PVC vloeren worden steeds populairder. De uit kunststof (polyvinylchloride) gemaakte vloeren zijn erg veelzijdig en bied u veel keuzemogelijkheden.  Naast PVC vloeren die plankvorming zijn, kan je ook kiezen voor PVC-tegels. Mogelijk wilt u een mooie robuste tegellook, maar niet de nadelen van keramieke tegels. U kan bijvoorbeeld kiezen voor een betonlooktegel,  antraciet tegel of meer een marmeren effect. Zo creëer je wel het echte uiterlijk van een tegelvloer, maar met alle voordelen van een PVC vloer.

tegel pvc

Keramische of PVC tegels?

Het nadeel van een keramische tegelvloer is dat deze koud kan aanvoelen. Een PVC vloer voelt warm en comfortabeler aan. Daarnaast zijn PVC tegels ook nog eens ideeal te combineren met vloerverwarming: het materiaal is goed warmtegeleidend. Naast dat een PVC vloer warmtegeleidend is en goed tegen vocht kan, geniet u ook hier van alle andere voordelen van deze vloer. Het is ook een onderhoudsvriendelijke vloer, die vlekbestendig is. Ook is een PVC vloer in tegenstelling tot een keramische vloer geluiddempend. Keramische tegels zijn een stuk krasgevoeliger dan de PVC tegels. 

PVC tegels in de keuken

Een PVC vloer is waterbestendig, dus PVC tegels kan je prima voor de keuken gebruiken. Aangezien de PVC vloer water-, kras- en stootbestendig is, hoef je je geen zorgen te maken over het morsen van eten of water op de keukenvloer. Omdat er veel mogelijkheden zijn wat betreft de uitstaling van PVC tegels is het overwegen van deze vloer voor de keuken zeker de moeite waard. Lees hier meer over verschillende opties voor de keukenvloer

PVC  tegels badkamer

PVC tegels kunnen goed tegen stoom, vochtigheid en damp, waardoor ze prima in een badkamer gebruikt kunne worden. Het is echter minder geschikt in het  douchegedeelte. Ook hier is er het voordeel dat PVC tegels veelzijdig zijn. Je kan voor een klassieke marmeren uitstraling gaan, of meer een warme houtlook kiezen. 

PVC tegels betonlook

Wilt u graag een betonlook, maar niet wachten op de droogtijd van een betonlook gietvloer? Dan is de PVC vloer met betonlook ideaal. PVC tegels met betonlook zijn makkelijk en snel te leggen. Voor een interieur waar je een wat industriele uitrstaling kan je de PVC tegels met betonlook goed gebruiken.

PVC tegels antraciet

Voor de keuken of badkamer kiezen veel mensen een donkerdere tegel zoals antraciet. Voor een industriele of moderne uitstraling is dit ideaal. er zijn ook keuzes in een wat matte of meer glanzende tegel. Deze tegels zijn ook goed te combineren met houten meubels.

Voor elk interieur

De veelzijdigheid van de PVC vloer is dat het in elk interieur past. U kan ook varieren in legpatroon.  Voor professioneel advies op maat maakt u een afspraak bij onze showroom.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.