Kruipruimte inspecteren
Het kan slim zijn om een kruipruimte-inspectie te laten uitvoeren als u last heeft van teveel vocht of schimmelvorming in uw woning. Als er namelijk teveel vocht in uw kruipruimte zit kan dit tot allerlei problemen leiden. Wilt u meer weten over de staat van uw kruipruimte en de begane grondvloer? Vraag ons dan een professionele en efficiënte kruipruimte-inspectie uit te voeren, dan weet u snel waar u aan toe bent.
Houten vloeren
In steeds meer Nederlandse huizen zorgen zwammen en houtrot voor problemen. 'De zwam' is een verzamelnaam van heel veel verschillende soorten schimmels. Al deze schimmels tasten hout aan en zitten voornamelijk in oudere woningen met een kruipruimte en/of een houten ondervloer. Als er ook een houten balklaag ligt, tasten schimmels deze ook aan. Hierdoor ontstaat houtrot, en kunnen er zelfs verzakkingen gaan optreden. Dan bent u natuurlijk nog verder van huis.
Na verloop van tijd verplaatsen de problemen zich ook van de kruipruimte naar de rest van de woning. Deze begint killer aan te voelen, wordt vies of gaat stinken. En ook de energiekosten gaan erdoor omhoog: u moet meer en langer verwarmen om tot een aangename temperatuur te komen.
Kruipruimte inspectie: onderzoek én advies
Een kruipruimte-inspectie van ons bestaat uit een intensief onderzoek van de kruipruimte. We inspecteren eerst de gehele kruipruimte grondig. Zowel op de aanwezigheid van zwammen, houtrot als hout-aantastende insecten. Daarna geven we u advies we wat u het beste kunt doen. Een goede optie is bijvoorbeeld om schuimbeton in de kruipruimte aan te brengen. Dan heeft u namelijk geen last meer van schimmel of houtrot.
Betonrot
Ook als er een betonnen vloer in uw woning ligt, kunt u problemen ondervinden. In dit geval zijn niet schimmels en vocht de veroorzaker, maar betonrot. Vroeger werden er vaak zogenaamde 'versnellers' toegevoegd aan het beton. Dit om het sneller te laten drogen. Versnellers zijn echter chemische middelen, en ze zorgen er onder meer voor dat op termijn de bewapening in het beton gaat roesten. Door de roestvorming zet de bewapening uit en begint het beton langzaam maar zeker af te brokkelen. Dat noemen we betonrot. Ook dit kunnen wij voor u onderzoeken; we geven ook dan een advies wat u het beste kunt doen.
Interesse?
Maak dan snel een afspraak met ons! Dit kan door het volgende contactformulier in te vullen