Opzoek naar een bedrijf die een betonvloer kan storten? Woodstock vloeren kan uw wensen hierin vervullen. Wij hebben al jaren ervaring met het beton storten en we werken naar uw verlangen, dit betekent dat wij doen wat u wilt! Wilt u alleen een betonvloer laten storten? Wilt u de hele betonvloer door ons laten behandelen? Of wilt u iets anders. Bij ons is simpelweg bijna alles mogelijk. Woodstock probeert u altijd op een gepaste manier te helpen met onze eigen betonpomp.

 

 

beton storten

Zelf een betonvloer storten

Beton storten doe je niet zomaar uit je losse pols. Het vereist wel enige aandacht. Beton is een materiaal met veel voordelen. Ten eerste is het extreem sterk. Daarnaast voorkomt het geluidsoverlast, kan het waterdicht gestort worden en er kan vloerverwarming in.

Voorbereiding

Voordat u kunt beton storten moet eerst de ondervloer stabiel zijn. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld vulzand of isolatieplaten voor gebruiken. Daarna moet u een laag plasticfolie over de ondergrond wordt aangebracht. Dit folie zorgt ervoor dat er geen vocht uit de betonspecie in de grond of wanden loopt. Belangrijk is dat de folie voldoende ruim wordt gelegd. Als er een koudebrug aanwezig is plaatsen we randfoam om isolatie te maximaliseren.

Wapening aanbrengen

Na de voorbereiding moet er een keuze worden gemaakt in het soort bewapening. Bij een lichtgewicht betonvloer is het verstandig om voor zwaluwstraatplaten te kiezen. Let op! Kijk goed op de gebruiksaanwijzing van deze platen want de bevestiging op de ondergrond hangt af van het type vloer dat u wilt leggen. In ieder geval moeten de platen 10 millimeter vrij van de wand komen. Wanneer bouwstaalmatten worden gebruikt als bewapening, let er dan op dat deze zwevend in het beton komen te liggen. Laat de bouwstaalmatten stabiel rusten op klosjes of balkjes.

Beton storten en maken

Het beton storten kan nu beginnen. Met een speciekuip, cementmixer of betonmolen kunt u het beton volgens de instructies op de verpakking aanmaken. In het verband van het uithardingsproces moet er rekening worden gehouden dat u na het aanmaken van het beton de vloer binnen een bepaalde tijd moet storten. Bij het gieten van het beton kunt u een betonschop en hark gebruiken. Wanneer het eenmaal gestort is, dient u het af te vlakken met een reilat. In enkele omstandigheden kan het nodig zijn om het beton af te dekken met een plasticfolie omdat het anders te snel uitdroogt. Dit hangt af van de betonsoort, de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

Betonpomp huren

Als u heeft besloten dat u de betonvloer zelf gaat storten dan kan het proces een stuk sneller behandeld worden met behulp van een betonpomp. Daarom kunt u bij Woodstock eenvoudig een betonpomp huren met pompmachinist. De machinist heeft altijd de juiste kennis van zaken en kan u eventueel ter plekke nog van advies voorzien. Meestal adviseren wij u om gebruik te maken van een kleine flexibele betonpomp. Met onze betonpompen kunt u tot 300 meter ver pompen, of tot en met 8 verdiepingen hoog. Voor grote projecten kunnen wij een grote pomp op een vrachtwagen aanbieden.

Droogtijd betonvloer

Een betonvloer is meestal na 1 á 2 dagen beloopbaar. De vloer heeft een week nodig per centimeter dikte om volledig uit te harden.

 

Betonvloer bestellen

Ziet u uzelf nog geen beton storten? Geen probleem! Voor een strak eindresultaat doen wij het graag voor u. Neem voor meer informatie contact met ons op of kijk gerust verder op onze website.

 


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.