Visgraat houten vloeren

Een houten visgraat vloer is geen standaard vloer, maar voor elke ruimte een uitstekende keuze. De naam heeft te maken met de manier waarop men de vloer legt. Vrij korte planken die haaks en schuin op elkaar gelegd worden. Door dit op deze manier te doen krijg je een trapsgewijs patroon op de grond dat lijkt op een visgraat. Je hebt ook nog de Hongaarse punt variant, deze variant heeft schuin afgezaagde planken die ervoor zorgen dat je in plaats het trapsgewijs patroon rechte lijnen krijgt. Smaken hierin verschillen.

Waarom een visgraat houten vloer?

Kastelen, luxe villa’s en herenhuizen maakte vroeger veel gebruik van de houten visgraat vloeren. Tegenwoordig is de bijzondere vloer beschikbaar voor iedereen. Ondanks dat de vloer nu veel toegankelijker is, hebben ze nooit hun luxe uitstraling verloren. Je ziet ze dan ook in alle soorten woningen en panden, klassiek of modern.
De mogelijkheden
Laminaat en Parket geeft u de mogelijkheid om uw houten visgraat vloer volledig naar wens aan te passen. De uitstraling kunt u dus zelf bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de maten van de planken, wanneer er planken van 19 centimeter breed of van 8 centimeter breed gebruikt worden wekt dit een hele andere indruk.

Afwerking

Naast het formaat van de planken zijn er nog meer opties om de vloer persoonlijk en uniek te maken. Verouderd hout, geschaafd, gerookt of geborsteld. Zelfs in de afwerking kunt u mee beslissen, hard wax, olie of toch lak. Kleurafwerking is ook nog optioneel, gaat u voor een matte of glanzende afwerking. De matte afwerking is stoerder, de glanzende afwerking is chiquer. De keuzes die u maakt heeft wel invloed op het onderhoud van de vloer. Bij een nette visgraatvloer kunnen mooie plinten natuurlijk niet ontbreken. Woodstock kan u ook helpen bij het leggen van de plinten.

Groeven

Een iets gedetailleerde vloer kunt u creëren doormiddel van groeven.

Prijzen visgraat houten vloer

De visgraat houten vloer heeft niet meer de prijzen van vroeger. Tegenwoordig ligt de prijs een stuk lager, u kunt namelijk al vanaf 54 euro de m2 een visgraat vloer in huis halen. Wees er wel van bewust dat aanpassingen voor extra kosten kunnen zorgen, het kan namelijk zo zijn dat er per afwijkende behandeling per m2 5 euro extra gerekend wordt, een luxere afwerking kan zelfs per m2 6,50 euro extra kosten.
Het leggen van de visgraat houten vloer
Een parketvloer visgraat leggen is voor professionals weggelegd. Als u ervaring heeft met vloeren leggen kunt u hier een poging aan wagen maar over het algemeen wordt dit afgeraden.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.