Hongaarse punt

De belangrijkste eigenschap van een Hongaarse punt vloer is dat het zigzagpatroon eindigt met een punt. Dit onderscheid het patroon met andere patronen. De planken van deze vloer is onder hoeken uitgesneden om perfect in elkaar te passen en om de ‘V’-vorm te creëren. Hongaarse punt vloeren zijn geweldig om een ​​kamer groter te laten lijken. Het ontwerp creëert een geweldige dimensie aan uw vloer. Geholpen door de stroom van het directionele patroon. Hierdoor kunnen kleine of smalle kamers langer en ruimer aanvoelen door de illusie van meer vloeroppervlak te creëren.

Hongaarse punt vloer

De Hongaarse punt vloer is een zeer gewaardeerde vloer die vooral in het verleden veel werd gebruikt in luxe huishoudens. In de afgelopen jaren wint de Hongaarse punt weer aan populariteit en wordt het een trend in de vloerenindustrie. Vanwege het elegante uiterlijk en het aantal opties met betrekking tot maten, kwaliteiten en afwerkingen, is dit patroon de gewenste vloer voor veel mensen. Wilt u een vloer kopen met een luxe uitstraling? Dan is een Hongaarse puntvloer een goede keuze. Wellicht bent u al bekend met dit type vloer. Dan weet u dat deze vloer erg lijkt op de visgraat laminaatvloer. Het is echter iets anders. Bij de Hongaarse punt vloer worden de delen onder een hoek van 45 graden of 60 graden gelegd en sluiten aan bij de bovenzijde, waardoor de zogeheten ‘sergeantsstrepen’ te zien zijn.

Verschil Hongaarse punt en visgraat

Het Hongaarse punt-ontwerp maakt gebruik van een zigzagpatroon dat veel weg heeft van het visgraatpatroon. Bij een visgraatpatroon worden de planken onder een hoek van 90 graden gelegd. Een visgraatpatroon is geschikt voor zowel grote ruimtes als kleine ruimtes. De vloer kan in bijna elk interieur thuis passen. Van modern tot vintage en van landelijk tot industrieel.

Bij Hongaarse punt vloer worden de vloerdelen onder een hoek van 45 tot 60 graden gelegd en sluit aan bij de bovenzijde. Hierdoor ontstaat er een sergeantstreep. En net zoals een visgraatvloer past deze vloer niet in alleen in een moderne inrichting maar ook in een landelijk interieur.

Hongaarse punt patroon

Hongaarse punt patroon

Visgraat vloerpatroon

Visgraat vloerpatroon

Varianten

Er is een enorme verscheidenheid aan Hongaarse punt vloeren, net als met visgraat. Er zijn een aantal keuzes op het gebied van: maten en hoekgraden.

1. Verschillende maten van plankdelen

Dit is een ander verschil dat visgraat en Hongaarse punt vloeren zou kunnen onderscheiden.  De visgraat wordt over het algemeen in kleinere stukken gemaakt (70x230 mm, 70x250 mm 70x280 mm). Terwijl bij de Hongaarse punt meestal gebruik wordt gemaakt van grotere planken (90x540 mm, 90x600 mm, 115x600 mm, 140x700 mm). Zowel visgraat- als Hongaarse-vloerpatronen zijn verkrijgbaar in op maat gemaakte formaten.

2. hoekgraden

Omdat de  Hongaarse punt planken in hoeken worden gezaagd kunnen ze in verschillende gradenhoeken worden gemaakt. Waardoor u een heel andere perceptie krijgt van de ruimte waarin de vloer wordt gelegd. De meest gebruikte standaardhoeken zijn tegenwoordig 45 en 60 graden.

Hongaarse punt patroon 45 graden

45 graden Hongaarse punt

Hongaarse punt patroon 60 graden

60 graden Hongaarse punt

Hongaarse punt PVC

Tegenwoordig wordt niet alleen meer hout gebruikt bij het leggen van een Hongaarse punt vloer, maar wordt ook PVC gebruikt. Hierdoor kunt u voor minder geld toch een stijlvolle look creëren. U kunt ook de kleur en variant van de PVC-vloer kiezen. Daarom heeft u altijd een PVC-vloer die geschikt is voor uw interieur.
PVC-vloeren zijn naast een verscheidenheid aan kleuren ook zeer geluidsabsorberend. En worden daarom vaak toegepast in appartementen en rijtjeshuizen. Het grootste voordeel van PVC-vloeren is dat ze, in tegenstelling tot houten vloeren, heel gemakkelijk te onderhouden zijn. De PVC-vloer slijt niet te snel. Dus hoeft u de vloer ook niet snel te vervangen.

Klik PVC

Er zijn twee soorten PVC-vloeren: PVC-vloeren met een kliksysteem en gelijmde PVC-vloeren. Maar wat is het verschil? Op een klikkende PVC-vloer worden de houten planken met elkaar verbonden door klikkende verbindingen, zodat de planken netjes met elkaar verbonden zijn. Met een handig kliksysteem is de vloer niet alleen eenvoudig te plaatsen, maar ook makkelijk om te demonteren. Dit is ideaal wanneer u onderweg een mooie Hongaarse PVC-vloer wilt meenemen.

Voordelen Hongaarse punt PVC

 • Sterk
 • Duurzaam
 • Zacht
 • Onderhoudsarm
 • Slijtvast
 • Water en vochtbestendig
 • Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar
 • Geluiddempend
 • Warmte isolerend
 • Toplaag (beschermlaag) snel te vervangen
 • Niet glad
 • Na plaatsing beloopbaar
 • Veel designmogelijkheden

Hongaarse punt parket

Eerst zullen we het massief Hongaarse punt parket uitleggen. Deze vloer is volledig samengesteld uit massief hout. Doordat het parket is samengesteld uit 100% hout ziet dit parket er altijd mooi, natuurlijk en luxueus uit. Tegelijkertijd profiteert u in huis van een onbeschrijfelijk, onvergelijkbare gevoel dat alleen een echte houten vloer opwekt. Met alle natuurlijke schoonheden van massieve houten vloeren, brengt parket een extra kracht en betrouwbaarheid. Wat altijd al bekend stond als een duurzaam product, garandeert het u nu ook hoge robuustheid en duurzaamheid die standaard is voor een lange tijd. De excentrieke kwaliteit van een natuurlijke houten vloer, samengaand met de duurzame aspecten van dit parket, maakt de vloer een slimmere en praktischere keuze.

Hongaarse punt parket prijzen

Hoeveel kost Hongaarse punt parket? Antwoord: Gemiddeld kosten deze vloeren €80,- per m². Maar de prijs is wel afhankelijk van verschillende factoren: de ondergrond, de houtsoort, de gewenste kleurkeuze en de oppervlaktebehandeling. De prijs voor het leggen van dit motief parket is natuurlijk duurder dan voor een normale houten vloer.​ Daarom is het ook aangeraden om de vloer te plaatsen door ervaren vloerenleggers.

Voordelen Hongaarse punt parket

 • Gaat erg lang mee en is te renoveren
 • Natuurlijke uitstraling
 • Isoleert beter dan andere vloeren
 • Geschikt voor intensief gebruik
 • Geen lijm nodig bij het plaatsen
 • Goed te combineren met vloerverwarming
 • Veel keuze in houtsoort en patronen

Hongaarse punt laminaat

De Hongaarse Punt laminaatvloer past in elk interieur. Dus of je nu op zoek bent naar een klassieke, moderne of degelijke uitstraling: alles is mogelijk. Deze laminaatvloeren hebben veel voordelen. Zo is een laminaatvloer makkelijker te onderhouden dan bijvoorbeeld een houten vloer. Af en toe afdekken met een vochtige doek en klaar. Daarnaast is laminaatvloer duurzaam, goedkoper, makkelijker te leggen en ook geschikt voor vloerverwarming.

De voordelen Hongaarse punt laminaat

 • Goedkoper dan een parketvloer
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Heeft de uitstraling van echt hout
 • Makkelijk te leggen met het kliksysteem
 • Geen lijm nodig bij het plaatsen
 • Geluid reducerend
 • Goed te combineren met vloerverwarming
 • Veel keuze in patronen en kleuren

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Hongaarse punt vloeren, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina toe, en laat uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt onze vloeren ook altijd zelf in onze showroom in Obdam komen bekijken. Het adres is Meiland 17, en de koffie staat er altijd klaar.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.