Woodstock Vloeren levert duurzaam schuimbeton in Groningen in combinatie met een vloeren totaalpakket. Tijd voor een volledige vloerrenovatie? Dankzij ons vloerpakket is alles op één plek geregeld. Van kruipruimte-isolatie met schuimbeton, vloerverwarming, een dekvloer tot een eindvloer naar wens. Hierdoor heeft u niet alleen lagere stookkosten, maar ook nooit meer last van vochtproblemen, nare geurtjes en ongedierte in huis.

schuimbeton

Onze totaalpakket: wat kunt u verwachten?

Goede communicatie, deskundig advies en vakmanschap met een volledige vloeren totaalpakket allemaal op één plek. Dankzij ons totaalpakket verzorgen wij het gehele proces van A tot Z met één vertrouwd aanspreekpunt. Hierdoor wordt u niet alleen volledig ontzorgd, maar voorkomt u ook wrijving in de planning tussen verschillende partijen. Dit maakt het mogelijk om snel te schakelen bij onverwachte situaties. Bovendien is het ook mogelijk om eventueel een adviesgesprek met onze specialist op locatie te regelen.

Wat is schuimbeton

Schuimbeton is een goedkope, lichtgewicht isolatiemateriaal samengesteld uit cement, water, schuim en lucht. Wat op wordt locatie gemengd tot een vloeibare betonmortel en vervolgens in de kruipruimte aangebracht met behulp van een schuimbetonpomp. Een schuimbetonvloer staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen dankzij de gesloten celstructuur die ontstaat tijdens het uitharden en lucht vasthoudt. Het uitharden van een schuimbetonvloer kan 2 á 3 dagen duren en is volledig afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de dikte van de vloer.

Schuimbeton

Opbouw van een schuimbetonvloer

Doordat schuimbeton in de kruipruimte wordt gestort, valt het onder bodemisolatie en niet onder vloerisolatie. Nadat schuimbeton is gestort in de kruipruimte, heeft u technisch gezien geen kruipruimte meer. Zodra de schuimbetonvloer volledig is uitgehard, kan er eventueel vloerverwarming worden toegepast. Vervolgens wordt er een dekvloer aangebracht (bijv. een Anhydrietvloer). Voor een egale en strakke ondergrond wordt de dekvloer altijd afgewerkt met een dunne laag egaline van 1 tot 6 mm dik. Hierop kan uiteindelijk een pvc vloer worden gelegd of een andere soort eindvloer uit ons brede assortiment.

Schuimbeton in Groningen

Een schuimbetonvloer valt onder bodemisolatie, waarbij de soort ondergrond een essentiële rol speelt. Schuimbetonisolatie is niet geschikt voor elke soort ondergrond, omdat schuimbeton en bodemdaling niet goed samengaan. Als de bodem inklinkt, zal de schuimbetonvloer ook verzakken. Dit heeft zeer nadelige gevolgen op de kwaliteit en stabiliteit van de schuimbeton constructie. Daarom kan schuimbeton in Groningen niet zomaar bij elke woning daar worden toegepast.

 

Bodemdaling en schuimbeton in Groningen

Bodemdaling heeft dus nadelige gevolgen voor de kwaliteit en stabiliteit van schuimbeton. Daarom is het essentieel voordat schuimbetonisolatie wordt toegepast achterhaald wordt wat voor bodem de woning gebouwd de woning is gebouwd. Ondergronden zoals nat klei, veengrond na verloop van tijd kan het gaan inklinken. Dit kan voornamelijk voorkomen op na langdurige periode van droogte. Bovendien wordt in de oosten van Groningen gas gewonnen. Daardoor kan de grond daar gaan inklinken en is dus sterk afgeraden om schuimbetonisolatie daar toe te passen.

 

Waarom schuimbeton in Groningen

Schuimbetonisolatie  is eenmilieuvriendelijk isolatiemiddel wat niet alleen een goedkoop, maar heeft ook een uitstekende isolatiewaarde. Bij een dikte van 45 cm heeft schuimbeton een Rc waarde van ongeveer 3,5 m2K/W. Bovendien komt u met  schuimbetonisolatie in aanmerking voor subsidie. Zoals hiervoor vermeld met schuimbeton heeft u in principe geen kruipruimte meer. Hierdoor wordt u volledig ontlast van nare geurtjes, vochtproblemen en ongedierte. Daarnaast is schuimbeton ook leverbaar in dichtbebouwde gebieden. Schuimbeton wordt altijd op locatie gemaakt en vervolgens met ons kleine zelfontwikkelde schuimbetonpomp in de kruipruimte gestort.

 

Beton maken

Veengrond en schuimbeton in Groningen

Hoewel er bij veen- en kleigrond een hoge kans is dat deze gaat inklinken, kan schuimbetonisolatie toch enigszins worden toegepast. De dichtheid van schuimbeton kan sterk variëren tussen de 500 kg/m³ en 1600 kg/m³, waardoor de isolatiewaarde ook sterk kan verschillen. De dichtheid is volledig afhankelijk van de samenstelling van de schuimbetonmortel. Het is daarom belangrijk dat u aangeeft dat uw woning op veen- of kleigrond is gebouwd, zodat wij hiermee rekening kunnen houden. Om schuimbeton toch toe te passen, is het geadviseerd om een schuimbetonvloer met een lage dichtheid, bijvoorbeeld 500 kg/m³, te nemen. Het is echter ontzettend belangrijk dat u rekening houdt met de mogelijkheid dat de ondergrond nog steeds kan inklinken en dus afgeraden is. In plaats van schuimbeton kunt u bijvoorbeeld overwegen om een  andere isolatiemateriaal uw vloer mee te isoleren bijvoorbeeld PIF-isolatie.