Nadelen PVC vloer op een rij

U wilt graag een nieuwe vloer in uw woning of gaat binnenkort verhuizen. Daarom bent u op zoek naar een geschikte vloer. Hier en daar ziet u verhalen voorbij komen over een PVC vloer. wat zijn de nadelen pvc vloer ?

Waar de één het een fantastische vloer vindt, hoort u van een ander dat er ook wat mindere kanten aan zitten. Om u meer duidelijkheid te geven, gaan we het in deze blog hebben over de nadelen van een PVC vloer. Zo kunt u de juiste keuze maken voor vloer in uw woning!

pvc vloeren nadelen

Vinylvloer

Wat is een pvc vloer?

Laten we het eerst hebben over wat een PVC vloer en een PVC visgraat vloer precies is. Een PVC vloer is een houtvrije vloer. Deze vloer wordt gemaakt van kunststof en bevat verschillende lagen polyvinylchloride. De vloer is dankzij de huidige technieken bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden.

Milieueffecten pvc plastic vloeren

Plastic is heel veelzijdig en bovendien spotgoedkoop te produceren, geen wonder dat het zo veel wordt gebruikt. Maar eenmaal geproduceerd, vergaat het nóóit meer! En daarom hoort het niet thuis in ons milieu. Wat is nou precies plastic? En hoe groot is plastic een probleem voor ons mensen, voor dieren, voor het milieu? Wie is verantwoordelijk voor de plasticproblematiek en wie treedt er tegen op? Over hoeveel plastic afval hebben we het eigenlijk? En hoeveel soorten plastic bestaan er wel niet? En… wat zijn de oplossingen? Veel vragen waarop je hier het antwoord vindt:
PVC is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Niet vreemd ook, want een PVC vloer kent veel voordelen. Zo is een vloer van PVC 100% waterproof, onderhoudsvriendelijk en uiterst geschikt voor vloerverwarming. Vloer merken als mFLOR, Beautifloor en Floer spelen feilloos op deze mooie trend in. Dit is te zien aan het grote aanbod aan PVC vloeren, van extra brede PVC vloeren tot zelfs reuzevisgraat PVC!

Voordelen van een pvc vloer

Om het voor u makkelijk te maken hebben we de voordelen van een PVC vloer op een rijtje gezet:
Goede kwaliteit - PVC vloeren hebben een hoge gebruiksklasse. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor zeer intensief gebruik en goed tegen een stootje kunnen. Lees ook onze blog over de gebruiksklasse van PVC vloeren.
Weinig onderhoud - PVC vloeren hebben weinig onderhoud nodig. Dit komt onder andere doordat de vloer een glad oppervlak heeft. Het is daardoor gemakkelijk schoon te houden en erg hygiënisch!
Slijtvast - Een PVC vloer gaat jarenlang mee, want dit type vloer is slijtvast. Door de beschermende toplaag zullen er niet snel krassen en/of vlekken op de vloer ontstaan.
Geschikt voor vloerverwarming - De meeste vloeren kunnen gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Wil je het beste rendement uit je vloerverwarming en vloer halen dan raden we een PVC vloer zeker aan. De vloeren zijn door de dikte (onder de 1 cm) perfect om op vloerverwarming te leggen. De warmte heeft daardoor alle mogelijkheid om je woning te verwarmen.

Alternatief voor een pvc vloer

De betonvloer, houten of gietvloer. Uitermate geschikt in plaats van pvc.
Het meest gangbare betonvloer motief is momenteel leisteen, ingezaagd in tegels van bijv. 60 cm x 1m, we kunnen de afmeting geheel aanpassen aan de afmeting van uw wensen. Een opkomend motief is hout. Het ziet eruit als een houten terras, maar is geheel van beton. Ook Cobblestone, Belgische waaiers of meer mediterrane, alles is eigenlijk mogelijk. Naast het motief bepaalt u ook zelf de kleur. Bijna iedere kleur of kleurencombinatie is mogelijk.

PVC VLOEREN (pvc vloer) Wilt u onze showroom bezoeken? graag dan een afspraak maken en wij staan voor u klaar in onze showroom vind u de soorten PVC vloeren.

De voordelen van een betonvloer

* Onderhoudsvrij
* Kleurecht
* Onderhoudsarm
* Prijs (Een richtprijs voor Printbeton is ca. € 27,50 per m2 incl. btw, uitgaande van een oppervlak van 50 m2)
Iedere vloer is maatwerk en wordt dus apart gecalculeerd. Een winkel wordt zwaarder belast en wordt dus ook dikker uitgevoerd. Deze prijs ligt dus iets hoger dan voor een huis.
Als u geïnteresseerd bent, vraag een offerte aan. Geef a.u.b. wel zoveel mogelijk gegevens door, zodat wij een offerte op maat kunnen maken zodat u de nadelen van pvc voorbij gaat.

De voordelen van pvc

De afgelopen tijd berichtten de media regelmatig over het nut van plastic recycling. Sinds de start van de gescheiden inzameling van plastic verpakkingen zijn consumenten hun afval steeds beter gaan scheiden. Terwijl we pas een aantal jaren bezig zijn, is Nederland koploper in de wereld. Toch zijn er ook nog knelpunten. Begrijpelijk want de keten van inzameling tot en met recycling van plastic verpakkingen, wordt al doende verbeterd en staat dus nog in de kinderschoenen. Ook de NVRD heeft wel eens kritiek op de verschillende ketenpartners gehad en riep daarom eind 2017 op tot een gezamenlijke innovatieagenda.
Er wordt inmiddels gelukkig hard gewerkt aan nieuwe afspraken tussen Afvalfonds/Nedvang en VNG/NVRD die beter aansluiten bij de praktijk. Deze afspraken zullen na de zomer voorgelegd gaan worden aan de verschillende achterbannen. Hierbij is het uitgangspunt om tot transparante ketenafspraken voor de langere termijn te komen waarbij de verschillende ketenpartners verantwoordelijkheid worden voor die stap in de keten waar men invloed op uit kan oefenen. Gemeenten leveren hier een bijdrage aan door het optimaliseren van de inzameling en door extra aandacht voor de samenstelling en kwaliteit van de gescheiden afvalstromen. Woodstock pvc is dan ook uitsluitend gemaakt van gerecycled plastic
Voor de inzameling en sortering van plastic verpakkingen ontvangen gemeenten slechts een kostendekkende vergoeding. Deze vergoeding is na uitgebreide onderzoeken vastgesteld en wordt door het verpakkende bedrijfsleven alleen uitgekeerd als verpakkingen daadwerkelijk gerecycled worden. Plastic verpakkingsafvalstromen van Nederlandse huishoudens waarvoor gemeenten een vergoeding ontvangen, worden dan ook, conform de afspraken in het UMP, in elke ketenstap gemonitord tot en met de afzet bij de recycler. De afzet van gesorteerde plasticstromen naar het buitenland vindt alleen conform de EVOA-wetgeving voor afvaltransport plaats en gecontroleerd waarbij de route en eindbestemming van de stroom wordt vastgelegd. Afzet kan alleen bij gecertificeerde recyclers waardoor de controle op de gehele keten zo goed mogelijk is gewaarborgd voor een pvc vloer.

Hoe lang gaat een pvc vloer mee?

Dit is eigenlijk het belangrijkste criterium voor de keuze van een duurzame vloer. Zolang een vloer blijft liggen is er geen nieuwe nodig en dus zijn er geen nieuwe grondstoffen en energie nodig voor de productie van een nieuwe afwerking.

Milieubelasting

Hoeveel energie is er nodig bij de productie van het materiaal en voor het vervoer naar de gewenste locatie? Het materiaal kan heel goedkoop en milieuvriendelijk geproduceerd worden, maar kan door vervoer over een grote afstand toch veel minder duurzaam worden.

kijk ook op https://waarzitwatin.nl/stoffen/pvc

kijk ook op https://www.strooming.nl/binnenmilieu/blog/zijn-pvc-vloeren-gevaarlijk/

PVC vloer zonder schadelijke stoffen: Let op deze zaken!

29 Mei 2018 • Hoofdcategorie

Wilt u een PVC vloer laten leggen in uw woning? Ga dan op zoek naar een vloer zonder schadelijke stoffen. Tijdens het produceren van PVC vloeren worden er soms weekmakers gebruikt die ervoor moeten zorgen dat het PVC soepel blijft. Deze PVC weekmakers bevatten mogelijk schadelijke stoffen voor uw gezondheid en het milieu. In deze blog vertellen we u meer over de schadelijke stoffen in PVC en noemen we waar u op moet letten!

PVC vloeren

Het grootste verschil ten opzichte van laminaat is de samenstelling. Waar laminaat bestaat uit samengeperste lagen, is een PVC vloer een vorm van een vloer die voornamelijk bestaat uit het kunststof materiaal thermoplast. PVC is een afkorting voor polyvinylchloride. Door het sterke kunststof is een PVC vloer stabiel en geluiddempend. De vloer kan goed tegen vocht en is makkelijk schoon te maken.

Bent u op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloer? Dan is een PVC vloer de juiste keuze.

PVC vloer schadelijk of veilig? Op je nieuwe vloer wil je blootvoets kunnen lopen, de baby eindeloos laten kruipen en de kinderen ongestoord laten spelen. Kortom, je wil dat je PVC vloer veilig is. Maar hoe veilig is een pvc-vloer eigenlijk? En is een PVC vloer giftig? Eindelijk zijn de veilige pvc vloeren van het Duitse merk IPC, de trots van oprichter Reinhard Krause  ook in Nederland verkrijgbaar. Lees hier zijn verhaal over hoe hij het verschil maakt met de veiligste pvc vloeren. BRON

pvc vloeren nadelen

Om meer te schrijven over de pvc vloeren nadelen staat hier onder ook het een en ander.

Zie ook pvc vloer

Categorieën: Afwerkvloeren