Ytong blokken

Ytong blokken zijn blokken van beton met luchtbellen er in. Het wordt ook wel cellenbeton of gasbeton genoemd. Deze gasbetonblokken zijn zeer veelzijdige bouwmaterialen met een uitgebreid scala aan voordelen en toepassingen. Deze blokken kan u aanpassen en stappelen naar uw wensen. Door de luchtbellen zijn ze licht in in gewicht  en bieden ze isolatie. Deze blokken zijn brandwerend, bestand tegen vocht en geluidswerend.  Het is een duurzame keuze in bouwmateriaal.

isolerende blokken of Ytong blokken

 

Toepassingen Ytong blokken

In verschillende bouwprojecten worden Ytong blokken toegepast. Ze zijn uitermate geschikt voor het creeeren binnen- en buitenmuren, scheidingswanden en gevels. Door hun uitstekende isolerende eigenschappen dragen ze bij aan de realisatie van energiezuinige woningen. Voor ophoging van een vloer zijn er ook gasblokken die u kunt gebruiken.

Daarnaast bieden Ytong blokken ontwerpmogelijkheden vanwege hun gemakkelijke bewerkbaarheid. Hierdoor kunnen architectonische kenmerken zoals gebogen wanden en hoekoplossingen moeiteloos worden verwezenlijkt. Bovendien onderscheiden de blokken zich door hun milieuvriendelijkheid, aangezien ze worden vervaardigd met duurzame materialen en geavanceerde technologieën.

Voordelen van gasblokken

  • Goede isolerende werking
  • Erg licht, maar toch relatief sterk
  • bestand tegen vocht
  • Hoge geluidsisolerende kwaliteit

 

Naast hun gebruikelijke toepassingen in muren en gevels bieden Ytong blokken ook uitstekende mogelijkheden voor het realiseren van scheidingswanden in diverse gebouwen. .

Een ander belangrijk voordeel van cellenbeton blokken is hun buitengewone bewerkbaarheid. Ze kunnen moeiteloos worden gesneden, gezaagd en gefreesd, waardoor bouwers en aannemers een hoog niveau van flexibiliteit hebben bij het verwezenlijken van specifieke ontwerpen.

Cellenbeton vereist geen aanvullende isolatie, wat resulteert in kostenbesparingen voor het gehele bouwproject. Het vermijden van het gebruik van afzonderlijke isolatiematerialen helpt ook bij het voorkomen van koudebruggen.

 

 

 

Een opvallende eigenschap van Ytong blokken is hun lage dichtheid, waardoor ze aanzienlijk lichter zijn dan traditionele bakstenen. Dit maakt het gebruik van Ytong blokken niet alleen handig tijdens de bouw, maar het draagt ook bij aan een efficiënter bouwproces. De blokken hebben een cellenstructuur die zorgt voor uitstekende thermische isolatie, wat resulteert in energiezuinige gebouwen.

Daarnaast zijn Ytong blokken eenvoudig te bewerken en te snijden, waardoor architecten en bouwers flexibel zijn in het creëren van diverse ontwerpen. Ze bieden ook een goede geluidsisolatie, waardoor ze geschikt zijn voor zowel woningbouw als commerciële projecten.

Een ander voordeel van Ytong blokken is dat ze brandbestendig zijn, waardoor ze de veiligheid van gebouwen vergroten. De combinatie van deze eigenschappen maakt Ytong tot een favoriete keuze voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Het gebruik van Ytong blokken draagt bij aan duurzame bouwpraktijken, omdat ze recyclebaar zijn en een lange levensduur hebben. Bovendien verminderen ze het energieverbruik van gebouwen, waardoor ze voldoen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke bouwmaterialen.

Kortom, Ytong blokken bieden een uitstekende oplossing voor moderne bouwprojecten, waarbij duurzaamheid, isolatie en flexibiliteit centraal staan. Hun veelzijdigheid en efficiëntie maken ze tot een aantrekkelijke keuze voor architecten en bouwers die streven naar hoogwaardige, energiezuinige constructies.