We hebben een nieuwe vloerisolatie. Deze heeft een hogere RC waarde en zorgt voor meer comfort.

Goede vloerisolatie met een hoge RC waarde heeft een grote impact op zowel uw energierekening, als uw wooncomfort. Omdat warmte uit zichzelf omhoog wil is het belangrijk het koude transport slim te vertragen met deze nieuwe isolatie. Vloerverwarming bestaat voor een zeer groot deel uit stralingswarmte, precies hetgeen wat deze nieuwe isolatie zeer goed isoleert.

Ook in geval van een kruipruimte speelt stralingswarmte een zeer belangrijke rol. Het comfort dat men ervaart wordt in dit soort situaties namelijk vooral bepaald door warmte. Maar doordat mede de luchtstroom de warmteweerstand bepaalt in de kruipruimte kent Woodstock de hoogste isolatiewaarde in de kruipruimte- of vloerisolatie.

Gecompartimenteerd isoleren

Wilt u extra slimme vloer? Met Woodstock isolatie in de kruipruimte of ondervloer wordt het te verwarmen woonvolume verkleind en het warmtetransport vroegtijdig afgeremd. Dit noemt men gecompartimenteerd isoleren. De woonlaag, waar overdag 21°C nodig is, heeft immers een andere stookbehoefte dan de slaapvertrekken, waar men met 18°C vaak al comfortabel slaapt. Deze boerenslimheid vindt men niet voor niets terug in oude boerderijen waarin juist lage plafonds aangebracht zijn.

Dampdicht en folie

Bij het isoleren van een vloer onder de vloerverwarming of in een kruipruimte gebruik je dampdichte folie. Isoleer je de bovenkant van bijvoorbeeld een houten zoldervloer dan gebruik je hierop houtvezel producten. Echter zijn er steeds meer energie architecten die ademende constructies toepassen voor een optimaal ademend comfort. Dit is mogelijk maar wel na een kundig advies. Mocht u dit wensen dan kunnen we u in contact brengen met een werkvoorbereiders die u in een adviesgesprek goed kan adviseren. Lees hier meer over op onze site over dampdichte folie en ventileren.

Onze isolatie is eenvoudig te verwerken

Woodstock vloerisolatie met folie kun je direct onder de vloerverwarming toepassen. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld het type 350. Daarbij leg je de isolatiewaarde van onder 3.5 tegen de koudste massa, bijvoorbeeld een betonvloer, als je daarop een isolerende noppenplaat zou willen leggen. Gebruik je geen noppenplaat dan leg je de platen of netten naar boven. De dampdichte Woodstock producten, zoals het type 450 of 550, plak of niet je eenvoudig, stof- en jeukvrij, tegen de vloerbalken van de kruipruimte. Zo ontstaat er een laag aan weerszijden van de totale renovatie producten. Op een houten verdiepingsvloer kan beter het type magnesiet toegepast worden. Eventueel vocht van de onderliggende verdieping kan op die manier prima blijven bewegen als dat nodig is. Zo blijft het opgehoopt in de constructie.

Wilt u meer informatie over het isoleren van uw vloer via de kruipruimte? Kijk dan ook eens op onze informatiepagina over kruipruimte isolatie.


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.