarming voor u maken !

Woodstock biedt u de snelst drogende dekvloer aan ook van Anhydriet of Zandcement die binnen 15 dagen droog is en verkort zo u bouwtijd !

Een cementdekvloer, ook wel bekend als zandcementvloer, is een smeervloer die bestaat uit zand, cement en water. Deze dekvloer ligt boven de dragende constructievloer en onder de eindvloer.

Vraag naar de nieuwe snel drogende cementvloer

Gietvloer voor de badkamer?

Een zandcementdekvloer is het beste geschikt voor gebruik in de badkamer als er tegels op moeten. Hier zijn verschillende redenen voor. In de eerste plaats kan zandcement beter tegen vocht dan een anhydriet- of magnesietvloer. En als er één ruimte in het huis te maken heeft met vocht, is het natuurlijk de badkamer. Daarnaast moet een vloer in de badkamer vaak (deels) op afschot worden gelegd, om ervoor te zorgen dat het water in de douche netjes naar het afvoerputje loopt.

Vloeren op afschot

Een tweede belangrijke toepassing van cementdekvloeren zijn vloeren die op afschot moeten worden gelegd. Dit is met een gietvloer niet mogelijk.

Wat is zandcement

Cementdekvloer

Voordelen

  • Kan goed tegen vocht
  • Goed te combineren met vloerverwarming
  • Goede ondergrond voor de eindvloer
  • Prima op afschot te leggen
  • Ideaal voor wegwerken elektra, verwarmingsbuizen en waterleidingen

Video vloerbaar zandcement storten

Cementdekvloer aanbrengen

Het aanbrengen van een cementdekvloer gaat in twee stappen. Eerst brengen we het cement met een pompmachine op de stortlocatie. En vervolgens "smeren" we met de hand de vloer.

Wat is de dikte van een cementdekvloer?

Een zandcementvloer heeft meestal een dikte van ongeveer 5 centimeter. Dikkere vloeren zijn mogelijk, maar dan is de droogtijd wel een stuk langer. Wij adviseren om te kiezen voor een vloer die minimaal 3 centimeter dik is; dunnere vloeren scheuren een stuk sneller.

Wat is de droogtijd van een cementdekvloer?

Een cementdekvloer is na 2 tot 3 dagen beloopbaar. Belangrijk is dat u, totdat de vloer volledig is uitgehard, puntbelasting zo veel mogelijk vermijdt. De volledige droogtijd van een cementdekvloer is ongeveer een week per centimeter dikte. Als u een kortere droogtijd wilt, kunnen wij versnellers aan het cement toevoegen.

Met vloerverwarming

Een cementdekvloer is goed te combineren met vloerverwarming. Voor een maximaal rendement is een anhydrietvloer misschien een betere keuze. Met deze vloer verhoogt u het rendement met 8%. Belangrijk is wel dat het mogelijk is om deze vloer aan te leggen. Daarom is schuimbetonvloer onder de vloerverwarming ook een goed alternatief. Vraag hierover advies bij uw projectbegeleider.

Cementdekvloer afwerkenCementdekvloer afwerken

De afwerking van een cementdekvloer is afhankelijk van de eindvloer die erop komt. Er bestaan diverse afwerkmethodes en het is belangrijk dat u de juiste methode gebruikt voor uw vloer. Zo voorkomt u dat er opleverpunten ontstaan. U kunt zich hierover het beste laten voorlicht door een professional.

Egaliseren

Omdat een cementdekvloer geen gietvloer is, is deze vloer niet heel vlak. Soms is het nodig om de vloer nog af te werken met egaline. Dit is afhankelijk van de soort eindvloer die u wilt.

Coaten

Door uw cementdekvloer te coaten wordt de vloer minder gevoelig voor vocht, vuil en beschadigingen. Ook is het mogelijk om een zandcementvloer te verven met betonverf.

Schuren

Een volledige afwerking met egaline is niet altijd noodzakelijk. Als uw vloer iets te hoog blijkt te zijn, dan is het soms al voldoende om uw vloer te schuren.

Alternatieven voor cementdekvloeren

Is een zandcementvloer te zwaar? Dan kunt u overwegen om in plaats daarvan een magnesietvloer te laten leggen. Deze vloer is een stuk lichter. Voor een maximaal rendement in combinatie met vloerverwarming kunt u een anhydrietvloer overwegen.

Sneldrogende cementdekvloer

De Cementdekvloer, de sneldrogende dekvloer ook wel zand cement genoemd, die onder de daadwerkelijke vloer zit, maakt maken wij dus in Vloeibare ZandCement . In tegenstelling tot gewoon zandcement, wat aardvochtig is, hoef je deze mortel niet uit te smeren en af te vlakken met een rei. Je hoeft het alleen met water aan te maken, uit te gieten en af te werken. Het nivelleert zichzelf, met een klein beetje hulp. Scheelt ons een hoop werk! en is snel droog!

Zorg dat de ondergrond die je gaat gebruiken goed dicht is ook draagkrachtig, droog en natuurlijk vuil en stofvrij is. Maak eventuele openingen dicht, zodat je lekkage voorkomt. De ruimte moet niet wind- maar wel waterdicht zijn.

Nadelen van cementdekvloeren

  • Niet heel vlak, moet misschien worden afgewerkt met egaline
  • Het rendement in combinatie met vloerverwarming is iets lager

Cementdekvloer verwijderen

Bent u niet tevreden over uw zandcementvloer of wilt u liever een andere dekvloer laten plaatsen? Dan kunt u een cementdekvloer laten verwijderen. Voordat de vloer wordt verwijderd is het belangrijk om na te denken over de leidingen die mogelijk in de vloer kunnen liggen. Als dit het geval is gaan we extra voorzichtig te werk.

Wat is de prijs van een cementdekvloer?

Wij kunnen u veel informatie verstrekken over een cementdekvloer laten leggen. Bijvoorbeeld over de juiste werkwijze om de nieuwe dekvloer in uw woonkamer, slaapkamers, badkamer of gehele huis te storten. De gemiddelde prijs van een cementdekvloer is ongeveer €25,- per m2. De prijzen zijn echter altijd afhankelijk van de situatie op locatie. Wilt u meer informatie over de zandcementvloer of ons totaalpakket, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina, en laat daar uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt onze vloeren ook altijd zelf in onze showroom in Obdam komen bekijken.