Zelf PVC vloer leggen

Heeft u een pvc vloer gekocht, en wilt u de vloer zelf leggen om kosten te besparen. Wij leggen u uit hoe u de pvc legt, en de hoe u de belangrijkste fouten voorkomt. Een pvc vloer is relatief goedkoop en heeft een redelijk goede geluidsisolatie. Heeft u toch twijfels? Dan kunnen wij de pvc vloer alsnog voor u laten leggen.

PVC vloer

Voorbereiding

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden als u een pvc vloer gaat leggen. De ondervloer moet in elk geval voldoende vlak zijn. U kunt hiervoor egaline gebruiken. Verschillende dekvloeren hebben een verschillende vlakheidsklasse. Het is verstandig om te overleggen met uw vloerenlegger of uw vloer en juiste vlakheidsklasse heeft. Ook moet de vloer twee dagen acclimatiseren voordat de pvc vloer gelegd kan worden. Verder moet de vloer schoon en vochtvrij zijn voordat u begint met leggen.

De pvc vloer leggen

Een pvc vloer kan op diverse ondergronden worden aangebracht ook in combinatie met vloerverwarming.

Pvc vloer lijmen

Als u een pvc vloer gaat leggen dan begint u door op de ondergrond lijm aan te brengen. In de video rechts laten wij zien hoe dit in zijn werk gaat. De pvc stroken brengt u in de lengte aan op de lijm. Past een deel net niet helemaal mooi bij de lastige hoeken? Dan kunt u dit deel afsnijden. De laatste strook van de pvc vloer zal waarschijnlijk te breed zijn. Deze strook moet u dan in de lengte doorsnijden.

Afwerking

Nadat de pvc vloer is verlijmd moet u de pvc vloer aandrukken om luchtbellen in de lijm te voorkomen. Nadat de vloer eenmaal goed ligt kunt u de plinten gaan aanbrengen.

Woodstock totaal pakket

Woodstock kan u niet alleen helpen met het leggen van uw pvc vloer, maar kan u ook direct een volledig vloeren pakket aanbieden inclusief dekvloer en vloerverwarming. U heeft één aanspreekpunt voor het volledige project.

Dekvloer

De dekvloer, zoals een anhydriet of magnesietvloer ligt onder uw pvc vloer en word direct op de ruwbouw vloer aangebracht. Een dekvloer kan u helpen met geluidsisolatie en het wegwerken van leidingen. Belangrijk is wel om te weten dat niet elke dekvloer met elke eindvloer gecombineerd kan worden.

Vloerverwarming

Als u een nieuwe dekvloer laat aanleggen is het een goed idee om ook meteen vloerverwarming te plaatsen. Vloerverwarming is energiezuiniger dan warmte via een radiator, en dat verschil merkt u in uw portemonnee. Als u zonnepanelen heeft kunt u beter kiezen voor elektrische vloerverwarming, want dan hoeft u geen stroom terug te leveren aan het net.

Eindvloer

Nadat de dekvloer en de eventueel de vloerverwarming zijn aangebracht, moet er nog een eindvloer worden gelegd. Dit kan een pvc vloer zijn, maar ook een parketvloer of zelfs een woonbetonvloer.

Kosten pvc vloer leggen

U wilt natuurlijk ook weten hoeveel het kost om een pvc vloer te laten leggen. De prijzen zijn vooral afhankelijk van de reistijd en de hoeveelheid vierkante meters. Gemiddeld kunt u echter denken aan een prijs van rond de €24,- per vierkante mater. Voor ingewikkelde patroon betaald u over het algemeen extra. Als u maximaal wilt besparen kunt u ook besluiten om de vloer zelf te leggen.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.