Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een licht mengproduct van cement, zand en water. Wij gebruiken dit product vooral als isolatiemateriaal. Omdat schuimbeton vloeibaar is, verspreidt het zich makkelijk over een ruimte, en egaliseert het zichzelf uit. Dankzij deze eigenschappen kunnen alle gaten en kieren makkelijk bereikt worden, en is het geen arbeidsintensief product.

Schuimbeton storten

Toepassingen schuimbeton

Isolatie

De belangrijkste toepassing van schuimbeton is woningisolatie. Door schuimbeton te gebruiken bespaart u op uw energie rekening, en zorgt u voor een aangenamere woning.

Schuimbeton als onderdeel van woningrenovatie

Heeft een verrotte balkenvloer? Laat dan uw houten balken door ons verwijderen, en gebruik schuimbeton als renovatie materiaal.

Opvullen van kruipruimte

Schimmel en waterschade komen vaak voor in een kruipruimte. Door de vochtwerende eigenschappen van schuimbeton heeft u hier geen last meer van. Een bijkomend voordeel is dat u hiermee ook meteen uw woning extra isoleert.

Schuimbeton als uitvulmateriaal

Schuimbeton kan ook prima worden gebruikt als opvulmateriaal. Het is het een goed alternatief voor bijvoorbeeld EPS Tempex (piepschuim). Want ten opzichte van piepschuim heeft schuimbeton verschillende voordelen: het kan niet wegwaaien en is makkelijker aan te brengen rond bijvoorbeeld heipalen.

Nadelen schuimbeton

  1. Een ruimte is een week lang niet meer te gebruiken als er schuimbeton is gestort
  2. Een kruipruimte is niet meer toegankelijk nadat deze is volgestort met schuimbeton
  3. Er moeten een aantal voorbereiding worden getroffen voordat schuimbeton kan worden gebruikt. Houten balken moeten worden verwijderd, en soms moet een ruimte eerst worden afgegraven. Ook moet eerst bouwfolie worden aangebracht. Dit alles kost extra tijd.

Categorieën: Isolatie

shares