Wat kost schuimbeton?

Schuimbeton is een geweldig product, maar wat is de prijs? Hieronder hebben we een prijsvoorbeeld gemaakt voor een vloeroppervlak van 50 vierkante meter. Dan is de kruipruimte ongeveer 50 cm diep. Daarnaast zijn de prijzen inclusief btw. Maar laten we eerst eens kijken hoeveel schuimbeton per kubieke meter kost. Let op: De prijzen van schuimbeton kunnen per situatie verschillen, dit zijn slechts voorbeeldprijzen. Vraag altijd eerst een offerte aan of neem contact met ons op. Bij Woodstock Vloeren helpen we je graag en maken we snel prijzen op maat. Meestal binnen 2 dagen! Ook kun je profiteren van een totaalpakket waarbij schuimbeton gecombineerd kan worden met vloerverwarming, dekvloer en eindvloeren.

Overzicht kosten schuimbeton

Voorrijkosten Aantal kuub Prijs per kuub Totale kosten */**
€450,- t/m €850,- 10 m3 €80,- t/m €100,- €1250,- €1850,-
€450,- t/m €850,- 20 m3 €80,- t/m €100,- €2050,- t/m €2850,-
€450,- t/m €850,- 30 m3 €80,- t/m €100,- €2850,- t/m €3850
€450,- t/m €850,- 40 m3 €80,- t/m €100,- €3650,- t/m €4850,-
€450,- t/m €850,- 50 m3 €80,- t/m €100,- €4450,- t/m €5850,-
€450,- t/m €850,- 60 m3 €80,- t/m €100,- €5250,- t/m €6850,-

*Prijzen zijn exclusief het verwijderen van de oude houten vloer.
**Prijzen zijn slechts indicatief, en zijn geen definitieve aanbieding voor werkzaamheden. Voor een definitieve prijsopgave kunt u een offerte aanvragen.

De totale richtprijs voor een vloeroppervlak van 50 vierkante meter en een dikte van 50 cm is dan ook ongeveer 2900 euro. In combinatie met een dekvloer, eindvloer of vloerverwarming kan het de prijs van schuimbeton verlagen. Ook bij een groter oppervlak zal de prijs van schuimbeton dalen en vice versa. Het is belangrijk om het werk correct te meten en te berekenen. Bij ons kunt u de vloer laten beoordelen door een bouwkundig ingenieur. Zo krijgt u een goed beeld van de kosten die gepaard gaan met schuimbeton/vloerrenovatie. Wij mailen u geen voorgeprogrammeerde offertes omdat geen klus hetzelfde is. Wij willen onze klanten eerlijk adviseren zonder achteraf extra facturen te sturen. Op deze pagina proberen we de belangrijkste vragen over de kosten van schuimbetonvloeren te beantwoorden. Wordt uw vraag niet beantwoord? Of wil je gewoon meer weten over schuimbeton? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom schuimbeton van Woodstock?

Uniek & duurzame specie

Het schuimbetonspecie dat Woodstock gebruikt in is samen met het TU Delft ontwikkelt en bestaat uit een duurzaam bindmiddel dat opgeklopt wordt met dierlijk eiwit. Dit zorgt voor een milieubewuste specie van de beste kwaliteit.

Één aanspreekpunt

Bij Woodstock wordt het hele proces verzorgt door één vast aanspreekpunt en deskundig advies op maat.

Het totaalpakket

Bespaar kosten door te profiteren van het Woodstock totaalpakket en combineer schuimbeton isolatie met vloeverwarming, dekvloer en een eindvloer.

Zelf helpen

Heb jij de kennis en ervaring om zelf te helpen met het storten van schuimbeton? Dat kan! Bij Woodstock kun je ervoor kiezen om zelf te helpen en kosten besparen.

Zelfvoorzienend

Bij Woodstock hoeft niemand zich geen zorgen te maken over het werk van verschillende bedrijven. Op dit moment hebben we 2 zelfgefabriceerde schuimbetonpompen waardoor we kunnen leveren op elke locatie. Bekijk het filmpje over onze duurzame schuimbetonpomp.

Wilt u snel een offerte op maat? Dat kan! Wij sturen meestal binnen 2 werkdagen een offerte op maat voor particulieren en bedrijven.

Bespaar kosten met schuimbeton

Schuimbeton is voornamelijk gebaseerd op cement, water en lucht. Hierdoor blijven de productiekosten laag. Het is ook niet duur in gebruik omdat het schuimbeton zelf waterpas loopt. De langetermijnkosten van schuimbeton zullen blijven dalen omdat het immuun is voor vocht, schimmels en extreme weersomstandigheden. Hierdoor gaat het lang mee en hoef je nooit te vervangen. Houten vloeren gaan ook langer mee in combinatie met schuimbeton. Omdat hout dan ongevoelig wordt voor vocht en schimmels, waardoor het langer mooi blijft. Korte droogtijden en de mogelijkheid om alle nutsvoorzieningen te combineren helpen ook de kosten van schuimbeton te beperken.

Schuimbeton prijs

Het Woodstock totaalpakket

Bij het Woodstock totaalpakket kun je veel kosten besparen. We isoleren eerst de vloeroppervlakte met schuimbeton. Hier bovenop brengen we de vloerverwarming aan met een dekvloer (magnesiet, anhydriet of zandcement). Ten slotte kun je kiezen voor een eindvloer uit ons assortiment zoals woonbeton PVC, laminaat of parket. Bij woonbeton van Woodstock heb je geen dekvloer nodig want we storten het woonbeton direct over de vloerverwarming heen.

Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een zeer scherpe prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

Subsidie op Schuimbeton

Sinds 4 januari 2021 is er een nieuwe subsidie voor isolatie van uw huis genaamd ISDE. Dit betekend Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Hiervoor komt u in aanmerking na het uitvoeren van minimaal twee isolatiemaatregelen. Sinds 1 januari 2021 is de subsidieregeling SEEH (Subsidie energiebesparing eigen huis) voor eigenaar én bewoner gesloten. Hier is de ISDE dus voor in de plaats gekomen. Isoleren van de woning kent vele voordelen zoals een lagere energiekosten en CO2-uitstoot, en daarnaast wordt uw huis voorbereid op aardgasvrij en energieneutraal wonen. Van een slechte naar goede isolatie kan €1.900,- per jaar schelen aan energiekosten. Alle reden dus om u goed te laten informeren over subsidie isolatie. De subsidie is bedoeld om meer mensen te laten investeren in isolerende maatregelen en zo bij te dragen aan een beter milieu. Hier kun je meer lezen over de ISDE-subsidie.

Leer alles over schuimbeton

Alles weten over schuimbeton? Lees op onze uitgebreide pagina alle voor- en nadelen over het Woodstock schuimbeton.