Bent u op zoek naar een mooie betonvloer?

Een betonvloer van de mooiste kwaliteit kunt u kopen bij ons, en word gemaakt door West-Friesland vloerenservice. Bent u geinteresseerd in een mooie betonvloer dan bent u welkom bij ons in de showroom.

Snel een betonvloer nodig? Dan kan de keuze groot zijn aangezien er veel veel mooie vloeren zijn met compleet verschillende eigenschappen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor warm parket, strakke tegels, budgetvriendelijk laminaat of simpel beton. Wij zetten hier de nadelen van de betonvloer op een rijtje. Zoals elk materiaal heeft ook beton specifieke eigenschappen die zowel positieve als negatieve gevolgen kunnen hebben. In dit artikel beschrijven we de belangrijkste eigenschappen van betonnen vloeren.

Kijk op woonbeton daar de voordelen van de betonvloer en uitgebreide informatie zodat u de nadelen goed kunt afwegen met de voordelen voordat u een eindbeslissing maakt. Daarnaast kunt u ons altijd telefonisch bereiken voor advies op maat of een bezoek in onze showroom.Vaak wordt de betonvloer op schuimbeton aangebracht

Betonvloer nadelen

Beton is letterlijk overal te zien: op straat, in gebouwen, op de treinsporen, maar ook in huis als vloer is beton erg populair.

Betonvloer nadelen

1) Scheurtjes

Het grootste nadeel van betonvloeren is dat er grote en kleine scheuren kunnen ontstaan ​​doordat het een glad oppervlak betreft. Vochtigheid en temperatuurschommelingen zijn de belangrijkste redenen waarom dit gebeurd. Daarom moet er een goede wapening en dikte hebben zijn. Onze ervaren werkvoorbereiders en vloerenleggers zullen er altijd voor zorgen dat u zo min mogelijk scheurvorming krijgt.

2) Gevoelig

Beton is gevoelig voor zuren en vetten. In sommige gevallen kan water zelfs kringen geven. Heb je kinderen in huis? Dan is de kans op vlekken een stuk groter. Gelukkig wordt een woonbetonvloer door ons altijd gepolijst en geïmpregneerd met een vlekstopper zodat de vlekgevoeligheid fors verminderd word.

3) Bolling

De vloer is erg kwetsbaar tijdens de installatie. Daarom moet deze in ideale omstandigheden worden geplaatst. Als dit niet het geval is heeft u meer kans op scheuren. Anders kan uw vloer enigszins bol komen te staan. Onze experts zullen gelukkig altijd rekening houden met alle omstandigheden zodat de kans op bolling aanzienlijk wordt verminderd. 

4) Vlakheid

Bent u perfectionistisch? Houd er dan rekening mee dat een betonvloer nooit 100% vlak zal zijn. Ook al zal je dat niet met het blote oog kunnen zien.

5) Aanpassingen

Als u het eindproduct niet mooi vindt kan het aardig veel kosten om dit naar uw wens te maken. Denk daarom altijd heel goed na voor u een betonvloer neemt. Als u een betonvloer in zijn geheel wil vervangen draagt dit hele grote kosten met zich mee. Daarom is het altijd heel belangrijk om de voor en nadelen van een betonvloer goed in kaart te brengen. Laat u goed informeren of kom langs bij ons in de showroom voor advies op maat en fysieke voorbeelden.

Alles heeft voor- en nadelen En dat is met een betonvloer niet anders. Het is een budgetvriendelijke en duurzame oplossing, al moet je wel rekening houden dat het een bouwmateriaal is met een eigen willetje. Kleurschakeringen, scheurtjes of barstjes heb je niet te kiezen. Maar vaak is dit juist de reden waarom mensen voor de betonvloer kiezen. De betonvloer is een natuurproduct die leeft.

Categorieën: Betonvloer