Stucloper

Een stucloper wordt vaak geruikt om vloeren te beschermen tijdens de verbouwing. Een Woodstock beschermdoek beschermt jouw vloer tegen vuil en versneld de groei ervan. Het creëert een droog klimaat in de winter werkt het wat trager en in de zomer wat sneller vangt op die manier grote en plotse temperatuurverschillen op. Het doek beschermt tegen schade van stof en vuil, storm, hagel. Wanneer de gietvloer gegoten is, biedt het Woodstock doek ook een goede isolatie (iglo-effect). Het beperkt ook het vochtverlies. Vliesdoek is zeer licht en weegt dan ook niet veel. Het is lucht- en waterdoorlatend en Uv-bestendig. Laat 90% van het licht door en beschermt de vloer ook tegen zonneverbranding.

Als er vliesdoek op het gewas ligt kunnen sommige schadelijke insecten, zoals de koolvlieg en de wortelvlieg er niet bij komen. Ook vogels kunnen niet aan de gewassen die zich onder de vliesdoek bevinden. In het voorjaar kan het aanbrengen van vliesdoek de teelt van verschillende groenten (wortelen, bieten, bloemkolen,...) met 1 tot 3 weken vervroegen.

Vliesdoek vermindert de vrieskou met enkele graden per laag. Je kunt het wintervlies dus ook gebruiken om de iets vorstgevoelige planten (palmen, vijgen, olijven, bananen,...) mee in te wikkelen.

Vloer afdekken

Een vloer die pas gestort is zo noemen wij dat bijvoorbeeld het smeren van de vloer of het gieten van de vloer.
Schuimbeton is een gietvloerisolatie die relatief een goedkope manier van isoleren is met een groot rendement. Het zal helpen de warmte binnen te houden en de kou buiten te laten. De vloer is één van de oppervlakten, samen met de muur, het dak en de ramen, waar een huis zijn warmte verliest. Er zijn verschillende manieren om uw vloer mee te isoleren en er zijn verschillende materialen waar u voor kunt kiezen. Als u een gietvloer van Woodstock hebt, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

Vloer afsluiten

Met een pas aangebrachte vloer is het heel belangrijk dat het materiaal dat u aanbrengt goed ademt. Als dit niet gebeurt kan dit betekenen dat schimmels ontstaat waardoor de vloer wordt aangetast en minder sterk is. Als u de onderkant van de vloer isoleert via de kruipruimte met schuimbeton is dit vooral erg belangrijk, omdat hier vaak de huidige ventilatie vandaan kwam.

Vloer drogen

De beste aanpak is door de vloer eerst te laten drogen. Dit kan door een damp doorlatende folie er op te leggen waardoor vocht meer omhoog trekt en het klimaat in de vloer verbetert. U kunt ook beslissen de bodem van de kruipruimte beter te isoleren waardoor u problemen met vocht zullen verdwijnen, juist na de isolatie.

Het materiaal

Als de vloer eenmaal droog is en zich een gezonde droge lucht in de ruimte bevindt, kunt u overgaan tot het isoleren van de wanden. Het materiaal dat u kiest moet waterafstotend zijn en geen mogelijkheid geven tot schimmelvorming. Steenwol en glaswol zijn hiervoor erg geschikt. Ook folie kan een goede optie zijn.

Na het isoleren

Nadat u de vloer gedroogd is en deze is geïsoleerd met ademend waterafstotend materiaal, moet u er voor zorgen dat de ruimte verlopig goed geventileerd blijft. Dit doet u door vensters open te zetten zodat de buitenlucht nog wel binnen kan komen.

Prijs stucloper

Een rol stucloper kost meestal ongeveer €5,- tot €30,-. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de geleverde kwaliteit.

delingen