De Betonvloer van Woodstock heeft naast een industrieel uiterlijk en functie ook nog een stoere, robuuste en mooie uitstraling de beton is erg slijtvast.

Wilt u product informatie over de betonvloer?
Hoewel het lijkt alsof de vloer gemaakt is van gepolijst beton, bestaat de betonvloer voor een derde uit beton mortel twee derde uit zand en 3 derde uit grint. Hierdoor geniet u van de mooie grijze uitstraling van de beton, maar geniet vooral van het comfort en de warmte van een betonvloer met vloerverwarming. Stoer en robuust zijn niet de enige kenmerken van de betonvloer, want afhankelijk van de keuzes die u maakt qua kleur en afwerking kan de Betonvloer ook een hele elegante look krijgen. Hierdoor past de vloer bij meerdere stijlen in het interieur en bij de sfeer die u wenst in uw bedrijfspand.

 

Betonvloer

Beton storten

Beton storten doe je niet zo maar uit je losse pols. Het vereist wel enige aandacht. Beton is een materiaal met veel voordelen. Ten eerste is het extreem sterk. Daarnaast voorkomt het geluidsoverlast, kan het waterdicht gestort worden en er kan vloerverwarming in.

Voorbereiding

Voordat de vloer kan worden gestort kan worden moet eerst de ondervloer stabiel zijn. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld vulzand of isolatieplaten voor gebruiken. Daarna moet u een laag plasticfolie over de ondergrond wordt aangebracht. Dit folie zorgt ervoor dat er geen vocht uit de betonspecie in de grond of wanden loopt. Belangrijk is dat de folie voldoende ruim wordt gelegd.

Betonvloer storten

Betonvloer met vloerverwarming

Vloerverwarming als energiezuinige en onzichtbare verwarmingsmethode. Een betonvloer als naadloze en strakke vloerbekleding. Geen wonder dat zowel vloerverwarming als betonvloeren steeds populairder worden. Maar kunnen ze ook samen gebruikt worden? Het antwoord is een duidelijke ‘ja’, mits je rekening houdt met enkele aandachtspunten. Beton is gevoelig en zet makkelijk uit. Dat verhoogt het risico op scheurvorming. Wanneer je kiest voor een betonvloer in combinatie met vloerverwarming moet je dan ook rekening houden met enkele factoren. Zo zullen er uitzetvoegen voorzien moeten worden en zal er voldoende vloeropbouw moeten zijn. Verder is ook de opstart van de de vloerverwarming belangrijk. We geven een goed overzicht. Onze beton op texel komt bij RAB van daan.

Betonvloer isoleren

Heeft u een woning/pand met een betonvloer? Dan kan deze vloer weleens erg koud aanvoelen! Het loont de moeite om na te denken over isolatie mogelijkheden. U krijgt daarmee niet alleen meer wooncomfort, maar voorkomt ook dat er onnodig warmte naar de kruipruimte verloren gaat. Wat de beste vloerisolatie is verschilt per situatie. Heeft u een goed bereikbare kruipruimte met voldoende hoogte? Dan is schuimbeton misschien een optie voor u.

Betonpomp huren

Wilt u zelf beton gaan storten? Dan kunt u bij Woodstock een betonpomp huren met pompmachinist. Hun machinist heeft altijd de juiste kennis van zaken en kan u eventueel ter plekke nog van advies voorzien. Meestal adviseren wij u om gebruik te maken van een kleine flexibele betonpomp. Met onze betonpompen kunt u tot 300 meter ver pompen, of tot en met 8 verdiepingen hoog. Voor grote projecten kunnen wij een een grote pomp op een vrachtwagen aanbieden.

Betonvloer eigenschappen

Voordelen

 • Een eigen vloerspecialist tot uw beschikking die een goed betonvloeren advies kan geven
 • Door een Jarenlange ervaring met is de betonvloerzeer slijtvaste en beschermd tegen vuil, vetten en etensresten
 • Binnen 48 uur een passen offerte op maat
 • Een modern ingerichte showroom in Obdam waar uw ook op zaterdag terecht kunt
 • Geschikt voor afwerking met alle soorten eindvloeren
 • Complete begeleiding: van a tot z eventueel door een contact persoon

Dikte betonvloer

Een betonvloer is een nogal dikke vloer die 80 tot 120mm nodig heeft om voldoende kwalitiet te kunnen garanderen.

Droogtijd betonvloer

Een betonvloer is meestal na 1 á 2 dagen beloopbaar. De vloer heeft een week nodig per centimeter dikte om volledig uit te harden.

Nadelen betonvloer

 • Gevoelig voor scheuren
 • Gevoelig voor vlekken
 • Niet goed uit te voeren bij koud weer

Betonvloer afwerken

Een betonvloer moet worden afgewerkt voor een nette eindvloer zonder opleverpunten op de lange termijn.

Bij het bouwen van een badkamer, aanbouw, garage of keuken zal er ook een nieuwe vloer gestort moeten worden en afgewerkt worden met zandcement.

Maar welke soort vloer heeft u nodig en wat geeft de beste isolatiewaarde als u kiest voor vloerwerwarming? Wij als erkend vloerenbedrijf krijgen veel vragen omtrent het aanleggen of storten van verschillende soorten vloeren zoals een zandcementdekvloer of het storten van betonvloeren: Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Hoe dik is een zandcementdekvloer?
 • Hoe lang moet een zandcement dekvloer drogen?
 • Wat kost een zandcement vloer leggen per m2?
 • Hoe dik wordt een betonvloer gestort?
 • Wat kost een betonnen vloer storten?

Betonvloer egaliseren

Egaline
Wilt u een betonvloer afwerken met een andere eindvloer? Dan is het soms nodig om een vloer eerst af te werken met egaline. De betonvloer moet eerst vrijgemaakt worden, en moet daarna met een primer worden voorbewerkt. Ook is het belangrijk dat u de juiste soort egaline kiest, zodat u negatiefe chemische reacties voorkomt.

Betonvloer verven

Het is mogelijk om een betonvloer een kleurtje te geven door kleurstof aan de betonmortel toe te voegen. Besef wel dat u geen volledige controle heeft over het eindresultaat. Beton is een natuurproduct, en elke vloer heeft een andere uitstraling.

Betonvloer vlinderen

Betonvloer vlinderen
Als u niet met beton werkt weet u waarschijnlijk niet wat vlinderen is. Vlinderen is een techniek voor het afwerken van beton. Met grote machines met metalen bladen vlakken wij een betonvloer netjes uit. We kunnen pas beginnen met vlinderen zodra de vloer beloopbaar is, maar nog niet volledig is uitgehard.

Betonvloer impregneren

U wilt natuurlijk dat uw vloer lang mee gaat. Dan is het belangrijk dat uw betonvloer geïmpregneerd wordt. Hierdoor beschermen wij uw betonvloer tegen vocht en vuil. Door het impregneer middel wordt uw vloer minder poreus. Vaak is impregneren goedkoper dan het coaten van een vloer.

 

Prijs betonvloeren

Prijs beton

De kostprijs van een betonvloeren kan variëren tussen 70 euro en 160 euro per vierkante meter. De dikte en het oppervlakte zijn de belangrijkste prijsbepalers. Ook de bereikbaarheid van de stortplaats, de voorrijkosten en de afwerking spelen met het totale kostenplaatje.

Prijs betonvloeren vlinderen

De prijzen voor een gevlinderede betonvloeren verschillen enigzins van een ongevlinderde vloer. Meestal betaald u voor een gevlinderde betonvloer 50 tot 130 euro per meter. Uiteraat is het volume van de vloer en de benodigde voorbereiding de belangrijkste kostenbepalers.

Wilt u weten waar de beton vandaan komt? waar wordt beton gemaakt

Daar komt beton vandaan.

Subsidie isolatie

Sinds augustus 2020 is het mogelijk om subside aan te vragen voor vloerisolatie. De regeling heet Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en u komt er voor in aanmerking na het uitvoeren van minimaal twee isolatiemaatregelen. De subsidie is bedoeld om meer mensen te laten investeren in isolerende maatregelen en zo bij te dragen aan een beter milieu.

shares