Parketvloer als eindvloer

Parketvloeren zijn natuurproducten: ze bestaan uit echt hout, en gaan erg lang mee. De houtonderdelen bestaan uit meerdere lagen die haaks op elkaar zijn gelijmd. Deze lagen worden onder druk samengeperst tot één geheel. De vloeronderdelen leggen we zo tegen elkaar aan dat er een bijzonder vloerpatroon ontstaat. De parketvloer is een mooie eindvloer voor onze dekvloeren (anhydriet, magnesiet en zandcement).

 

 

Bekijk ons aanbod op de homepagina

 

Onze parketvloeren

U heeft bij ons de keuze uit verschillende soorten patronen. Een populaire parketvloer is het visgraatpatroon. Hierbij leggen we de houten onderdelen in een klassiek V-patroon, waardoor een vloer met een prachtige uitstraling ontstaat – wat voor kleur het hout ook heeft. Een goede afwerking van de vloer krijgt u er van ons natuurlijk standaard bij. Bij het plaatsen van de parketvloer letten wij op de kleinste details. Zo past de vloer altijd perfect in uw woning, kantoor of bedrijfsruimte. Onze houten vloeren maken we in elke gewenste kleur, breedte en dikte. Altijd perfect op maat, helemaal afgestemd op uw wensen. De prijzen van onze parketvloeren variëren, en zijn te vinden op onze website.

Parket of laminaat?

Wij hebben prachtige eiken parketvloeren in ons assortiment, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor laminaat. Waar hangt deze keuze van af? Het grootste verschil met laminaatvloeren is dat parketvloeren uit echt hout bestaan, terwijl laminaat kunststofvloeren zijn met een 'houtlook'. Het leggen van een laminaatvloer is door het handige kliksysteem ook eenvoudiger dan een houten vloer. Beschadigingen van een houten vloer zijn vaak goed te repareren, terwijl dat bij laminaat niet het geval is. Een houten vloer is in aanschaf vaak wat duurder, en echt een vloer voor de liefhebber van een warme en natuurlijke vloer.

Het onderhoud van een parketvloer

Een parketvloer is zelf goed te onderhouden, maar u moet het wel doen. Zonder het juiste onderhoud is de kans groter dat beschadigingen en slijtage ontstaan. U onderhoudt een parketvloer door deze regelmatig schoon te maken met geschikte zeep. Het schoonmaakmiddel dat u het beste kunt gebruiken voor regelmatige reiniging hangt af of de vloer is afgewerkt met lak, olie of wax. Heeft u hier aanvullende vragen over dan adviseren wij u graag.

Renoveren van een parketvloer

Als een parketvloer teveel beschadigingen heeft of slijtage vertoont kunnen we deze renoveren. Dit doen we door beschadigingen te repareren en de vloer eventueel te schuren. Is de houten balklaag onder uw houten vloer aangetast door houtrot? Denk er dan eens over na om die laag te vervangen door schuimbeton. Met schuimbeton als isolatielaag heeft u nooit meer last van vocht, schimmel en tocht vanuit de kruipruimte.

Ondervloeren

Een parketvloer is natuurlijk een eindvloer. Om een eindvloer goed te kunnen leggen moet er een goede dekvloer onder liggen. Wij hebben drie verschillende ondervloeren, of dekvloeren, in ons assortiment: anhydriet, magnesiet en zandcement. De dekvloer van anhydriet plaatsen wij het vaakst; het is een hele vlakke ondervloer die warmte erg goed geleidt. Magnesiet gebruiken we vooral in oudere gebouwen en etagewoningen. Een magnesietvloer is erg licht, en daardoor geschikt voor vloerconstructies die niet veel gewicht mogen dragen. Zandcement kan het beste tegen vocht, en gebruiken we daarom vooral in badkamers.

Totaalpakket: schuimbeton, vloerverwarming, dekvloer én een parketvloer

Wilt u uw houten vloer combineren met vloerverwarming? Dat kan! Met ons speciale totaalpakket isoleren wij uw vloer eerst met schuimbeton, leggen we vloerverwarming aan, plaatsen een vlakke dekvloer van anhydriet, magnesiet of zandcement, en leggen ten slotte uw parketvloer neer. Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we dit pakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

 

Voordelen van een parketvloer

  • Gaat erg lang mee en is te renoveren
  • Natuurlijke uitstraling
  • Isoleert beter dan andere vloeren
  • Geschikt voor intensief gebruik
  • Geen lijm nodig bij het plaatsen
  • Goed te combineren met vloerverwarming
  • Veel keuze in houtsoort en patronen

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze parketvloeren, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina, en laat daar uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Op zoek naar een persoonlijk advies? Kom een keer langs in onze showroom in Obdam! U vindt er voorbeelden van onze producten en ontdekt er wat er allemaal mogelijk is in úw interieur. Wij zijn te vinden aan de Meiland 17 in Obdam.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.