Hoewel de gevlinderde betonvloer vroeger voornamelijk in industriële hallen werd gebruikt, is hij nu steeds vaker terug te zien nette en moderne huisvloer. Niet gek, want hij ziet er fantastisch uit en is goed te combineren met vloerverwarming! In dit artikel leert u alles over de gevlinderde betonvloer. We vertellen wat het is, hoe het is gemaakt en waar het gebruikt kan worden. Onze missie is om u zo goed mogelijk te informeren en adviseren door jarenlange ervaring.

Wat is een gevlinderde betonvloer?

Een gevlinderde betonvloer is simpelweg een betonvloer die behandeld wordt met een vlindermachine voor een gladdere structuur. Als een 'normale' betonvloer opdroogt, krijgt deze een hele ruwe structuur. Voor industrieel gebruik is dat natuurlijk geen probleem. Maar misschien wilt u wel een nette betonvloer met een gladde structuur? Dat kan, maar dan moet de vloer wel behandeld worden. Die behandeling noemen we 'vlinderen'. Dit gebeurt met een zogenaamde vlindermachine.

Gevlinderde betonvloer kosten

Product Prijs per m²
Gevlinderde betonvloer €87,-
Betonijzer plaatsen €23,-
Impregneren €19,-
Kleur €3,-
Polijsten €28,-

* Prijzen zijn slechts indicatief, en zijn geen definitieve aanbieding voor werkzaamheden. Voor een definitieve prijsopgave kunt u een offerte aanvragen.

Om een prijs te berekenen van een gevlinderde betonvloer moet altijd het betonijzer plaatsen en het impregneren er worden bijgeteld. Een gevlinderde betonvloer kost dus gemiddeld €129,- per vierkante meter. In combinatie met vloerverwarming of een volledige vloerrenovatie kunt u kosten besparen. Ook bij een groter oppervlak zal de prijs van een gevlinderde betonvloer dalen en vice versa. Het is belangrijk om het werk correct te meten en te berekenen. Bij ons kunt u de vloer laten beoordelen door een bouwkundig ingenieur. Zo krijgt u een goed beeld van de kosten die gepaard gaan met een gevlinderde betonvloer/vloerrenovatie.

Ook een gevlinderde betonvloer? Bij Woodstock krijgt u meestal binnen 2 werkdagen een offerte op maat. Wij mailen u geen voorgeprogrammeerde offertes, want geen klus is hetzelfde. Onze missie is om klanten eerlijk te adviseren zonder achteraf extra facturen te sturen Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Het vlinderen van een betonvloer

Door een betonvloer te vlinderen, wordt deze dus mooi glad. Het vlinderen vindt plaats als de betonvloer nog aan het uitharden is. Wanneer je er net op kan lopen is het meestal tijd om te vlinderen. Eerst wordt de vloer opgeschuurd en strooien we deze met een slijtmiddel in. Zo ontstaat later een extra harde vloer. Daarna gaan we de betonvloer dicht vlinderen met een vlindermachine.

Betonvloer vlinderen in bedrijfshal

De vlindermachine

Een vlindermachine heeft ronddraaiende bladen aan de onderkant. Deze zorgen ervoor dat de ruwe structuur van de betonvloer wordt afgewerkt. Ook verdichten we op deze manier de toplaag van het beton. Hiermee zorgen we ervoor dat de toplaag goed hecht aan de rest van de betonlaag. Daarnaast helpt het vlinderen om de betonvloer een kleur te geven. Het vlinderen zorgt ervoor dat de kleurpigmenten goed in het beton komen te zitten. 

vlindermachine close-up

Betonvloer impregneren

Beton is hard, maar slijt toch. Gelukkig is er een manier om een (gevlinderde) betonvloer extra te beschermen. Hoe? Door de vloer na het vlinderen te polijsten en vervolgens te impregneren. Een gevlinderde betonvloer krijgt zo een extra beschermende laag. Zo slijt de betonvloer minder snel en is schoonmaken ook een stuk eenvoudiger.

Gepolijste betonvloer

Gepolijste betonnen vloeren geven een resultaat met meer glans. Door middel van speciale schuurmachines wordt de betonvloer langzaam opgeschuurd. Eerst wordt er begonnen met een grove korrel geschuurd, welke vervolgens steeds verder word afgebouwd naar een fijnere korrel. Dit leidt tot een sterkere betonvloer met meer glans. Gepolijste betonvloeren kunnen in vrijwel elke woon- of werkomgeving worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan een woning, kantoorpand of winkelruimte. Gepolijste betonvloeren zijn bijvoorbeeld vaak terug te zien in de horeca of showrooms.

Gevlinderde betonvloer kleuren

Een kleur geven aan een betonvloer is mogelijk hoewel veel mensen kiezen voor de natuurlijke uitstraling. Het kleuren van een betonvloer kan volledig naar wens, van verschillende grijstinten tot specifieke kleuren naar keus. Kleurpigmenten worden tijdens het vlinderen gestrooid in de betonvloer. Hierdoor

Gevlinderde betonvloer buiten gebruiken

Een gevlinderde betonvloer kan ook buiten worden gebruikt. Veel mensen gebruiken het als terras, oprit of ondergrond voor een buitenplek. We zien hem buiten steeds vaker terug, niet gek, want het geeft een strakke en moderne uitstraling. Daarnaast zijn de gevlinderde betonvloeren van Woodstock ook nog uitermate bestemd tegen de strengste weersomstandigheden en hebben bijna geen onderhoud nodig.

De voordelen van de gevlinderde betonvloer

  • Diverse kleuren
  • Afgewerkt met een vochtwerende laag
  • Geschikt voor vochtige ruimtes
  • Kleurvast en UV-stabiel
  • Makkelijk te onderhouden
  • Vriendelijk voor mensen met een stofallergie
  • Slijtvast en vloeistofdicht
  • Brandveilig en geluidsisolerend

Betonvloer renoveren

Is uw oude betonvloer versleten? De uitstraling van een vervaagde of versleten betonvloer is een stuk minder mooi. Dan kunt u natuurlijk de vloer eruit slopen en een nieuwe vloer laten storten. Maar een betonvloer opknappen kan ook. Zeker als u geen budget heeft voor een nieuwe vloer is dit een perfecte oplossing. Door de vloer te bewerken met speciale polijstmachines ziet uw vloer er weer als nieuw uit.

Egaline

Heeft u last van hoogteverschillen? In de meeste gevallen wordt dan egaline aangebracht. Hierdoor heeft u geen last meer van hoogteverschillen. Door egalisatie van de bestaande ondervloer worden hoogteverschillen verholpen. Daardoor bent u zeker van een goede en vlakke basis voor uw eindvloer.

Woodstock zorgt voor een perfect geëgaliseerde ondervloer. Waardoor uw uiteindelijke afwerkvloer beter tot zijn recht zal komen.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.