De nadelen van schuimbeton

Wij leggen graag uit welke nadelen er aan schuimbeton kleven, maar waarom u ondanks die nadelen toch voor schuimbeton van Woodstock zou moeten kiezen. Want als u kiest voor schuimbeton van Woodstock Vloeren is er altijd wel een oplossing. Hieronder een aantal nadelen of problemen die bij schuimbeton kunnen optreden en de oplossingen die Woodstock Vloeren hiervoor heeft.

Schuimbeton storten

Zand als ondergrond

Schuimbeton is een goede optie om ‘slappe grond’ op te hogen en te verstevigen. Hier hangt wel een ‘maar’ aan vast: als de bodem in zijn geheel zakt, zakt het schuimbeton ook! Dit wordt vaak om verkooptechnische redenen niet verteld. Oorzaak van dit probleem kan de ondergrond van zand. Die is vaak koud en vochtig. Ook komt het voor dat er ruimte onder de fundering van het huis of de kruipruimte zit. In dat geval kan gestort schuimbeton wegspoelen. Als er veel regenwater onder of langs het schuimbeton loopt, kan het gaan drijven en kan het water ook het zand makkelijk wegspoelen. Hierdoor kan de verharding ineens wegzakken. Om dit probleem te voorkomen, trillen we het zand in de kruipruimte goed aan zodat het steviger wordt. Woodstock zorgt er altijd voor dat de ondergrond en het schuimbeton “potdicht” is; hiermee geven wij water geen kans. Een andere oplossing is voor een net iets andere samenstelling van schuimbeton te kiezen, zodat het schuimbeton geen vocht opneemt.

Een lekkend riool

Schuimbeton kan ook gaan verzakken als er ergens een lekkage bestaat. Stromend water van een lekkende rioolpijp of een beschadigd rioolbuis zorgt ervoor dat het schuimbeton zeer vochtig kan worden en gaat verzakken. Het is van essentieel belang dat van tevoren goed wordt bekeken of er niks lekt. Dan is er niets aan de hand.

Verzakkingen van straatwerk

Verzakking van schuimbeton kan ook ontstaan door piekbelasting en een onvoldoende verdichte basis. Dit komt vaak voor bij een oprit waar de wielen van uw auto steeds over hetzelfde deel van de oprit rollen. In dat geval kan er spoorvorming ontstaan. Bovendien gaan stenen bij een te lichte of vergeten kantopsluiting makkelijk schuiven. Hierdoor ontstaan er kieren tussen de stenen. Dit probleem is op te lossen door in plaats van losse stenen, voor printbeton te kiezen. Dit is, simpel gezegd, een betonplaat met een patroontje die uit een stuk bestaat. Plaatselijke verzakkingen en kieren komen bij printbeton niet voor.

Waarom schuimbeton van Woodstock

Zoals u hebt kunnen lezen zijn alle problemen met schuimbeton prima te ondervangen. Tot slot nog een aantal extra redenen om voor het schuimbeton van Woodstock Vloeren uit bijvoorbeeld Vloeren Almere te kiezen:

  1. Wij geven een goed advies
  2. Snelle en effici├źnte uitvoering
  3. We plakken alles goed af met goed plastic
  4. We controleren altijd de code 447
  5. Elke werk wordt vooraf gecontroleerd en ingemeten
  6. Controle op het juiste schuimmiddel
  7. Controle op juiste hoogte

wat is schuimbeton

kijk op de informatie film

 

 

Categorie├źn: Isolatie