NeHoBo vloer vervangen

Heeft u een NeHobo vloer dan kan Schuimbeton een goede en duurzame en ook nog een relatief handige methode zijn om verzwakte NeHoBo vloer te vervangen en holtes in de kruipruimte met schuimbeton op te vullen. De NEHOBO vloer wordt vervangen door een schuimbetonvloer en de kruipruimte verdwijnt en schuimbeton neemd de draagconstructieover waardoor u draagkracht toevoegt aan uw nieuwe vloer. Voordeel van de schuimbetonvloer is dat hij ook een goede isolerende werking heeft onder vloerverwarming.

NoHeBo vloer

Kan ik een NeHoBo vloer altijd vervangen?

De situatie moet schuimbeton toelaten: bij slappe losse onder grond is het spuiten van schuimbeton bijvoorbeeld niet gelijk mogelijk. Ook moet goed nagedacht worden over de gevolgen. Leiddingen die zich onder in de vloer zijn bevinden en gasleidingen zijn na toepassing van schuimbeton niet meer toegankelijk worden. Wij van Woodstock Vloeren kunnen u uitstekend advies geven over de schuimbeton voor uw specifieke verbouw situatie. Ga met ons in gesprek en raadpleeg onze experts ook op zaterdag !

Veel bestaande oude woningen worden verbeterd met schuimbeton, nu of dan wel in toekomst. Dan is goed om te isoleren met schuimbeton in de kruipruimte een relatief makkelijke activiteit die gedaan worden. Het isoleren van de oude Nehobo vloer is een van de meest efficiënte maatregel die eventuele schimmelwerking uit de kruipruimte tegengaat. In dat kader kan de aanbreng van schuimbeton meerdere onderdelen vervangen. De juiste innovatieve middel en steeds vaker gebruikte isolatie met schuimbeton ook in gebieden waar veengrond de woningen van een versterkte fundering te voorzien

Bij het beschermen van een woning aan de binnenzijde denkt men veelal aan de muren op de fundering. Maar de fundering waar een woning op staat is zeker het belangrijkste. Bij veel oudere gebouwen is de fundering gemaakt van baksteen, later is dit vervangen door het gebruik van beton op palen. Maar de holle bakstenen en beton hadden uiteraard niet de kwaliteit die we tegenwoordig gewend zijn. Door de jaren heen kunnen vocht en grondwater hun invloed uitoefenen op de constructie. Soms is er sprake van betonrot in de vloer of het volledig verzadigen van de bakstenen. De fundering kan poreus worden en vocht vindt langzaam zijn weg naar binnen. Vochtophopingen en optrekkend vocht binnenzijde van de muur zorgen voor schimmelvorming en schade aan de vloer.

Door het geheel te ontgraven en verwijderen en te voorzien van folie als als afdichting zal de fundering beter bestand zijn tegen de negatieve invloeden van o.a vocht uit de de ondervloer en de buiten muren, bijvoorbeeld bij veel neerslag kan het grondwater peil omhoog komen. Ook is het een mogelijkheid om de fundering exstra te isoleren, zo worden koudebruggen geminimaliseerd en is er minder kans op kouw doorslag.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.