Waarom een beton ciré vloer?

Past uw oude vloer niet meer bij de nieuwe interieur en wilt u graag een industrieel, stoer, sterk en moderne vloer met een bijzondere uitstraling? Dan is de beton ciré vloer de ideale vloer! Vloeren zijn tegenwoordig trendy en stijlvol, en terecht. Het word normaal gesproken heel vaak toegepast in een badkamer, maar in de woonkamer is die ook zeer geschikt. Deze betonlook gietvloeren zijn in nagenoeg elke kleur leverbaar en toepasbaar op vrijwel elk type ondergrond (ook bestaande tegels).

Gietvloeren kunnen worden aangepast aan uw persoonlijke (woon)wensen, geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. U bepaalt zelf de opbouw van de gietvloer. Super ruw zijn of een beetje stiller zijn, alles is mogelijk. Het resultaat is een fantastische gietvloer. Perfect voor gebruik op kantoor en thuis!

u profiteert van meerdere voordelen met dank aan de naadloze vloerafwerkingen van beton cire. Vloeren zijn bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken. De vloer is vloeistofdicht zonder naden. Dit biedt voordelen uit hygiënisch oogpunt. De betonlook gietvloer is bovendien onderhoudsvriendelijk, voelt comfortabel en warm aan en is geschikt voor combinatie met verwarming.

Microcement vloer

 

Wat is het?

Beton ciré is een soort van gietvloer. Een andere naam er voor is beton stuc. Het is een betonlook vloer dat als een soort van egaline over de oude vloer heen word gesmeerd. Beton ciré kan ook een microcement vloer zijn dat je over de vloer aanbrengt. Beton stuc komt voor in diverse kleuren voor. Daarnaast  heeft u ook nog optie in hoe u het gepolijst wilt.

 

Waar kan je het toepassen?

De gietvloer kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Het is een slipvrije vloer dat zeer makkelijk is te onderhouden. Vervolgens hoeft het niet perse als vloer te worden gebruikt. Het kan ook als een wand of zelfs een keukenblad worden gebruikt. Beton ciré kan namelijk op heel veel plekken worden toegepast. Hierdoor is er bijna altijd wel iets tussen voor u. Het kan zelfs in de badkamer worden aangebracht als wand. Het is sterk afgeraden om een ongecoate beton stuc vloer toe te passen in de douche oppervlak van de badkamer.

 

Hoe herken je het?

De naadloze betonlook vloerafwerking kenmerkt zich door een hybride effect. Dit is een populaire optie om uw huis of bedrijf een stijlvolle industriële look te geven. Betonlook vloeren kunnen naar uw smaak worden gemonteerd en hoeven niet altijd grijs te zijn!

Betonlook gietvloeren zijn voor wie de voorkeur geeft aan een unieke vloer. Een gietvloer zonder de uitstraling van beton is reproduceerbaar: omdat het puur handwerk is, zijn zichtbare kleurverschillen en pigmenten zichtbaar. De hand van de meester bepaalt het uiteindelijke unieke resultaat!

Een betonlook vloer hoeft geen grijze vloer te zijn. Misschien passen blauwtinten of zand bij de stijl die u in gedachten heeft. Raak geïnspireerd!

Hoe onderhoud je het?

Beton ciré vloer schoonmaken

Dankzij de naadloze vloerafwerking heeft de vloer hierdoor weinig onderhoud nodig. Maar u moet wel met verschillende dingen rekening houden. Zoals welke reinigingsmiddelen heeft u nodig om de vloer schoon te maken? En Welke producten moet ik zeker niet gebruiken?  Gebruik absoluut geen groene zeep, maar warm water.

Ook voor het schoonmaken raden wij aan om warm water te gebruiken. Zorgt dat de vloer niet te vochtig word. Maak uw vloer ook niet schoon met een schuurspons. Gebruik voor verwijderen van vlekken warm water met microvezel doek. Gebruik ook geen ontvettende producten, hierdoor kan u vloer langer mee gaan.

Waar moet ik voor uitkijken?

Voorkom dat de vloer in contact komt met: agressieve schoonmaakmiddelen (Chloor, ammoniak, bleek, etc.), zuren (azijn, citroensap, sinaasappelsap, zoutzuur, etc.), antikalk-middelen, wijn en priklimonades (bijv. cola, fanta, sprite, etc.). Als het toch op de vloer komt moet je direct met veel water uitvoerig mogelijk schoonmaken. Hierdoor kunt u de schade beperken.

Wanneer er olie- en of andere vethoudende producten op de grond valt ruimt dat ook zo snel mogelijk op. Dit kan vlekken op de vloer veroorzaken. Het is sowieso al geen goed idee om producten op de vloeroppervlak te laten liggen. Zelfs water. De water kan kalkvorming veroorzaken. Als u beton ciré heeft in de douche oppervlak maakt het droog met een handdoek nadat u klaar ben met douche.

Krassen

Vergeleken met een gevlinderde woonbeton vloer is een beton ciré vloer minder kras- en slijtgevoelig. Dit is echter afhankelijk van welk microcement er wordt toegepast. Woodstock-vloeren brengt ook microcement aan die bijna geheel krasvast is. Daarom moet je ook uitkijken met het verschuiven van stoelen, kasten en andere interieur. Dit kan de coating laag van de vloer beschadigen. Gebruik hiervoor vilt van Scratch No More. Kijk ook uit met objecten zoals messen of wanneer er een bord of kopje stuk op de grond valt. Daarom raden we het echt af om met een schuurspons schoon te maken. Omdat ook de coating laag van de vloer kan beschadigen.

Om verdere vorming van krassen te voorkomen zorg er voor dat u deurmatten bij de ingangen heeft. Daar kunnen mensen hun schoenen afvegen. Hierdoor word er geen vuil (bijv. zand en grind) naar binnen gebracht. U kunt ook vilt onder u meubels plaatsen. Dit kan de schade beperken wanneer u de meubels gaat verplaats.

 

Coaten

Beton ciré is van nature niet vloeistofdicht en in contact met vethoudende producten kan vlekvorming plaatsvinden. Wanneer het in contact komt met vethoudende producten vormt er vlekken. Hoe komt dat? De epoxy primer en de laklagen dat eroverheen gaan maken de product vloeistofdicht. Daarom word de stucwerk vaak gecoat. Daarom is het ook belangrijk dat het ook goed gebeurd.

Betonlook verf

Hoe lang gaat het mee?

Een beton cire vloer is een sterke en duurzame vloer. Maar hoe lang gaat het mee? Dit hangt van verschillende factoren af. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Dit kan uw vloer beschadigen waardoor het minder lang mee zou gaan. Het is ook belangrijk dat de coatinglaag niet word beschadigd. Zolang u goed oplet hoeft u het bijna niet te onderhouden. Hierdoor kunt er jarenlang van genieten!

 

Voordelen van beton ciré

  • Verwijdert hoogteverschillen in vloeren
  • Het kan zowel strak als in een vorm aan te brengen
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Ideaal voor gebruik in combinatie met vloerverwarming
  • Geeft een stoere betonlook

 

Nadelen van beton ciré

  • De patronen in Beton Ciré zijn nooit hetzelfde
  • Doordat het ambachtig wordt aangebracht kan er een afwijking in zitten qua aanzicht
  • Scheurvorming kan nooit 100% worden voorkomen

Divers keuze aan kleuren

Onze vloerafwerkingen bestaan ​​uit delfstoffen. De dikte van de vloer ligt tussen de 2 en 8 mm en is met twee lagen lak geverfd. Vloeren kunnen verschillende kleuren hebben. Ook hebben we de vloer afgewerkt met een vlindermachine. Dit geeft het effect van een aangedreven zwevende betonvloer!

Combineren met vloer vloerverwarming? Dat kan!

Vloerverwarming is tegenwoordig vrij gewoon in nieuwbouwwoningen. Je komt het bijna overal tegen. Daarom krijgen we steeds vaker de vraag: "Zijn gietvloeren compatibel met vloerverwarming?". Ja natuurlijk! Sterker nog, omdat beton cire vloeren snel omgevingswarmte absorberen, voelen je vloeren niet alleen zacht aan, maar ook ongelooflijk warm.

Oude vloertegels afwerken met beton cire

Een groot voordeel van onze gietvloer is dat deze toegepast kan worden op oude tegelvloeren. De oude tegelvloer hoeft niet gesloopt te worden, scheelt een hoop werk en stof! Voorwaarde is wel dat de tegels goed vastgezet moeten worden. Als er losse tegels tussen zitten, verwijder deze dan en vul de gaten met mortel.

Dus ben je je oude tegel of leisteen zat? Kies uit stoere wanden en vloeren voor een moderne stoere betonlook vloerafwerking.

Vlinderen