1. Bestaande houtenbalken vloer verwijderen

Houten vloer inclusief de vloerbalken dienen verwijderd worden, en kieren en gaten moeten worden dichtgemaakt met pur.

De bodem, al dan niet zand of grond, moet gelijkmatig verdeelt worden over het oppervlakte, zodat de schuimbetonvloer overal een gelijke hoogte krijgt. De kruipruimte dient vrij te zijn van puin, rotzooi en scherpe materialen. Eventueel kan de bodem door een laag zand aan te brengen beter verdicht worden. U kunt deze zandplaat aantillen met een simpele sleeptriller.

2. Bouwfolie aanbrengen

Met bouwfolie moet een vloeistofdichte bak gecreëerd. Dit kan met bouwfolie vanaf een dikte van 0,15mm. De bouwfolie moet losjes aangebracht worden, zodat bij het schuimbeton storten niet gaat scheuren of naar beneden gaat vallen.

Alle naden, en kieren moeten worden afgeplakt. Het volledige oppervlakte van het schuimbeton dient te worden afgedekt met folie. Dit omdat vocht onttrekking hiermee word voorkomen.

Piketpaaltjes, ook wel hoogtepaaltjes genoemd, moeten in een afstand van 2,5 bij 2,5 worden aangebracht. De piketpaaltjes worden in de grond aangebracht waarbij de bovenkant van de piketpaal gelijk uitkomt met de bovenkant van de schuimbetonvloer.

Om de kwaliteit van de schuimbetonvloer te kunnen waarborgen is het beter als wij het plaatsen van het bouwfolie voor u verzorgen. Indien er koudebrug aanwezig is plaatsen we randfoam voor extra isolatie.

3. Inmeten schuimbeton

Om misverstanden te voorkomen meten wij de ruimte altijd op, voordat wij de schuimbetonvloer gaan storten. Wij sturen een werkvoorbereider langs om u goed te adviseren en alle overige punten met u te bespreken.

Belangrijk is dat wij voldoende ruimte hebben voor de minimale dikte van de totale vloer.
De bovenkant van de schuimbetonvloer bepalen we door de dikte van de dekvloer, meestal 6 cm, van de peilmaat af te trekken.

4. Schuimbeton storten

Schuimbeton van Woodstock word aangebracht met een schuimbetonpomp van Woodstock. Binnen enkele uren word uw kruipruimte gevuld. Wij spreken een datum met u af, waarop wij de werkzaamheden gaan uitvoeren.

Als het schuimbeton een laagdikte heeft van meer dan 50cm, dan adviseren wij om het schuimbeton in meerdere fases te storten om inzakkingen te voorkomen.

5. Na het storten

Na het storten van de schuimbetonvloer kunt u de vloer de eerste 48 uur beter niet belopen of belasten. De benodigde droogtijd is afhankelijk van de luchtvochtigheid en de buitentemperatuur.
Na het storten van de schuimbetonvloer ontstaan er altijd kripscheuren. Deze scheuren zijn slechts esthetische, maar zijn verder geen probleem voor het schuimbeton.

Het bouwfolie tot aan de bovenkant van het schuimbeton kan weggesneden worden.
Een lekkage in het bouwfolie kan worden gerepareerd met een laagje zandcement.