Er bestaan zeer veel verschillende afwerkvloeren of eindvloeren. Recentelijk is de visgraat laminaat steeds populairder geworden. Niet gek want een visgraatvloer straalt stijl en luxe uit.

Visgraat laminaat

Een visgraat laminaat vloer of een pvc visgraad vloer

Liever video kijken in plaats van lezen? Dat kan ook bij ons hier! Kijk op ons YouTube tube kanaal over al onze vloeren! Deze keer gaat het over de laminaat visgraad vloer. In deze blog werken we met een handige instructie ! Wanneer je een prachtige laminaat visgraatvloer hebt gekozen is het een leuke uitdaging om deze zelf te leggen. Ook jij kan dit, je moet alleen precies weten hoe. Dankzij de handige klikverbinding van laminaat visgraad vloer- en click PVC vloeren zijn deze vloeren eenvoudig te zelf te leggen. Om het zo makkelijk mogelijk te maken hebben we dit stappenplan beschreven. Liever goed verberied als slecht gelegd.

Welke ondervloer

Wat de juiste ondervloer voor je laminaat visgraad vloer?

Nu je een mooie visgraad laminaatvloer gekocht hebt, wil je er ook zo lang mogelijk van genieten. Het plaatsen van een goede ondervloer is dan ook van groot belang. Een ondervloer zorgt ervoor dat het laminaat goed ligt en ook blijft liggen. Daarnaast zorgt een ondervloer ervoor dat je laminaat aangenaam aanvoelt. Naast een stabiliserende werking heeft een ondervloer ook een vochtwerende werking en isolerende werking.

Laminaat snijder

Hoe recht en hoekig een kamer ook is, voor het leggen van een visgraad laminaatvloer is het hoe dan ook nodig de laminaatdelen op maat te maken. Dit kan met een zaag of nóg eenvoudiger door laminaat te knippen met een laminaatknipper.
Voor de meeste huishoudens is laminaat op maat zagen de meest logische keuze. Een (decoupeer)zaag hebben de meeste mensen – dan wel een familielid of goede buur – in huis. Het is wel verstandig het zaagwerk buiten of in een garage te doen vanwege het zaagsel en stof dat er bij zagen vrij komt. U wilt dat stof niet onder of tussen de vloerdelen hebben.

Infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming is het beste geschikt voor toepassing onder zwevende visgraad laminaat vloeren, zoals maar kan ook onder, parket, vinyl en pvc vloeren. De infrarood vloerverwarming is beschikbaar in verschillende lengtematen en vermogens. Door de verschillende vermogens is de vloerverwarming zowel geschikt om te gebruiken als hoofdverwarming en als bijverwarming.
Infrarood vloerverwarming is een zeer dunne folie van 0,33 mm die in staat is om infrarood straling op te wekken.

Categorieën: Afwerkvloeren