Parket vloeren

Zoekt u een duurzame vloer met een warme en gezellig sfeer? Wij Woodstock vloeren bieden een groot assortiment aan Parketvloeren. Elke parket vloer is uniek en is altijd wel een vloer die aan uw smaak voldoet. Naast dat elke parket vloer van zich zelf uniek komt het ook voor in verschillende soorten parket, leg patronen en houtsoorten die van kleuren kunnen verschillen. Maar hoe tof zou het zijn als u uw eigen parket vloer te leggen!

    Soorten leg patronen

    • Stroken parket:

    De stroken parket is een traditionele parket vloer dat het nog steeds heel populaire is. Ze komen in verschillende formaten voor. Dik en dun, smal en breed of lang en kort u kunt de parket vloeren goed met breedtes variëren voor meer een natuurlijke style.

     

     

    • Hongaarse punt 

    Hongaarse punt wordt vaak verward met een visgraat parket. Eén van de belangrijkste eigenschap is dat de zigzagpatroon eindigt met een punt. De legpatroon van deze vloer is onder hoeken uitgesneden om perfect in elkaar te passen en om de ‘V’-vorm te creëren. De hongaarse punt kan uw kleine pf smalle kamers langer en ruimer laten aanvoelen  door de illusie van meer vloeroppervlak te creëren.

     

    • Visgraat patroon

    De visgraat patroon is een van de bekendste leg patronen. De naam heeft te maken met de manier waarop men de vloer legt. Vrij korte planken die haaks en schuin op elkaar gelegd worden. Door dit op deze manier te doen krijg je een trapsgewijs patroon op de grond dat lijkt op een visgraat.

     

     

    Houtsoorten

    Parketvloeren kunnen van verschillende houtsoorten gemaakt zijn. Ze zijn ook in verschillende kleuren te verkrijgen. De eiken parket vloer is de traditionele parket vloer en wordt veel gebruikt. Eiken houten zijn in verschillende varianten te verkrijgen. Naast eiken parket kan je ook een parket vloer bijvoorbeeld van hardhout (tropisch hout), Naaldhout en bamboe. Naast de opgenoemde soorten zijn namelijk nog veel meer houtsoorten die als parketvloer kunnen worden gebruikt.

    Voorbereiding parket leggen

    Voordat u gaat leggen zorg er voor dat u een goeie schets hebt van uw ruimte waar u gaat parket leggen met de oppervlakte. Bepaal van tevoren welke patroon en leg richting u de parketvloer gaat leggen. De oppervlakte kan verschillen per leg patroon.

    Hou er rekening mee als u gaat parket leggen dat het niet in een vochtige ruimte word aangelegd. Vocht is één van de kwaaddoeners van parketvloeren. Vocht kunt u parket vloer laten schimmelen. Daarnaast zorgt dat de ruimte geen schomeling van temperatuur verschillen heeft. Bij hoge temperaturen  zetten planken zich uit terwijl bij lagen temperatuur het krimpt. Om dit te vookomen zorg ervoor dat de ruimte een ongeveer een constante temperatuur heeft. Heeft u meer vragen maak gerust een afspraak bij onze showroom voor advies.

     

    Parket leggen. Hoe moet dat nou?

    1. Ondergrond voorbereiden

    Als parket op een betonnen ondergrond moet worden gelegd, is het handig om de ondergrond voor te bereiden. Zorgt ervoor dat de ondergrond vlak is. Als uw ondergrond niet vlak zorgt er voor dat u alle losse delen verwijdert en gaten in de ondervloer op te vullen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld mortel te gebruiken. Als dat niet werkt kan je altijd egaliseermortel gebruiken om de vloer vlak te maken.

    2. Bereid de basisvloer voor

    Check u basisvloer voordat u begint of het schoon, droog, vlak en stevig is. Je kan bij eigen voorkeur altijd een damp remmende laag en/of een geschikte ondervloer plaatsen.

    3. Wennen aan de klimaat

    Zorgt er voor dat je de parket minimaal 48 uur in de verpakking gesloten wennen aan de klimaat ruimte waar je het gaat leggen. Leg de pakken met parketvloeren plat op de grond ligt en niet schuin tegen de muur zodat het niet kan kromtrekken. Controleer daarna of alles gelijk is aan de planken en niks mis ermee is.

    4. De eerste rij plaatsen

    Begin met de plaatsen van uw eerste plank in een hoek van uw ruimte met groef richting de muur. Smeer wat lijm aan de kopse kant. Tik zachtjes met behulp van een stopblok om beschadiging van de plank te voorkomen. Verwijder de lijmresten met een vochtige doek. Snijd het laatste paneel van de rij op maat af.

    5. Volgende rijen plaatsen

    Gebruik nu de gezaagde plank opnieuw voor je tweede rij. Zorgt ervoor dat de gezaagde deel richting de muur staat. Vergeet niet dat om elkeer aan de kopse kant van de plank lijm moet plaatsen en met de stopblok aan elkaar te tikken. Herhaal dit proces.

    6. Vloer afwerken

    Nadat u klaar ben met alle vloeren hebt aanleggen kunt u beginnen met de afwerken van uw vloer. Dit kunt u door middel van olie of lak in te leggen.

    Vloeren totaal pakket

    Wilt u uw parketvloer combineren met vloerverwarming en gelijk u vloerkruipruimte isoleren dat kan! Met onze speciale vloeren totaal pakket isoleren wij eerst uw vloer/kruipruimte met schuimbeton. Daarna plaatsen we de vloerverwarming met daaroverheen een geschikte dekvloer. Ten slotte leggen wij uw eindvloer neer. Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we dit pakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft met advies op maat!

    Categorieën: Afwerkvloeren

    Bart Strooper

    Bart Strooper

    Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.