Houten vloer schuren

Is uw oude houten vloer niet meer zo mooi als vroeger? U hoeft niet metten een nieuwe vloer te kopen. U kunt de houten vloer schuren, laken en opnieuw in de olie zetten.

Houten vloer schuren

Zelf houten vloer schuren

In theorie kunt u zelf uw vloer schuren, echter in veel renovatieklussen leidt het vaak dat het uitbesteed wordt aan woodstovk vloeren.Het zelf schuren van een vloer leidde tot beschadigingen aan de vloer. Veel mensen denken dat het schuren van een parketvloer iets is wat je ‘even’ op je vrije dag doet.

Een parketvloer schuren is echter niet zomaar een klus, nee u dient doordacht en grondig te werk te gaan. Woodstock geeft de voordelen en de nadelen van zelf schuren van uw houten vloer benoemen. Ook geeft Woodstock graag enkele tips waarmee u zelf uit de voeten kunt.

Welke vloeren kun je schuren?

Houten vloer schuren en lakken: Houten vloeren kunnen heel goed worden geschuurd en gelakt. Ook een magnesietvloer die bestaat uit samengeperste houtvezels, afgewerkt met een lak. Wanneer deze toplaag is doorgesleten, is er niets wat je kunt doen om de vloer in zijn oude luister te herstellen. Parketvloeren, lamelparket en zachthouten vloeren van grenen of vuren planken vragen elk om een eigen benadering van de schuurklus.

Alle houten vloeren kunnen worden geschuurd, met uitzondering van gietvloer, betonvloer, PVC vloer en laminaat. Dit bestaat uit samengeperste vezels, kan afgewerkt vaak met een houtprint. Wanneer deze toplaag is doorgesleten, is er niets wat je kunt doen om de vloer in zijn oude luister te herstellen. Parketvloeren, lamelparket en zachthouten vloeren van grenen of vuren planken vragen elk om een eigen benadering van de schuurklus wij kunnen goed schuren.

Vloerschuurmachine huren

Onze schuurmachine is dankzij zijn lichte gewicht geschikt voor het schuren van houten vloer op 1 ste en 2 e verdieping. Het gewicht in de kop van de schuurmachine is tot een minimum beperkt wat de bediening vergemakkelijkt. Uitermate geschikt voor het schuren van moeilijk bereikbare plekken, Na het schuren altijd goed schoonmaken en stof vrij maken dan is de vloer schilder klaar.

Voor de schuurmachine zijn er vier verschillende soorten schuurpapierschijven te verkrijgen korrel 80, korrel 100, korrel 180 en korrel 225.

Houten vloer verven

Welke verf kan ik het beste gebruiken voor het verven van een houten vloer en is het nodig om de vloer te ontvetten, schuren en primer te gebruiken? Het verven of lakken van een houten vloer is een makkelijke en praktische oplossing voor het creëren van een nieuwe woon sfeer in uw huidige of nieuwe woning. Daarnaast zult u met de juiste verf en voorbereiding, er jaren geen omkijken meer aan hebben (gemiddeld zo’n 12 jaar).

De voorbereiding is het belangrijk om uw vloer voor het schilderen eerst goed te schuren dan te ontvetten. Het ontvetten van de vloer verbetert de hechting enorm. Een ontvettingsmiddel verwijdert zowel vuil en vet van buitenaf als de stoffen die voorkomen in o.a. grenen, eiken en beukenhout. Het ontvetten kunt u het beste voor het schuren doen, zo voorkomt u dat het schuurpapier dicht raakt en vuil in de vloer worden geschuurd.

Categorieën: Vloerafwerking