U gaat verbouwen en bent in de markt voor een nieuwe vloer. Of u staat op het punt te verhuizen. Daarom bent u op zoek naar de juiste vloer. Hier en daar zie je verhalen over PVC-vloeren. Als de één denkt dat dit een fantastische vloer is, hoor je van een ander dat er ook enkele nadelen zijn. Om de nadelen van de PVC vloer duidelijk te maken, bespreken we in dit artikel de nadelen van PVC-vloeren. Zo kunt u de juiste beslissing maken voor en geschikte vloer in uw woning!

We hebben ook een artikel van de PVC vloer met alle voordelen en uitgebreide informatie. Zodat u de nadelen goed kunt afwegen met de voordelen voordat u een eindbeslissing maakt. Daarnaast kunt u ons altijd telefonisch bereiken voor advies op maat.

 

pvc vloer nadelen

Wat is een pvc vloer?

Laten we het eerst hebben over wat een PVC vloer en een PVC visgraat vloer precies is. Een PVC vloer is een houtvrije vloer. Deze vloer wordt gemaakt van kunststof en bevat verschillende lagen polyvinylchloride. De vloer is dankzij de huidige technieken bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden. In onze showroom vind u allerlei soorten PVC vloeren. Wilt u onze showroom bezoeken? graag dan een afspraak maken en wij staan voor u klaar!

Milieueffecten plastic PVC vloeren

Plastic is heel veelzijdig en bovendien spotgoedkoop te produceren, geen wonder dat het zo veel wordt gebruikt. Maar eenmaal geproduceerd, vergaat het nooit meer! En daarom hoort het niet thuis in ons milieu. Wat is nou precies plastic? En hoe groot is plastic een probleem voor ons mensen, voor dieren, voor het milieu? Wie is verantwoordelijk voor de plasticproblematiek en wie treedt er tegen op? Over hoeveel plastic afval hebben we het eigenlijk? En hoeveel soorten plastic bestaan er wel niet? En… wat zijn de oplossingen? Veel vragen waarop je hier het antwoord vindt:
PVC is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Niet vreemd ook, want een PVC vloer kent veel voordelen. Zo is een vloer van PVC 100% waterproof, onderhoudsvriendelijk en uiterst geschikt voor vloerverwarming.

Alternatief voor een pvc vloer

De betonvloer, houten of gietvloer zijn uitermate geschikt in plaats van pvc.
Het meest gangbare betonvloer motief is momenteel leisteen, ingezaagd in tegels van bijv. 60 cm x 1m, we kunnen de afmeting geheel aanpassen aan de afmeting van uw wensen. Een opkomend motief is hout. Het ziet eruit als een houten terras, maar is geheel van beton. Ook Cobblestone, Belgische waaiers of meer mediterrane; alles is eigenlijk mogelijk. Naast het motief bepaalt u ook zelf de kleur. Bijna iedere kleur of kleurencombinatie is mogelijk.

Wist u dat het mogelijk is om de alternatieve eindvloer ook te combineren met een vloerverwarming en een goede dekvloer?
Bij Woodstock bieden kunnen wij u een vloeren totaalpakket aanbieden, waarmee wij u volledig ontzorgen.

 

Dekvloer

Anhydrietvloer
Een eindvloer kan alleen op een dekvloer worden aangebracht. Hierin heeft u een aantal keuzes zoals bijvoorbeeld een cementdekvloer of een anhydrietvloer. De lichte magnesietvloer is een iets minder bekende optie, die goed kan worden gebruikt voor ruimtes die geen zware gewichten kunnen dragen.

Vloerverwarming

vloerverwarming
Een parketvloer kunt u eventueel ook goed combineren met vloerverwarming. Dat kost minder energie, en scheelt ook direct ruimte door het ontbreken van radiatoren.
Bij Woodstock bieden wij meerdere soorten vloerverwarming aan. De traditionele vloerverwarming op waterbasis is meestal de beste keus.

 

Hoe lang gaat een pvc vloer mee?

Dit is eigenlijk het belangrijkste criterium voor de keuze van een duurzame vloer. Zolang een vloer blijft liggen is er geen nieuwe nodig en dus zijn er geen nieuwe grondstoffen en energie nodig voor de productie van een nieuwe afwerking.

 

PVC vloer zonder schadelijke stoffen: Let op deze zaken!

Wilt u een PVC vloer laten leggen in uw woning? Ga dan op zoek naar een vloer zonder schadelijke stoffen. Tijdens het produceren van PVC vloeren worden er soms weekmakers gebruikt die ervoor moeten zorgen dat het PVC soepel blijft. Deze PVC weekmakers bevatten mogelijk schadelijke stoffen voor uw gezondheid en het milieu. In deze blog vertellen we u meer over de schadelijke stoffen in PVC en noemen we waar u op moet letten!

PVC vloeren

Het grootste verschil ten opzichte van laminaat is de samenstelling. Waar laminaat bestaat uit samengeperste lagen, is een PVC vloer een vorm van een vloer die voornamelijk bestaat uit het kunststof materiaal thermoplast. PVC is een afkorting voor polyvinylchloride. Door het sterke kunststof is een PVC vloer stabiel en geluiddempend. De vloer kan goed tegen vocht en is makkelijk schoon te maken.

Bent u op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloer? Dan is een PVC vloer de juiste keuze.

PVC vloer schadelijk of veilig? Op je nieuwe vloer wil je blootvoets kunnen lopen, de baby eindeloos laten kruipen en de kinderen ongestoord laten spelen. Kortom, je wil dat je PVC vloer veilig is. Maar hoe veilig is een pvc-vloer eigenlijk? En is een PVC vloer giftig? Eindelijk zijn de veilige pvc vloeren van het Duitse merk IPC, de trots van oprichter Reinhard Krause  ook in Nederland verkrijgbaar. Lees hier zijn verhaal over hoe hij het verschil maakt met de veiligste pvc vloeren.

Categorieën: Afwerkvloeren

Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.