Knauf is van oorsprong begonnen als verkoper van gips. Knauf verkoopt ondertussen niet alleen grondstoffen, maar ook isolatie materiaal. Zo verkoopt Knauf bijvoorbeeld ook glaswol isolatie, en daarmee wordt het een steeds algemener bedrijf dat meerder producten aanbied. Glaswol is een populair product omdat het goed isoleert, maar ook omdat het prettig is om mee te werken. Het is makkelijk om op maat te snijden en heeft een laag gewicht. Glaswol kan worden toegepast tussen prefab muren, en is zelf klemmend zodat u geen bevestigingsmiddelen nodig heeft. Los van glaswol levert Knauf ook steenwol en houtwol.

knauf isolatie

Vloer of kruipruimte isoleren?

Wilt u gaan isoleren dan is het aanpakken van de onderkant van de begane grondvloer niet de meest efficiënte stap. Hoe goed dit ook gebeurt, u blijft altijd last houden van wat vocht en tocht. Een betere oplossing is om de hele kruipruimte met schuimbeton op te vullen. Schuimbeton is beter dan bijvoorbeeld wol of kunststof isolatieplaten (tempex), folie-isolatie of met gespoten isolatieschuim.

Bij een houten vloer brengen we het isolatiemateriaal tussen de vloerbalken aan. Bij een betonvloer- of steenachtige vloer kan schuimbeton gecombineerd worden met vloerverwarming. Schuimbeton heeft een uitstekende isolatiewaarde. Gaat u isoleren met schuimbeton, los dan eerst eventuele gebreken op. Als isolatiemateriaal vochtig wordt, verliest het een groot deel van zijn isolatiewaarde. Leg daarom eerst folie neer.

De voordelen

  • Goede isolerende werking
  • Zelfklemmend, bevestigmiddelen zijn niet nodig
  • Laag gewicht
  • Breed toepasbaar
Categorieën: Isolatie