NeHoBo vloer oplossingen
Heeft u een NeHobo vloer dan kan Schuimbeton een goede en duurzame en ook nog een relatief handige methode zijn om verzwakte NeHoBo vloer te vervangen en holtes in de kruipruimte met schuimbeton op te vullen. De NEHOBO vloer wordt vervangen door een schuimbetonvloer en de kruipruimte verdwijnt en schuimbeton neemt de draagconstructie over waardoor u draagkracht toevoegt aan uw nieuwe vloer. Voordeel van de schuimbetonvloer is dat hij ook een goede isolerende werking heeft onder vloerverwarming. De NeHoBo vloer kan problemen geven in verband met de erosie van het ijzer.
NeHoBo vloer vervangen
De werkwijze van Woodstock vloeren is als volgt: Wij maken de oude NeHoBo vloer in stukken en laten deze vallen in de kruipruimte. We storten er een laag schuimbeton over heen. Deze vloer noemen wij ook wel een werkvloer, omdat op de vloer heel makkelijk werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Zoals leidingwerk vervangen en uitvoer en retour vloerverwarming slagen. Als de installateur zijn werk heeft gedaan dan brengen wij de folie aan en gaan wij de tweede laag schuimbeton storten op de juiste hoogte.
Vloer vervangen kosten
Deze werkmethode geeft voordelen. We hoeven het oude puin van de NeHoBo vloer niet te verwijderen en af te voeren. Het scheelt ook enorm in het arbeidsproces omdat er minder werkuren nodig zijn. De gemiddelde prijs voor dit systeem om de NeHoBo vloer te vervangen ligt rond de €45,- per vierkante meter ex btw.
Kan ik een NeHoBo vloer altijd vervangen?
De situatie moet schuimbeton toelaten: bij slappe losse onder grond is het spuiten van schuimbeton bijvoorbeeld niet gelijk mogelijk. Ook moet goed nagedacht worden over de gevolgen. Leidingen die zich onder in de vloer zijn bevinden en gasleidingen zijn na toepassing van schuimbeton niet meer toegankelijk worden. Wij van Woodstock Vloeren kunnen u uitstekend advies geven over de schuimbeton voor uw specifieke verbouw situatie. Ga met ons in gesprek en raadpleeg onze experts ook op zaterdag !
Nehobo vloer isoleren
Veel bestaande oude woningen worden verbeterd met schuimbeton, nu of dan wel in toekomst. Dan is goed om te isoleren met schuimbeton in de kruipruimte een relatief makkelijke activiteit die gedaan worden. Het isoleren van de oude Nehobo vloer is een van de meest efficiënte maatregel die eventuele schimmelwerking uit de kruipruimte tegengaat. In dat kader kan de aanbreng van schuimbeton meerdere onderdelen vervangen. De juiste innovatieve middel en steeds vaker gebruikte isolatie met schuimbeton ook in gebieden waar veengrond de woningen van een versterkte fundering te voorzien.
NeHoBo vloer vloerverwarming
Als u de NeHoBo vloer gaat vervengen en isoleren is het ook meteen een goed moment om vloerverwarming aan te leggen. Er bestaan verschillende soorten vloerverwarming. Elk type heeft zijn voor- en nadelen en het meest geschikte systeem is afhankelijk van uw woonsituatie. Een aantal soorten vloerverwarming zijn bijvoorbeeld:
- Nat vloerverwarming systeem
- Droogbouw vloerverwarming
- Elektrische vloerverwarming
- Infrarood vloerverwarming
- WARP vloerverwarming systeem
Holle baksteenvloer
Bij het beschermen van een woning aan de binnenzijde denkt men veelal aan de muren op de fundering. Maar de fundering waar een woning op staat is zeker het belangrijkste. Bij veel oudere gebouwen is de fundering gemaakt van baksteen, later is dit vervangen door het gebruik van beton op palen. Maar de holle bakstenen en beton hadden uiteraard niet de kwaliteit die we tegenwoordig gewend zijn. Door de jaren heen kunnen vocht en grondwater hun invloed uitoefenen op de constructie. Soms is er sprake van betonrot in de vloer of het volledig verzadigen van de bakstenen. De fundering kan poreus worden en vocht vindt langzaam zijn weg naar binnen. Vochtophopingen en optrekkend vocht binnenzijde van de muur zorgen voor schimmelvorming en schade aan de vloer.
Door het geheel te ontgraven en verwijderen en te voorzien van folie als als afdichting zal de fundering beter bestand zijn tegen de negatieve invloeden van o.a vocht uit de de ondervloer en de buiten muren, bijvoorbeeld bij veel neerslag kan het grondwater peil omhoog komen. Ook is het een mogelijkheid om de fundering extra te isoleren, zo worden koudebruggen geminimaliseerd en is er minder kans op kouw doorslag.