Betonvloer vlinderen

Bent u aannemer en wilt snel een prijs voor beton en/of storten/vlinderen van de beton?

Zoekt u een goede partij voor het vlinderen van u betonvloer en het betonijzer en/of vloerverwarming? Wij kunnen een mooie prijs maken voor het vlinderen van de beton en leveren ook de betonpomp!

Als een 'normale' betonvloer opdroogt, krijgt deze een hele ruwe structuur. Voor industrieel gebruik is dat natuurlijk prima, maar misschien wilt u wel een betonvloer, in uw winkelpand bijvoorbeeld, met een wat gladdere structuur. Dat kan, maar dan moet de vloer wel behandeld worden. Die behandeling noemen we het 'vlinderen' van beton en gebeurt met een zogenaamde vlindermachine.
In het geval van een gietvloer, hoef je je eigenlijk niet zo’n zorgen te maken. Gietvloeren zijn namelijk zo dik dat er een egaal oppervlak ontstaat uit zichzelf. Wanneer je een coating overeen zet of met vloerverf is dit wel anders. De uitstraling en de kwaliteit van de coating is zeer afhankelijk van de vraag hoe de betonvloer opgeleverd is.

Gevlinderde betonvloer

Voordelen

  • Slijtvast
  • Te combineren met vloerverwarming
  • Weinig onderhoud
  • Krasvast

Het vlinderen van een betonvloer

Door een betonvloer te vlinderen, wordt deze dus mooi glad. Het vlinderen vindt plaats als de betonvloer nog aan het uitharden is en eigenlijk net belopen kan worden. Eerst schuren we de vloer open en strooien deze met een slijtmiddel in. Zo ontstaat later een extra harde vloer. Daarna gaan we de betonvloer dichtvlinderen met een vlindermachine.

Een vlindermachine heeft een ronddraaiende bladen aan de onderkant. Deze zorgen ervoor dat de ruwe structuur van de betonvloer wordt afgewerkt. Ook verdichten we op deze manier de toplaag van het beton. Hiermee zorgen we ervoor dat de toplaag van het beton goed hecht aan de rest van de betonlaag. Als er kleurpigmenten zijn gebruikt om het beton een bepaalde kleur te geven, zorgt het vlinderen ervoor dat deze pigmenten goed in het beton komen te zitten.

Betonvloer vlak maken met een vlindermachine is altijd aan te raden wanneer u een beton afwerklaag (slijtlaag) wil aanbrengen. Het vlak afvlinderen maakt de betonvloer namelijk recht en glad. De Betonvloer komt er dan heel fraai uit te zien.

Afwerking betonvloer

Met een speciale machine wordt de betonvloer afgevlinderd. Het neemt uiteindelijk een mooi glad oppervlak aan. Indien u hier geen ervaring mee heeft, is het zeer verstandig om dit uit te laten voeren door een bedrijf met de juiste ervaring en vakkennis. Onze specialisten kunnen dit voor u uitvoeren op een uiterst effectieve wijze. U bent dan zonder zorgen verzekerd van het door uw gewenste eindresultaat.

Betonvloer impregneren

Beton is hard, maar slijt toch. Gelukkig is er een manier om een (gevlinderde) betonvloer extra te beschermen. Hoe? Door de vloer na het vlinderen te polijsten en vervolgens te impregneren. Een gevlinderde betonvloer krijgt zo een extra beschermende laag die in het beton trekt. Zo slijt de betonvloer minder snel en is schoonmaken ook een stuk eenvoudiger.

Kijk ook: wat is een vlinder machine?

Betonvloer renoveren

Is uw oude betonvloer versleten? De uitstraling van een vervaagde of versleten betonvloer is een stuk minder mooi. Dan kunt u natuurlijk de vloer eruit slopen en een nieuwe vloer laten storten. Maar een betonvloer opknappen kan ook. Zeker als u geen budget heeft voor een nieuwe vloer is dit een perfecte oplossing. Door de vloer te bewerken met speciale polijstmachines ziet uw vloer er weer als nieuw uit.

Egaline

Heeft uw betonvloer hoogteverschillen? Als een betonvloer niet vlak of beschadigd is wordt er in veel gevallen egaline aangebracht. Hierdoor heeft u geen last meer van hoogteverschillen. Door egalisatie van de bestaande ondervloer worden alle bestaande problemen verholpen en bent u zeker van een goede en vlakke basis voor uw eindvloer.

Woodstock zorgt voor een perfect geëgaliseerde ondervloer, waardoor uw uiteindelijke afwerkvloer beter tot zijn recht zal komen.

 

Contact

Meer informatie over betonvloeren? Of over vlinderen of renoveren?

 

 

Categorieën: Betonvloer