Industriële betonvloer

De slijtvaste beton vloer van Woodstock vloeren heeft naast het industrieel uiterlijk ook  een stoere, robuuste en mooie uitstraling. Hoewel het lijkt alsof de vloer gemaakt is van gepolijst beton, bestaat de betonvloer voor een derde uit beton mortel twee derde uit zand en 3 derde uit grint. Hierdoor geniet u van de mooie grijze uitstraling van het beton, maar geniet vooral van het comfort en de warmte van een betonvloer met vloerverwarming. Het grootte voordeel van een beton vloer is dat u in één werkgang klaar bent. Wij verzorgen ook direct het betonijzer voor de beton vloer.

Stoer en robuust zijn niet de enige kenmerken van de beton vloer, want afhankelijk van de keuzes die u maakt qua kleur en afwerking kan de Beton vloer ook een hele elegante look krijgen. Hierdoor past de vloer bij meerdere stijlen in het interieur en bij de sfeer die u wenst in uw bedrijfspand. Een betonvloer is wel een natuurproduct, waardoor elke betonvloer uniek is. Het is verstandig om een afspraak te maken om onze showroom te bezoeken, zodat u een goed beeld heeft van wat u kunt verwachten.

Gevlinderde betonvloer in modern huis

Beton storten

Beton storten doe je niet zomaar uit je losse pols. Het vereist wel enige aandacht. Beton is een materiaal met veel voordelen. Ten eerste is het extreem sterk. Daarnaast voorkomt het geluidsoverlast, kan het waterdicht gestort worden en er kan vloerverwarming in.

Voorbereiding

Voordat de vloer kan worden gestort kan worden moet eerst de geisoleerde ondervloer stabiel zijn. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld vulzand of isolatieplaten voor gebruiken. Daarna moet u een laag plasticfolie over de ondergrond wordt aangebracht. Dit folie zorgt ervoor dat er geen vocht uit de betonspecie in de grond of wanden loopt. Belangrijk is dat de folie voldoende ruim wordt gelegd. Gebruik zo nodig ook randfoam op koudebrug te voorkomen.

Betonvloer storten

Betonvloer met vloerverwarming

Vloerverwarming als energiezuinige en onzichtbare verwarmingsmethode. Een betonvloer als naadloze en strakke vloerbekleding. Geen wonder dat zowel vloerverwarming als betonvloeren steeds populairder worden. Maar kunnen ze ook samen gebruikt worden? Het antwoord is een duidelijke ‘ja’, mits je rekening houdt met enkele aandachtspunten. Beton is gevoelig en zet makkelijk uit. Dat verhoogt het risico op scheurvorming. Wanneer je kiest voor een betonvloer in combinatie met vloerverwarming moet je rekening houden met enkele factoren. Zo zullen er uitzetvoegen voorzien moeten worden en zal er voldoende vloeropbouw moeten zijn. Verder is ook de opstart van de vloerverwarming belangrijk. Een betonvloer kan ook worden gecombineerd met schuimbeton isolatie. Onze beton op Texel komt bij RAB vandaan.

Betonvloer isoleren

Heeft u een woning/pand met een beton vloer? Dan kan deze vloer weleens erg koud aanvoelen! Het loont de moeite om na te denken over de mogelijkheden van schuimbeton. U krijgt daarmee niet alleen meer wooncomfort, maar voorkomt ook dat er onnodig warmte naar de kruipruimte verloren gaat. Wat de beste vloerisolatie is verschild per situatie. Dit kan een onderdeel zijn van een totaaloplossing voor uw woningisolatie.

Betonpomp huren

Wilt u zelf beton gaan storten? Dan kunt u bij Woodstock een betonpomp huren met pompmachinist. Hun machinist heeft altijd de juiste kennis van zaken en kan u eventueel ter plekke nog van advies voorzien. Meestal adviseren wij u om gebruik te maken van een kleine flexibele betonpomp. Met onze betonpompen kunt u tot 300 meter ver pompen, of tot en met 8 verdiepingen hoog. Voor grote projecten kunnen wij een grote pomp op een vrachtwagen aanbieden.

Betonvloer eigenschappen

Voordelen

 • Een eigen vloerspecialist tot uw beschikking die een goed betonvloeren advies kan geven
 • Door een Jarenlange ervaring met is de beton vloer zeer slijtvaste en beschermd tegen vuil, vetten en etensresten
 • Binnen 48 uur een passen offerte op maat
 • Een modern ingerichte showroom in Obdam waar uw ook op zaterdag terecht kunt
 • Geschikt voor afwerking met alle soorten eindvloeren
 • Complete begeleiding: van a tot z eventueel door een contact persoon

Dikte betonvloer

Een betonvloer is een nogal dikke vloer die 80 tot 120mm nodig heeft om voldoende kwaliteit te kunnen garanderen.

Droogtijd betonvloer

Een betonvloer is meestal na 1 á 2 dagen beloopbaar. De vloer heeft een week nodig per centimeter dikte om volledig uit te harden.

Nadelen betonvloer

 • Gevoelig voor scheuren
 • Gevoelig voor vlekken
 • Niet goed uit te voeren bij koud weer

 

Betonvloer egaliseren

Egaline

Wilt u een betonvloer afwerken met een eindvloer? Dan is het soms nodig om een vloer eerst af te werken met egaline. De betonvloer moet eerst vrijgemaakt worden, en moet daarna met een primer worden voorbewerkt. Ook is het belangrijk dat u de juiste soort egaline kiest, zodat u negatieve chemische reacties voorkomt.

Betonvloer vlinderen

Betonvloer vlinderen

Als u niet met beton werkt weet u waarschijnlijk niet wat vlinderen is. Vlinderen is een techniek voor het afwerken van beton. Met grote machines met metalen bladen vlakken wij een beton vloer netjes uit. We kunnen pas beginnen met vlinderen zodra de vloer beloopbaar is, maar nog niet volledig is uitgehard.

Beton-vloer verven

Het is mogelijk om een betonvloer een kleurtje te geven door kleurstof aan de betonmortel toe te voegen. Besef wel dat u geen volledige controle heeft over het eindresultaat. Beton is een natuurproduct, en elke vloer heeft een andere uitstraling.

Betonvloer impregneren

U wilt natuurlijk dat uw vloer lang mee gaat. Dan is het belangrijk dat uw vloer geïmpregneerd wordt. Hierdoor beschermen wij uw betonvloer tegen vocht en vuil. Door het impregneer middel wordt uw vloer minder poreus. Vaak is impregneren goedkoper dan het coaten van de vloer. Kijk ook eens op Vloer van schuimbeton

Prijs betonvloeren

Prijs beton

De kostprijs van een betonvloeren kan variëren tussen 70 euro en 160 euro per vierkante meter. De dikte en het oppervlakte zijn de belangrijkste prijsbepalers. Ook de bereikbaarheid van de stortplaats, de voorrijkosten, de kleur van de betonvloer en de afwerking spelen met het totale kostenplaatje.

Prijs betonvloeren vlinderen

De prijzen voor een gevlinderde betonvloeren verschillen enigszins van een ongevlinderde vloer. Meestal betaalt u voor een gevlinderde betonvloer 50 tot 130 euro per meter. Uiteraard is het volume van de vloer en de benodigde voorbereiding de belangrijkste kostenbepalers.

Subsidie isolatie

Sinds augustus 2020 is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor vloerisolatie. De regeling heet 'Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)'. U komt er voor in aanmerking als u minimaal 20 m2 van de bestaande bodem isoleren en als het nieuw aangebrachte isolatiemateriaal een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) heeft van 3,5 [m2 K/w]. De subsidie is bedoeld om meer mensen te laten investeren in isolerende maatregelen en zo bij te dragen aan een beter milieu.

Veelgestelde vragen betonvloer

Hoe egaliseer ik een betonvloer?

Op de volgende manier kunt u een betonvloer egaliseren:
 1. Maak de grond vet- en stofvrij
 2. Breng eerst een primer aan voor betere hechting
 3. Meng de egaline grondig
 4. Giet de egaline uit de mengkuip, en smeer de egaline uit over de vloer
.

Hoe isoleer ik een betonvloer?

Wat de beste vloerisolatie is verschild per situatie. Als u een goed bereikbare kruipruimte heeft met voldoende hoogte, dan is schuimbeton een optie goede voor u.

Wat kost een betonvloer met vloerverwarming?

Een degelijke betonvloer met vloerverwarming kost vaak €120,- tot €220,- per vierkante meter. De prijzen zijn afhankelijk van de materiaalkosten bij de betoncentrale, de voorrijkosten en de totale oppervlakte en dikte van de betonvloer

Hoe dik moet een betonvloer zijn?

Een betonvloer heeft meestal een dikte van 12 centimeter. Het is verstandig om een minimale dikte van 8cm aan te houden. Als een betonvloer te dun is gestort, dan ontstaan er veel scheuren.

Wat is de prijs van een betonvloer?

De prijs van een betonvloer kan sterk variëren. De prijzen zijn afhankelijk van het type betonvloer, de materiaalkosten, de dikte en het oppervlakte van de vloer. Vaak ligt de prijs rond de €100,- per vierkante meter.

Moet ik een betonvloer impregneren?

Door uw betonvloer te impregneren gaat de vloer een stuk langer mee. Het impregneermiddel verlaagd de kans vuil- en vetvlekken in uw vloer. Voordat u de betonvloer gaat impregneren, moet het oppervlak eerst goed schoon zijn.

Hoe moet ik een betonvloer schoonmaken?

 • Pas op met zure schoonmaakmiddelen. Die kunt u beter niet gebruiken.
 • Let ook op met andere zure producten, zoals fruitsap.
 • Vlekken kunt u het beste verwijderen met groene zeep.
 • Laat vocht niet te lang op de vloer staan.

Krijg ik scheuren in mijn betonvloer?

Er ontstaan bijna altijd scheuren in een betonvloer. Deze scheuren zijn normaal en vormen geen probleem voor de functionaliteit van uw vloer.

Wat is de droogtijd van een betonvloer?

Een betonvloer heeft meestal een week nodig om te drogen per centimeter dikte. De droogtijd is echter afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid, waardoor de benodigde tijd sterk kan variëren.

Wat zijn de nadelen van een betonvloer?

Een betonvloer is gevoelig voor vet en zuur. Verder ontstaan er vaak scheuren in een betonvloer. De kans op scheurvorming is kleiner als de vloer een grotere dikte heeft. We hebben een uitgebreide pagina gemaakt over de nadelen van de betonvloer.

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.