Houten vloer verwijderen en vervangen

Wij kunnen uw houten vloer verwijderen en vervangen door een compleet nieuwe vloer inclusief kruipruimte isolatie. U heeft dan niet alleen een nieuwe vloer maar ook een goed geïsoleerde kruipruimte waarmee u bespaart op uw energieverbruik.

 

Wanneer houten vloer vervangen?

Er zijn twee redenen om het te vervangen:

  1. Bestaande vloer en/of draagbalken zijn verrot
  2. Bestaande vloer is niet geïsoleerd.

Als de bestaande houten vloer of de balken verrot zijn, is het nodig deze te verwijderen en te vervangen door een nieuwe vloer. Het is het beste om de vloer direct te combineren met isolerende maatregelen.

Is de vloer nog wel goed maar verliest u veel warmte uit de woning omdat de vloer niet geïsoleerd is, dan kunt u er ook voor kiezen om de vloer te verwijderen en te vervangen.

 

Welke vloer als vervanging houten vloer?

De houten vloer verwijderen, nadat dit gebeurt is wilt u graag  dat uw oude vloer vervangen dan adviseren wij om deze te vervangen door een renovatievloer. Deze vloer bestaat uit een laag schuimbeton, vloerverwarming, dekvloer en eindvloer.

We verwijderen de houten vloer zodat u rechtstreeks in de kruipruimte kijkt. In de kruipruimte maken we op de bodem een bak van plasticfolie. Hierop spuiten wij het schuimbeton. Als het schuimbeton is uitgehard, leggen wij de vloerverwarming aan. De vloerverwarming werken wij af met een dekvloer, bijvoorbeeld anhydriet. De vierde en laatste laag is de eindvloer of gebruiksvloer. Hierbij kunt u kiezen uit vele soorten vloeren van industrieel tot romantisch of rustiek.

Voordeel van het vervangen van een houten vloer

Het grote voordeel van het vervangen van de bestaande houten vloer door een geïsoleerde vloer is een verlaging van het energieverbruik. De isolatie zorgt ervoor dat de warmte die de vloerverwarming afgeeft, de kamer ingaat en niet naar beneden de kruipruimte in. Dit zorgt voor een beter leefklimaat en meer comfort in de woning. De verlaging van het energieverbruik is terug te zien op uw energienota.

 

Houten vloer laten vervangen door Woodstock vloeren

Kiezen voor het laten vervangen van uw houten vloer door Woodstock vloeren is kiezen voor gemak en kwaliteit. Wij verzorgen de gehele renovatie van uw vloer. Het begint met een adviesgesprek waarin we kijken welke vloer het beste bij u past.

Als de keuze is gemaakt, kunnen wij beginnen met de werkzaamheden. Eerst inspecteren wij de kruipruimte om te zien of er nog bijzonderheden zijn, zoals bijvoorbeeld leidingen die verlegd moeten worden. Als dat geregeld is, verwijderen wij de oude vloer. Uiteraard doen wij dit netjes en secuur zodat er geen schade aan de woning wordt aangebracht.

Vervolgens zorgen wij dat het schuimbeton gestort kan worden. Alle voorbereidende werkzaamheden als folie aanbrengen en piketten op hoogte zetten nemen wij u uit handen. Zo zorgen wij dat u nergens omkijken naar heeft.

Na de laag schuimbeton leggen wij de vloerverwarming, de gietvloer en de eindvloer. Voor, tijdens en na de werkzaamheden heeft u een vast aanspreekpunt waar u terecht kunt met al uw vragen en opmerkingen. U hoeft niet zelf in de slag met andere leveranciers, wij regelen alles voor u. Ook voor eventuele garantieclaims zijn wij het aanspreekpunt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het vervangen van een houten vloer? Bezoek dan onze showroom. Hier kunnen wij u uitgebreid informeren over de mogelijkheden en kunt u de materialen en verschillende soorten vloeren direct bekijken.

Ook als u alleen uw houten vloer wil laten verwijderen, kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

 

 


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.