Nieuwe subsidieregeling voor isolatie

Vanaf 1 Juni bestaat er een nieuwe subsidieregeling voor het isoleren van uw huis. De regeling heet Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en u komt er voor in aanmerking na het uitvoeren van minimaal twee isolatiemaatregelen. De subsidie is bedoeld om meer mensen te laten investeren in isolerende maatregelen en zo bij te dragen aan een beter milieu. Bijkomend voordeel is een lagere energierekening en een comfortabelere woning. En vaak wordt uw huis door het te isoleren nog meer waard ook.

kijk ook op https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/financiering-energie-besparen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis/

Subsidie isolatie

Waar kan ik allemaal subsidie voor aanvragen?

Vloerisolatie

Vloer isolatie

U krijgt subsidie voor isolatie die is aangebracht onder de vloer of op de bodem van uw woning.

Isoleren van muren

Muur isolatie

Zowel voor spouwmuur- als gevelisolatie kunt u subsidie ontvangen.

Dakisolatie

Dak isolatie

Subsidie voor de isolatie van een bestaand dak en voor het isoleren van de bestaande vloer van een zolder of vliering.

Glassubsidie

Glas isolatie

U krijgt alleen subsidie voor hoogrendementsglas. Dit kan zowel HR++ als triple glas zijn.

Aanvullende maatregelen

Ten slotte kunt u ook nog subsidie krijgen voor onder meer het isoleren van voor- en achterdeuren, energiezuinige ventilatiesystemen, het waterzijdig inregelen van uw verwarmingssysteem en een slim energiedisplay.

Woodstock kan de volgende isolatiemaatregelen voor u uitvoeren:

1. De schuimbetonvloer (kruipruimte-isolatie) met vloerverwarming.
2. Vloerisolatie met magnesiet of Airbase.

Hoe meer isolatiemaatregelen u neemt, hoe meer subsidie u kunt krijgen. U vraagt de subsidie pas aan nadat de isolatiemaatregelen zijn afgerond en betaald. Voor meer informatie kijkt u op www.rvo.nl.

Hoe kom ik in aanmerking voor de subsidieregeling?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • U neemt minstens twee isolatiemaatregelen;
  • De maatregelen zijn uitgevoerd na 15 augustus 2019;
  • Er is voor de woning niet eerder een subsidie verstrekt vanuit de SEEH;
  • Optioneel: een maatwerkadviesrapport laten uitvoeren;
  • De woning waarvoor u de subsidie aanvraagt is uw eigendom en hoofdverblijf of de woning wordt na renovatie uw hoofdverblijf;

De aanvraag zelf

Het aanvragen van de subsidie loopt via de website www.rvo.nl, en u hebt er uw DigiD-inloggegevens voor nodig. U klikt op de site rechtsboven op de knop 'Aanvragen'. U kunt vanaf 2 september 2019 een aanvraag indienen.

Maatwerkadviesrapport

Als u advies wilt over welke maatregelen u het beste kunt nemen, neemt u een energie-adviseur in de hand. Hij stelt voor u een maatwerkadviesrapport op. Voor dit rapport kunt u ook subsidie aanvragen. U krijgt alleen subsidie voor het rapport als u vervolgens daadwerkelijk twee energiebesparende maatregelen uitvoert. De subsidie voor het rapport is niet los aan te vragen, u vraagt deze altijd samen met de subsidie voor de energiebesparende maatregelen aan.

Categorieën: Isolatie

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.