Subsidie isolatie - Woodstock vloeren

Nieuwe subsidieregeling voor het isoleren van uw huis

Vanaf 15 augustus bestaat er een nieuwe subsidieregeling voor het isoleren van uw huis. De regeling heet Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en u komt er voor in aanmerking na het uitvoeren van minimaal twee isolatiemaatregelen. De subsidie is bedoeld om meer mensen te laten investeren in isolerende maatregelen en zo bij te dragen aan een beter milieu. Bijkomend voordeel is een lagere energierekening en een comfortabelere woning. En vaak wordt uw huis door het te isoleren nog meer waard ook.

Wij van woodstock kunnen voor u de volgende isolatiemaatregelen uitvoeren :
1. De schuimbetonvloer (kruipruimte-isolatie) met vloerverwarming.
2. Vloerisolatie met magnesiet of Airbase.
3. Wand- en dakisolatie.

Hoe kom ik in aanmerking voor de subsidieregeling?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  1. U neemt minstens twee isolatiemaatregelen;
  2. De maatregelen zijn uitgevoerd na 15 augustus 2019;
  3. De woning waarvoor u de subsidie aanvraagt is uw eigendom en hoofdverblijf of de woning wordt na renovatie uw hoofdverblijf;
  4. Er is voor de woning niet eerder een subsidie verstrekt vanuit de SEEH.
  5. Optioneel: een maatwerkadviesrapport laten uitvoeren.

Hoe meer isolatiemaatregelen u neemt, hoe meer subsidie u kunt krijgen. U vraagt de subsidie pas aan nadat de isolatiemaatregelen zijn afgerond en betaald. Voor meer informatie kijkt u op www.rvo.nl. Op deze website leest u de algemene voorwaarden en vindt u ook een handige rekentool om globaal de hoogte van de uw subsidie te berekenen.

Waar kan ik allemaal subsidie voor aanvragen?

Isoleren van vloer of bodem. U krijgt subsidie voor isolatie die is aangebracht onder de vloer of op de bodem van uw woning.
Isoleren van muren. Zowel voor spuwmuur- als gevelisolatie kunt u subsidie ontvangen.
Glassubsidie. U krijgt alleen subsidie voor hoogrendementsglas. Dit kan zowel HR++ als triple glas zijn.
Dakisolatie. Subsidie voor de isolatie van een bestaand dak en voor het isoleren van de bestaande vloer van een zolder of vliering. De zolder mag in dat geval geen verwarmde leefruimte zijn.
Aanvullende maatregelen. Ten slotte krijgt u ook nog subsidie voor onder meer het isoleren van voor- en achterdeuren, energiezuinige ventilatiesystemen, het waterzijdig inregelen van uw verwarmingssysteem en een slim energiedisplay. Voor deze aanvullende maatregelen krijgt u alleen subsidie als u daarnaast nog twee andere energiebesparende maatregelen neemt.

Maatwerkadviesrapport

Als u advies wilt over welke maatregelen u het beste kunt nemen, neemt u een energie-adviseur in de hand. Hij stelt voor u een maatwerkadviesrapport op. Voor dit rapport kunt u ook subsidie aanvragen. U krijgt alleen subsidie voor het rapport als u vervolgens daadwerkelijk twee energiebesparende maatregelen uitvoert. De subsidie voor het rapport is niet los aan te vragen, u vraagt deze altijd samen met de subsidie voor de energiebesparende maatregelen aan.

De aanvraag zelf

Het aanvragen van de subsidie loopt via de website www.rvo.nl, en u hebt er uw DigiD-inloggegevens voor nodig. U klikt op de site rechtsboven op de knop 'Aanvragen'. U kunt vanaf 2 september 2019 een aanvraag indienen. Bij de aanvraag wordt er naar uw woontype gevraagd. Deze staan beschreven op de pagina Woontypen eigenaar en bewoner. Na uw aanvraag ontvangt u uiterlijk binnen 13 weken een beslissing.

Categorieën: Isolatie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares